Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Preguntes freqüents

Si necessites aclarir algun dubte, aquí tens respostes a les preguntes més freqüents dels nostres alumnes. En cas de no resoldre la teva consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres

Sobre Linkia FP

 • Què és LINKIA FP?

  arrow

  LINKIA FP és una agrupació de Centres Oficials d’Ensenyament de Formació Professional que s’uneixen per poder oferir els seus títols oficials en modalitat online.

 • Quins són els nostres valors?

  arrow

  A LINKIA FP oferim una formació a distància clarament diferenciada per dos principals valors: QUALITAT i CALIDESA. LINKIA FP està avalat per l’experiència dels centres adscrits i es compon d’una organització jove i fresca que té com a missió apostar per la formació de les persones. L’equip de professionals que componen LINKIA FP orienta tots els seus esforços i la seva atenció per contribuir de manera molt positiva al teu desenvolupament professional.

 • Què puc estudiar a través de LINKIA FP?

  arrow

  L’oferta formativa de LINKIA FP es compon de Cicles de Formació de Grau Mitjà i Cicles de Formació de Grau Superior. Fes clic aquí per veure detalladament la nostra oferta formativa.

 • Com són els centres que componen LINKIA FP?

  arrow

  Els centres adscrits a LINKIA FP estan avalats per una llarga experiència en la formació reglada presencial i estan autoritzats per impartir la formació professional a distància i examinar als alumnes per a la consecució del Títol Oficial del Cicle Formatiu que decideixin realitzar.

 • Com contactar amb LINKIA FP?

  arrow

  Pots contactar amb nosaltres en l’e-mail info@linkiafp.es, sol·licitar-nos informació específica d’un cicle a través del formulari de la nostra pàgina web o en el telèfon 900 67 02 02.

Requisits d'accés

 • Quina titulació necessito per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà?

  arrow

  Per accedir a un CFGM és necessari haver superat la Prova d’Accés a Grau Mitjà o tenir un dels títols següents: ESO, altres Cicles Formatius de Grau Mitjà, tenir superat el 2n curs de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP) o un títol oficial equivalent o superior a qualsevol dels anteriors.

 • Quina titulació necessito per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior?

  arrow

  Per accedir a un CFGS cal haver superat la Prova d’Accés a Grau Superior o tenir un dels títols següents: Batxillerat LOGSE, Prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, COU, FPII, Altres Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior, (no cal que siguin de la mateixa família), o un altre títol oficial equivalent o superior a qualsevol dels anteriors.

 • Puc realitzar un Cicle a LINKIA FP i obtenir la titulació oficial si la meva titulació acadèmica anterior és de fora de Catalunya?

  arrow

  Sí, sempre que la titulació aportada també sigui oficial a nivell nacional i compleixi els requisits necessaris d’accés al cicle.

 • Puc accedir a un CFGS si compleixo els requisits d'accés però la meva titulació és de fora d'Espanya?

  arrow

  Sí, sempre que la titulació aportada estigui homologada o en procés d’homologació i s’hi aporti la documentació acreditativa corresponent (volant d’homologació).

 • La formació professional dóna accés a la Universitat?

  arrow

  Sí, sempre que sigui un Títol Oficial d’un Cicle Formatiu de Grau Superior, i en funció de la branca de la carrera universitària a la qual vulguis accedir.

 • És necessari residir a Catalunya per poder cursar un Cicle de FP a Distància?

  arrow

  No cal. Pots estudiar un Cicle de FP a distància des de qualsevol lloc. L’únic que has de tenir en compte és que al final de cada semestre t’hauràs de presentar als exàmens, que són presencials i obligatoris. Aquests es realitzen a Barcelona, Bilbao, Girona, Granada, La Corunya, Lleida, Madrid, Palma de Mallorca, Sevilla, Tarragona, Tenerife o València.

  Només en el cas d’alguns Cicles pot haver-hi, a més, un únic cap de setmana (durant el semestre i prèviament als exàmens) on els alumnes hauran d’assistir a unes sessions presencials. Consulteu el Pla d’Estudis de cada Cicle per ampliar aquesta informació.

 • Quin nivell de coneixements informàtics necessito per poder cursar FP a Distància?

  arrow

  Per poder seguir aquest tipus de formació has de tenir uns coneixements bàsics de l’ús d’un ordinador personal, Internet (navegació a pàgines web, correu electrònic, etc.) i programes de visualització i edició de text (Word, .pdf., etc.). Si el cicle requereix alguna competència digital addicional vindrà especificada a la fitxa informativa d’aquest.

Titulació

 • Quina validesa té la titulació que obtinc estudiant un cicle formatiu a distància a través de LINKIA FP?

  arrow

  Tots els títols de Formació Professional impartits a través de LINKIA FP són oficials i sense necessitat de proves lliures.

 • Les titulacions estan reconegudes a nivell nacional i europeu?

  arrow

  Sí, les titulacions són expedides pel Ministeri d’Educació amb validesa a tot el territori nacional i reconegudes a tota la Unió Europea.

 • La titulació oficial l'atorga LINKIA FP?

  arrow

  No, la titulació oficial l’atorga el Ministeri d’Educació a través del centre d’estudis adscrit a LINKIA FP que hagis seleccionat en matricular-te.

 • Té el mateix valor el títol de FP a distància que el de FP presencial?

  arrow

  El títol de FP en modalitat a distància és exactament el mateix que el de FP en modalitat presencial.

Formació en Centres de Treball

 • Què és la Formació en Centres de Treball (FCT)?

  arrow

  La formació pràctica en centres de treball (FCT) és un mòdul de caràcter obligatori per a l’obtenció del títol oficial del cicle formatiu i que té com a objectiu completar el coneixement i les competències de l’alumne adquirides a l’àmbit acadèmic acostant-lo a la realitat del món productiu amb la finalitat d’enfocar el seu projecte de futur professional i millorar les seves possibilitats d’inserció laboral.

 • A partir de quan puc començar el Mòdul FCT?

  arrow

  Els assessors de matrícula us informaran dels requisits per començar la FCT i, a principi del segon curs, realitzareu un mòdul introductori associat a les pràctiques.

 • Quina és la durada del Mòdul FCT?

  arrow

  La durada de la formació pràctica en centres de treball ha de ser la que estableix el disseny curricular dels diferents ensenyaments postobligatoris. Dins el pla d’estudis de cada cicle formatiu podràs veure el nombre d’hores del Mòdul FCT.

 • Si per la meva experiència laboral vull sol·licitar l'exempció del Mòdul FCT, he de matricular-me d'aquest en qualsevol cas?

  arrow

  Sí. Per sol·licitar l’exempció hauràs de matricular el mòdul “FORMACIÓ A CENTRES DE TREBALL” durant el procés de matrícula. Al llarg del semestre en què ho hagis sol·licitat es resoldrà l’estudi i se t’informarà del resultat.

  En cas que se t’hagi concedit l’exempció total, aquesta informació s’afegirà al teu expedient i el mòdul quedarà exempt.

  Si per contra l’exempció total no fos favorable, s’haurien de fer les pràctiques durant el curs en què s’han matriculat.

Matrícula

 • Quina validesa té la titulació que obtinc estudiant un cicle formatiu a distància a través de LINKIA FP?

  arrow

  Pots realitzar la teva matrícula de forma totalment online a través de la nostra web fent clic aquí.

 • Puc seguir un ordre de matriculació diferent del dels Itineraris Formatius recomanats per LINKIA FP?

  arrow

  Sí, sempre que tinguis en compte els requeriments específics de cada Cicle Formatiu que es troben dins del Pla d’Estudis corresponent, malgrat que per raons acadèmiques és recomanable seguir els itineraris.

 • Com puc saber limport exacte de la matrícula del cicle?

  arrow

  Pots conèixer l’import concret de la formació registrant-te i iniciant el procés de matrícula sense cap mena de compromís. A la fase “Selecció de la formació” podràs accedir a un simulador de preus que de forma automàtica calcula l’import dels mòduls seleccionats i aplica els descomptes corresponents.

 • Hi ha algun tipus de descompte per volum segons la quantitat d'hores en què em matriculi?

  arrow

  Sí. A LINKIA FP et pots beneficiar d’un percentatge de descompte a la teva matrícula si superes una determinada quantitat d’hores de formació entre els mòduls seleccionats. Aquest descompte s’aplica automàticament al procés de matriculació online un cop hagis superat la quantitat d’hores indicada.

 • Em puc beneficiar d'algun descompte extra promocional?

  arrow

  Sí. A la nostra pàgina web podràs veure si en aquell moment hi ha algun descompte promocional. En aquest cas, el descompte s’aplica automàticament al procés de matriculació online.

 • S'hi apliquen descomptes especials per família nombrosa, monoparental o certificats de discapacitat?

  arrow

  Sí. Hi ha un 5% de descompte addicional per família nombrosa, monoparental o certificat de discapacitat superior al 33%. En cas de complir amb alguna d’aquestes circumstàncies hauràs d’acreditar-ho posteriorment amb la documentació corresponent.

 • Els descomptes són acumulables?

  arrow

  Sí, tots els descomptes són acumulables i s’aplicaran de forma automàtica al procés de matriculació online.

 • Com puc formalitzar el pagament de la matrícula?

  arrow

  Per a la teva comoditat, el nostre procés de matriculació online et permetrà formalitzar el pagament de la matrícula a través de transferència o targeta de dèbit o crèdit. Consultar més detalls a les seccions “FORMES DE PAGAMENT” i “FINANÇAMENT”.

 • Quina diferència hi ha entre matricular-se per Mòduls o per Unitats Formatives?

  arrow

  A la fase de “Selecció de la formació” del procés de matrícula online tindràs dues opcions: “Matricular-me per Mòduls” o “Matricular-me per Unitats Formatives“. Aquesta darrera opció està pensada per a aquells alumnes que tinguin Unitats Formatives ja aprovades o convalidades per haver-les cursat o acreditat per experiència professional.

 • Quina diferència hi ha entre matricular-se a un centre o un altre?

  arrow

  La principal diferència es basa en la gestió acadèmica del teu expedient. Els tràmits de matriculació seran duts a terme pel Centre Adscrit al que t’hagis matriculat, així com la gestió de la Formació en Centres de Treball (FCT) en cas que hagis de realitzar-la. Pel que fa al contingut del curs, així com les activitats, tasques, metodologia i import de la formació són els mateixos independentment del centre on et matriculis ja que la plataforma virtual és la mateixa en tots els casos. La teva titulació serà oficial en qualsevol cas i atorgada pel centre d’estudis que escullis”

 • Quina documentació necessito per matricular-me a un cicle formatiu?

  arrow

  Per poder formalitzar la teva matrícula hauràs d’aportar la documentació següent:

  • DNI
  • Targeta sanitària
  • Número d’Afiliació a la Seguretat Social (NASS)
  • Titulació acadèmica d’accés
  • En cas de descompte especial, documentació justificativa corresponent
 • Com s'hi aporta la documentació per formalitzar la matrícula?

  arrow

  Primer hauràs d’adjuntar-la en format digital al procés de matrícula, un cop hagis efectuat el pagament de la mateixa. Posteriorment, i un cop el centre adscrit validi que la documentació adjuntada és correcta, caldrà fer-la arribar en format físic (fotocòpies compulsades).

 • Quin termini tinc per adjuntar la documentació en format digital?

  arrow

  Un cop formalitzis el pagament de la matrícula, disposes de 15 dies per adjuntar la documentació sol·licitada en el procés de matrícula.

 • Quin termini tinc per lliurar la documentació compulsada al centre adscrit?

  arrow

  El termini màxim per lliurar la documentació compulsada és fins a 30 dies després de l’inici del semestre.

 • Què vol dir compulsar un document?

  arrow

  Compulsar un document vol dir donar validesa a la fotocòpia d’un document original. Per això, es revisa la fotocòpia comparant-la amb el document original per comprovar que és idèntica i que no ha patit cap manipulació. Si tot coincideix, es compulsa una fotocòpia mitjançant un segell o una altra distinció que acrediti la seva validesa.

 • On puc compulsar la documentació?

  arrow

  Per compulsar el DNI pots adreçar-te a l’ajuntament de la teva localitat, a la comissaria de policia, o bé davant d’un notari.

  Per compulsar la documentació acadèmica pots adreçar-te al centre educatiu on t’han expedit la titulació, a l’ajuntament de la teva localitat, o bé davant d’un notari.

 • Com i sota quines circumstàncies puc sol·licitar la baixa de la matrícula al Cicle Formatiu una vegada hagi realitzat aquesta?

  arrow

  LINKIA FP estableix un període de desistiment de catorze dies naturals des de la data d’inscripció a LINKIA FP. Passat aquest termini es dóna com a llegida i acceptada la normativa i es perd el dret a desistiment. S’entén per data d’inscripció la data en què es realitza el primer pagament o pagament complet de la matrícula. Per exercir aquest dret l’alumnat haurà de realitzar la sol·licitud corresponent a través de la Secretaria Acadèmica de LINKIA FP a l’e-mail secretaria.academica@linkiafp.es. L’import de la matrícula serà reemborsat en un termini màxim de 14 dies.

Formes de pagament

 • Quines formes de pagament ofereix LINKIA FP per formalitzar la matrícula?

  arrow

  Amb l’opció de pagament únic podràs formalitzar la matrícula mitjançant transferència bancària o pagament amb targeta. A més, podràs adquirir un descompte del 5% addicional als descomptes actuals pel fet de triar aquesta modalitat de pagament.
  Hauràs de triar aquesta opció a la fase “selecció de formació” del procés de matrícula activant l’opció de “pagament únic” perquè s’apliqui aquest descompte.

 • Financiació

  arrow

  LINKIA FP t’ofereix la possibilitat de finançar el 100% de l’import total de la teva matrícula en 6, 8, 10 o 12 quotes de forma immediata i totalment online. Obtindràs resposta a la teva sol·licitud en menys de 24 hores.

  Per sol·licitar-ho contacta amb nosaltres al 900 67 02 02 (trucada gratuïta) o a info@linkiafp.es.
  Podeu consultar més detalls sobre aquesta opció a la secció “FINANÇAMENT” d’aquest apartat de Preguntes Freqüents.

 • Pagament Fraccionat

  arrow

  Aquesta opció ofereix la possibilitat d’abonar únicament el 50% del total de la matrícula en el moment en què aquesta es formalitzi, havent d’abonar l’altre 50% al mes d’octubre coincidint amb l’inici de curs.
  Aquesta opció serà la que aparegui per defecte una vegada hagis de formalitzar el pagament amb targeta sempre que no hagis activat l’opció de “pagament únic” a la fase “selecció de formació”.

 • És possible finançar l'import de la matrícula?

  arrow

  Sí, LINKIA FP et permet finançar el 100% de l’import de la teva matrícula en 6, 8, 10 i 12 quotes de forma totalment online i immediata. Obtindràs resposta a la teva sol·licitud en menys de 24 hores.

 • Quines són les condicions de finançament?

  arrow

  Aquest finançament t’ofereix condicions preferencials i exclusives per als alumnes de LINKIA FP, que et permeten finançar l’import de la matrícula en el nombre de quotes que vulguis: 6, 8, 10 o 12 mesos.

 • Com puc tramitar la sol·licitud de finançament?

  arrow

  Per sol·licitar el finançament de la teva matrícula hauràs de contactar amb nosaltres al 900 67 02 02 (trucada gratuïta) o a info@linkiafp.es

 • En quin termini respondran a la meva sol·licitud de finançament?

  arrow

  La sol·licitud de finançament de l’import de la teva matrícula es tramita de forma totalment online obtenint resposta immediata (en menys de 24 hores).

 • Si trio l'opció de finançar l'import de la matrícula, continuaré tenint dret als descomptes promocionals?

  arrow

  Sí, encara que triïs l’opció de finançar l’import de la matrícula, continuaràs tenint dret als descomptes promocionals vigents en aquell moment.

 • Quin cost té finançar aquesta operació?

  arrow

  Aquesta operació té un cost inicial de comissió d’obertura del 1,5% (mínim de 50€). Tipus d’interès: TIN anual 5,95% fix durant tota la vida del préstec. TAE: 6,78%.

Metodologia

 • En què consisteix la metodologia de LINKIA FP?

  arrow

  LINKIA FP us ofereix una metodologia dinàmica, basada en materials d’estudi, lliurament d’activitats i classes virtuals en directe i/o videoclasses impartides per professors experts. LINKIA FP aposta per les noves tecnologies a través de les quals pots connectar amb la classe en directe o veure-la més tard en diferit si les teves obligacions no t’ho permeten. A més, podreu preguntar al professorat a través de la missatgeria del campus.

 • A partir de quan puc accedir al Campus Online?

  arrow

  Un cop hagis formalitzat la matrícula i uns dies abans de la data oficial de començament del cicle rebràs les claus personals (usuari i contrasenya) que et permeten accedir al Campus Online.

 • Què passa si no puc assistir a una classe virtual en directe?

  arrow

  Si les teves obligacions professionals o personals no et permeten assistir a una classe virtual en directe, podràs veure-la més tard en diferit ja que totes queden registrades al Campus Online.

 • Cal que em desplaci presencialment per fer els treballs i activitats de cada mòdul?

  arrow

  No, totes les activitats es fan a distància i es lliuren mitjançant l’aplicació disponible al Campus Online. En el cas d’alguns Cicles, sí que s’hi inclouen unes classes presencials en què és obligatori participar ja que es treballen procediments que a distància són complexos de realitzar (àmbit sanitari i turisme). A cada fitxa de cicle trobaràs els requisits de presencialitat.

 • En quin format disposo dels materials d'aprenentatge?

  arrow

  Disposaràs dels materials en format digital a través del Campus Online. Són materials que també podràs descarregar i que es poden llegir fàcilment a través de múltiples dispositius: telèfon, PC i Tablet.

 • Puc estudiar des de qualsevol lloc en el món?

  arrow

  Sí, mentre disposis de connexió a Internet i el teu equip compleixi els requisits tècnics mínims.

 • En quant de temps puc realitzar el Cicle?

  arrow

  LINKIA FP us ofereix la possibilitat d’escollir el vostre itinerari formatiu en funció de les vostres necessitats personals i de la vostra disponibilitat horària, facilitant la conciliació de l’aprenentatge amb altres responsabilitats familiars o professionals. En funció de la teva disponibilitat podràs decidir el temps en què fer el cicle.

 • Quins són els requisits informàtics mínims que necessito per fer un curs a LINKIA FP?

  arrow

  Els requisits tècnics per estudiar són disposar d’un ordinador PC actual amb una potència mitjana-alta i un software actualitzat, així com una connexió a Internet de banda ampla. A més, cal disposar d’un paquet Microsoft Office 2003 o superior i tenir instal·lat: Flash Player, Adobe Reader i disposar d’altaveus o cascos i, per a la realització de projecte i altres activitats, d’una càmera de vídeo i micròfon (integrats habitualment a ordinadors portàtils o com a dispositius externs en PC de sobretaula).

Avaluació

 • Quin és el sistema d'avaluació?

  arrow

  El treball i l’avaluació continuada seran els elements clau per a l’obtenció gradual del títol. Per superar els mòduls professionals, hauràs, obligatòriament, de presentar-te a les convocatòries dels exàmens finals. Aquests exàmens són obligatòriament presencials i es realitzen a diferents seus.

 • On es fan els exàmens?

  arrow

  Els exàmens són presencials i obligatoris i es fan en cap de setmana

 • A quantes convocatòries d'avaluació tinc dret a matricular-me a un mòdul?

  arrow

  L’alumne disposa d’un màxim de 2 convocatòries (una ordinària i una altra extraordinària) per a la superació del mòdul professional.
  Si passades aquestes 2 convocatòries l’alumne queda suspès, haurà de tornar a matricular-se als mòduls o unitats formatives que tingui pendents d’aprovar.

Convalidacions i Exempcions

 • Què són les convalidacions directes?

  arrow

  Són les convalidacions que poden sol·licitar aquelles persones que han cursat un cicle formatiu de formació professional específic i n’estan cursant un altre del mateix grau o superior.

  Les convalidacions directes estan tipificades per les autoritats educatives i les resol el centre adscrit. En aquests casos, la convalidació és molt probable, sempre que l’alumne aporti la documentació en la forma i els terminis establerts.

 • Què és un mòdul/crèdit transversal?

  arrow

  És un mòdul/crèdit que es troba al currículum de diversos cicles formatius i que treballa capacitats necessàries per a diversos tècnics o tècnics superiors. Per exemple, són mòduls/crèdits transversals:

  LOE: Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE)
  LOGSE: Formació i Orientació Laboral (FOL) i Relacions a l’Entorn de Treball (RET)

 • He cursat un cicle formatiu de grau mitjà (LOE) i ara vull cursar un altre cicle formatiu de grau mitjà (LOE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE)?

  arrow

  Sí, els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOE) convaliden els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau mitjà (LOE) i ara vull cursar un cicle formatiu de grau superior (LOE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE)?

  arrow

  Sí, els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOE) convaliden els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau superior (LOE) i ara vull cursar un altre cicle formatiu de grau superior (LOE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE)?

  arrow

  Sí, els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOE) convaliden els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau superior (LOE) i ara vull cursar un cicle formatiu de grau mitjà (LOE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE)?

  arrow

  Sí, els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOE) convaliden els mòduls de FOL i EIE de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE) i ara vull cursar un altre cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Relacions a l'Entorn de Treball (RET)?

  arrow

  Sí, els crèdits de FOL i RET de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE) convaliden els crèdits de FOL i RET de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE) i ara vull cursar un cicle formatiu de grau superior (LOGSE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Relacions a l'Entorn de Treball (RET)?

  arrow

  No, els crèdits de FOL i RET no es poden convalidar si has cursat un cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE) i vols cursar un cicle formatiu de grau superior (LOGSE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau superior (LOGSE) i ara vull cursar un altre cicle formatiu de grau superior (LOGSE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Relacions a l'Entorn de Treball (RET)?

  arrow

  Sí, els crèdits de FOL i RET de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOGSE) convaliden els crèdits de FOL i RET de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOGSE).

 • He cursat un cicle formatiu de grau superior (LOGSE) i ara vull cursar un cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE), puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL) i Relacions a l'Entorn de Treball (RET)?

  arrow

  Sí, els crèdits de FOL i RET de qualsevol cicle formatiu de grau superior (LOGSE) convaliden els crèdits de FOL i RET de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà (LOGSE).

 • He cursat un cicle formatiu LOGSE i ara vull cursar un cicle formatiu LOE, puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL)?

  arrow

  Pots convalidar només la UF1. Incorporació a la feina, havent de cursar la UF2. Prevenció dels riscos laborals.

 • He cursat un cicle formatiu LOE i ara vull cursar un cicle formatiu LOGSE, puc convalidar Formació i Orientació Laboral (FOL)?

  arrow

  Sí, el mòdul de FOL de qualsevol cicle formatiu LOE convalida el crèdit de FOL de qualsevol cicle formatiu LOGSE.

 • He cursat un cicle formatiu que contenia un mòdul/crèdit amb la mateixa denominació i durada que un mòdul/crèdit del cicle formatiu que vull cursar, puc sol·licitar la convalidació?

  arrow

  Sí, a banda dels mòduls/crèdits transversals hi ha altres mòduls/crèdits que són comuns en diversos cicles formatius. Si coincideix la seva denominació i el currículum es pot sol·licitar la convalidació.

 • Què són les convalidacions directes?

  arrow

  Són les convalidacions que poden sol·licitar aquelles persones que han cursat un cicle formatiu de formació professional específic i n’estan cursant un altre del mateix grau o superior.

 • Què és una convalidació singular?

  arrow

  Són les convalidacions no recollides a les taules del Departament d’Educació, i que per tant no tenen prevista una convalidació directa. Aquest tipus de convalidacions no les resol el centre adscrit, sinó que s’han de sol·licitar a la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

 • A l'antiga FP2 vaig fer una assignatura similar a la de Formació i Orientació Laboral, puc sol·licitar la convalidació del mòdul/crèdit?

  arrow

  Aquest és un cas d’estudis extingits perquè el pla d’estudis de l’antiga FP2 ja no existeix. Només en un cas està previst aquest tipus de convalidació, és el cas de l’especialitat Administrativa i Comercial (si tens aquests estudis previs podràs sol·licitar la convalidació del mòdul/crèdit FOL).

 • Si tinc estudis d'idiomes, puc convalidar els crèdits de llengua estrangera dels cicles formatius?

  arrow

  Si disposes dels estudis següents podràs convalidar els crèdits de llengua estrangera:

  • Certificat d’aptitud de l’Escola Oficial d’Idiomes pot convalidar el crèdit de llengua estrangera corresponent.
  • First certificate in English pot convalidar el crèdit de “Llengua Estrangera: anglès” dels cicles formatius de grau mitjà i superior.
  • Certificate of proficienciy in English pot convalidar el crèdit de “Llengua Estrangera: anglès” dels cicles formatius de grau mitjà i superior.
  • Diplôme d´éstudes de langue française (DELF) pot convalidar el crèdit de “Llengua Estrangera: francès” dels cicles formatius de grau mig i superior.
  • Diplôme approfondi de langue français (DALF) pot convalidar el crèdit de “Llengua Estrangera: francès” dels cicles formatius de grau mitjà i superior.
 • Si he realitzat cursos que tenen relació amb els continguts del cicle formatiu que estic realitzant, puc sol·licitar la convalidació de crèdits?

  arrow

  No, per poder sol·licitar una convalidació singular cal tenir estudis reglats amb títol oficial.

Sol·licitud i Tramitació de Convalidacions

 • He de matricular-me als mòduls/crèdits dels quals pugui obtenir una convalidació?

  arrow

  Sí, per poder sol·licitar la convalidació d’un mòdul/crèdit has de matricular-lo, excepte aquells mòduls convalidats per fer el 3×2.

 • Quin termini de temps tinc per presentar una sol·licitud de convalidació?

  arrow

  Un cop començat el semestre s’establirà un període de sol·licitud de convalidacions. Aquest termini s’informarà a través de correu electrònic, i es publicarà també al Campus Virtual.

  Un cop finalitzat el termini de sol·licitud, ja no es podrà sol·licitar cap convalidació fins al semestre següent.

 • Com em puc informar de la resolució de la sol·licitud de convalidació?

  arrow

  El centre adscrit a Linkia FP on t’has matriculat contactarà amb tu per comunicar-te la resolució de la teva sol·licitud de convalidació.

 • Quina qualificació obtindré sobre aquells mòduls/crèdits dels quals hagi obtingut una convalidació?

  arrow

  LOE: Els mòduls convalidats es qualifiquen amb un 5. En el cas dels mòduls que tinguin la mateixa denominació i currículum, i que siguin comuns en diversos cicles, es trasllada la qualificació obtinguda al primer cicle en què s’han cursat. A excepció dels mòduls transversals (FOL i EIE), que es qualifiquen amb un 5.

  LOGSE: Els crèdits convalidats es qualifiquen amb un CV, i no computen en el càlcul de la nota final del cicle formatiu.

Trasllat d'expedient

 • Si ja tinc superats mòduls/crèdits d'un cicle formatiu que he cursat en un altre centre i vull continuar estudiant-lo a Linkia FP, he de matricular-me'n i sol·licitar les convalidacions d'aquests mòduls/crèdits?

  arrow

  En aquest cas no es tracta d’una convalidació, sinó un trasllat d’expedient. Per tant, no t’has de matricular als mòduls/crèdits ja superats a l’altre centre.

 • Quines gestions he de fer perquè el centre adscrit a Linkia FP tingui en compte els mòduls/crèdits que ja he superat en un altre centre?

  arrow

  Hauràs de sol·licitar a l’altre centre un certificat de l’expedient acadèmic, on constin les qualificacions obtingudes al cicle formatiu. Aquest certificat ho hauràs de facilitar al centre adscrit a Linkia FP que escullis, en el procés de matrícula i juntament amb la resta de documentació sol·licitada.

Exempció del mòdul/crèdit de formació en centres de treball (FCT)

 • Quins són els requisits per obtenir l'exempció total del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  L’exempció del 100% del total de les hores del mòdul/crèdit de FCT s’atorga si l’alumne acredita l’experiència professional corresponent a un nombre d’hores igual o superior a les del mòdul/crèdit de FCT, relacionada amb l’àmbit professional i amb les principals ocupacions i els llocs de treball del cicle formatiu.

 • Quins són els requisits per obtenir l'exempció parcial del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  L’exempció parcial del 50% del total d’hores del mòdul/crèdit de FCT s’atorga si l’alumne acredita l’experiència professional corresponent a un nombre d’hores igual o superior al 50% de les del mòdul/crèdit de FCT relacionada amb l’àmbit professional i amb les principals ocupacions i llocs de treball del cicle formatiu.

 • Si tinc experiència laboral en qualsevol altra activitat no relacionada amb l'àmbit professional del cicle formatiu, puc sol·licitar l'exempció parcial del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  Sí, pots sol·licitar l’exempció parcial del 25% del total d’hores del mòdul/crèdit de FCT, sempre que acreditis, com a mínim, el doble d’hores del mòdul/crèdit de FCT a qualsevol activitat professional.

 • Quina documentació he d'aportar per tramitar l'estudi d'exempció del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  Has d’aportar la documentació següent:

  1. Treballadors per compte aliè:
   • Informe de la vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social
   • Certificat o informe de l’entitat o empresa, on constin les hores d’experiència laboral, que detalli l’activitat i les funcions que ha realitzat l’alumne.
  2. Treballadors per compte propi:
   • Certificat d’alta d’activitat econòmica
   • Rebuts de cotització a la Seguretat Social
   • Quota de règim d’autònoms
   • Declaració trimestral positiva de l’activitat econòmica (model 130)
 • Com he de sol·licitar l'estudi de l'exempció total del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  Has de matricular-lo en el procés de matrícula, seleccionant el mètode de matriculació “Personalitzat” i marcant “ESTUDI DE POSSIBLE EXEMPCIÓ DEL MÒDUL FCT”

 • Com he de sol·licitar l'exempció parcial del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  Has de matricular-lo en el procés de matrícula, seleccionant el mètode de matriculació “Personalitzat” i marcant “ESTUDI DE POSSIBLE EXEMPCIÓ DEL MÒDUL FCT”. En aquest cas, com també hauràs de fer les hores restants de FCT, hauràs de matricular també el mòdul/crèdit FCT, marcant en el procés de matrícula el mòdul de “FORMACIÓ EN CENTRES DE TREBALL”.

 • Quin termini tinc per presentar la sol·licitud d'exempció del mòdul/crèdit FCT?

  arrow

  Un cop començat el semestre, s’establirà un període de sol·licitud d’exempció del mòdul/crèdit FCT. Aquest termini s’informarà a través de correu electrònic, i es publicarà també al Campus Virtual.

 • Com es resol la sol·licitud d'exempció del mòdul/crèdit de FCT?

  arrow

  El centre adscrit al què t’has matriculat resoldrà la sol·licitud sobre l’exempció total o parcial del mòdul professional de FCT. La resolució es comunicarà a l’interessat per al seu coneixement i se n’incorporarà còpia a l’expedient de l’alumna o l’alumne.

 • A partir de quan puc començar el Mòdul FCT?

  arrow

  Els assessors de matrícula us informaran dels requisits per començar la FCT i, a principi del segon curs, realitzareu un mòdul introductori associat a les pràctiques.

 • A quantes convocatòries d'avaluació tinc dret a matricular-me a un mòdul?

  arrow

  L’alumne disposa d’un màxim de 2 convocatòries (una ordinària i una altra extraordinària) per a la superació del mòdul professional.

  Si passades aquestes 2 convocatòries l’alumne queda suspès, haurà de tornar a matricular-se als mòduls o unitats formatives que tingui pendents d’aprovar.

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK