Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

8 Consells per la teva entrevista de treball online

8 Consells per la teva entrevista de treball online

D’entre els diferents tipus d’entrevistes de treball, i arran de la pandèmia de la Covid-19, la videotrucada sembla estar imposant com a part d’un procés de transformació digital. Per això, en l’fp online volem compartir amb tu una sèrie de consells per a preparar la teva entrevista de treball en línia. Pren nota!

8 consells per la teva entrevista de treball online

A manera general, els principals consells d’una entrevista presencial es poden aplicar també a una entrevista de treball en línia. Però, a més, hi ha altres recomanacions que són exclusives d’aquest format, per les seves pròpies peculiaritats. Aquí va una llista amb els aspectes més importants.

bullet

Fes comprovacions tècniques El primer dels tips per a una entrevista de treball en línia és

El primer dels tips per a una entrevista de treball en línia és comprovar que tot funciona correctament a nivell tècnic: la connexió a Internet, el micròfon, la càmera i el programari per a la videotrucada. Fes-ho en el moment adequat: ni amb massa antelació ni just abans d’entrar a la cita. Si ho fas amb massa antelació, hi ha més possibilitats de que, mentrestant, sorgeixin nous problemes inesperats. I si ho fas just abans de l’entrevista, podries trobar-te sense el suficient marge de maniobra per afrontar qualsevol arranjament. Una bona idea és, per exemple, una hora abans.

bullet

Màxima puntualitat

Com dèiem, per a les entrevistes en línia hi ha consells compartits amb les presencials. Aquest és un d’ells, encara que amb una particularitat: perquè l’entrevistador sàpiga que estàs aquí, a l’altre costat de la pantalla, hauràs d’entrar abans a la sala d’espera virtual. Si no ho fas, no semblarà que has arribat a temps, encara que portis temps preparat davant del teu dispositiu.

bullet

Cuida el teu entorn

Aquest és un factor que influeix en una entrevista de treball en línia i que no passa en l’entrevista presencial, ja que en aquesta última s’utilitzen les instal·lacions escollides per l’entrevistador. Per això, presta atenció al que apareix a la pantalla. El natural és sempre recomanable i pot aportar una interessant informació indirecta sobre tu. Però la frontera entre l’espontani i el compromès és de vegades molt prima. Per això, si tens dubtes el fons a escollir, opta pel qual resulti el més neutre possible, que centri tota l’atenció en tu.

bullet

Mantingues una bona presència

“El ben fet, ben sembla”, diu el refranyer popular. I això també es pot aplicar al teu aspecte personal en una entrevista de treball en línia. Vesteix-te i cuida la teva imatge com si estiguessis presencialment davant del teu entrevistador. És la millor manera d’evitar detalls indesitjats en el cas que la càmera canviï el seu enquadrament o hagis aixecar-te per algun motiu.

bullet

Mantingues fixa la mirada en un punt

L’entrevistador no té manera de saber si li estàs mirant als ulls o no. Però a través de la mirada sí que podrà esbrinar quin és el teu nivell d’atenció. Dit d’una altra manera: si no mantens la mirada en un punt més o menys fix, podrà pensar que t’estàs distraient o que no tens massa interès en la conversa. Per tant, a l’parlar i a l’escoltar, mantingues la mirada en un mateix punt, sempre que sigui possible. L’ideal és, lògicament, mirar la cara de l’entrevistat, però potser sentis més relaxació i confiança si et centres en el teu o en un altre punt de la pantalla.

bullet

Fesque afloreixin els teus soft skills

En aquest post et explicàvem què són les soft skills o habilitats toves. I una entrevista de treball en línia pot fer que aflorin algunes d’elles. Per exemple, l’autoconfiança, la proactivitat i la capacitat de dominar la situació. I fins i tot la resolució de problemes. Tingues en compte que en una entrevista presencial, tot el context ja et ve donat. Però en una entrevista online, tu has de posar molt de la teva part perquè tiri endavant amb èxit. Així que demostra que tens el control d’aquesta part que et correspon.

I si és una entrevista grupal? 2 Tips més

Les entrevistes de treball col·lectives són una realitat en el seu format presencial. Però, què passa amb l’entrevista grupal en línia? També són molt habituals, i cada vegada més, gràcies a l’auge de les eines de videoconferència. De la mateixa manera que en els individuals, hi ha consells que es poden aplicar tant a la versió tradicional com a la virtual. Però en aquesta última detectem 2 tips exclusius, que et vindrà bé conèixer.

bullet

Contribueix a la fluïdesa de la videoconferència

Com ja hauràs comprovat, les videoconferències emmalalteixen de cert lag o retard entre les intervencions dels participants. I això perjudica la seva fluïdesa. Per tant, intenta que els teus intervencions tinguin un clar començament i un clar final, i deixa un petit marge de temps perquè els altres escoltin el complet teves paraules. D’aquesta manera, aconseguiràs evitar la situació compromesa d’interrompre o ser interromput durant el teu torn de paraula.

bullet

Observa als altres

Finalment, un avantatge de l’entrevista grupal en línia és passaràs més desapercebut a ulls dels altres. ¿I quins beneficis pot tenir això? Doncs, per exemple, la possibilitat de ser més observador, amb un caràcter més profund i més discret a el mateix temps. Pots prendre notes de les intervencions dels altres, mirar la resta de rostres amb deteniment i sense ser vist, etc. Tot això, de nou, podràs aprofitar-ho per citar altres intervencions, retenir idees i molt més. I tracta de fer-ho sempre des d’una òptica positiva: amb vocació de col·laboració, sense tractar els altres com a rivals als quals superar o deixar en evidència. A canvi, tracta’ls com a companys doncs, de fet, podrien arribar a ser-ho en el futur, qui sap?

En resum, tingues clar que una entrevista de treball en línia té les seves pròpies particularitats i que, seguint aquests consells, pots fer que això jugui al teu favor. Aprofita l’oportunitat que et brinda!

  • Home
  • Blog
  • 8 Consells per la teva entrevista de treball online

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK