• Home
 • >>
 • Actualitat
 • >>
 • Quines són les diferències entre grau mitjà i grau superior?
 • Quines són les diferències entre grau mitjà i grau superior?

  ActualitatLinkia FP

  grau mitjà Segur que has escoltat de cursar una Formació Professional és una forma d’accedir a el mercat laboral fàcilment. I és completament cert. No obstant això, quan t’animes a fer-ho, és probable que et preguntis quina és la diferència entre el grau mitjà i el grau superior i quina et convé més. Si és el teu cas, tranquil, has arribat a el lloc ideal: a Linkia FP trobaràs tota la informació que necessites saber per prendre la millor decisió.

  Què és un grau mitjà?

  Els cicles de Formació Professional de Grau Mitjà són una formació de dos anys que solen entendre com una equivalència a el batxillerat, encara que amb un enfocament clarament més pràctic en diferents branques laborals, que abasten des del màrqueting i el turisme, fins a la sanitat o la informàtica entre d’altres. Pots descobrir-les en la nostra oferta de FP Graus mitjans . En aquesta perfecta conjunció de la part teòrica i la pràctica, a més de les assignatures de classe corresponents, realitzaràs pràctiques en empreses (Formació en Centres de Treball). Aquests períodes de pràctiques a l’empresa són obligatoris, tenen caràcter formatiu i no comporten cap relació contractual. Això sí, actuen com una bona carta de presentació en el currículum. A més, la titulació de grau mitjà et permetrà accedir a altres cicles formatius de grau superior, a l’Batxillerat oa altres cicles de grau mitjà. Per poder accedir a aquest tipus de cicles, has de tenir, al menys, el graduat en educació secundària (ESO), o bé un certificat conforme has cursat un nivell acadèmic superior. També es pot accedir a aquest tipus de cicles amb el títol Professional Bàsic o a l’tenir aprovada la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà. Així mateix, cal haver complert, com a mínim, els 17 anys.

  Què és un grau superior?

  Com el seu propi nom indica, un grau superior és aquella educació de caràcter superior, que equival d’alguna manera a el període de la universitat. Molts estudiants opten per fer una Formació Professional de Grau Superior un cop conclouen els seus estudis de Batxillerat. D’altres, en canvi, continuen amb aquest tipus de formació un cop han conclòs un cicle de grau mitjà. A través d’un grau superior també faràs una f ormació teoricopràctica en qualsevol dels àmbits d’especialització que hagis triat. A més, et prepararàs per realitzar tasques de comandaments intermedis, obtenint la qualificació necessària per a realitzar treballs tècnics propis de la professió, però també per assumir responsabilitats de planificació, organització i coordinació. A l’igual que els graus mitjans, aquests cicles duren dos anys i disposen d’un ampli ventall de sortides professionals, ja que les empreses d’avui en dia requereixen de professionals formats a nivell pràctic i que siguin resolutius amb els problemes. Descobreix quin encaixa millor amb els teus interessos consultat nostres FP Graus Superiors .

  Què escollir: ¿Grau Mitjà o Grau Superior?

  Un cop ja saps què és un grau mitjà i què és un grau superior, és hora de triar un o altre. Perquè la teva decisió sigui el més fidel possible als teus interessos i objectius, procedim a exposar les principals diferències entre el grau mitjà i el grau superior.

   • Diferents requisits d’accés. Mentre que en el grau mitjà pots accedir tenint l’ESO, en el grau superior es requereix com a mínim tenir cursat Batxillerat o un grau mitjà previ per a poder accedir a aquests estudis.
   • El nivell tècnic que adquireix l’alumne. No és el mateix tenir un nivell tècnic mitjà que un superior. Òbviament, sent tècnic superior la categoria professional serà més gran a l’hora de trobar una feina. Per aquest motiu molts alumnes que cursen un grau mitjà després optin per continuar la seva formació amb un grau superior.
  • La titulació oficial. Amb els dos tipus de graus obtens una titulació oficial, però en el cas de l’grau mitjà tindràs una titulació com a tècnic i amb el grau superior seràs tècnic superior. Això implicarà que les funcions i les responsabilitats de el lloc de treball a què pots accedir són diferents.
  • Estudis als quals podràs accedir després de el curs. Si realitzes un grau mitjà obtenir aquest títol et capacita perquè després facis un batxillerat i puguis accedir a la universitat. D’altra banda, a l’cursar un grau superior podràs accedir directament als estudis universitaris que es relacionen amb l’àrea de la qual has obtingut la titulació.

  Malgrat aquestes diferències entre el grau mitjà i el grau superior, la veritat és que amb les dues opcions les sortides laborals a les que podràs optar són realment àmplies. I és que cada vegada són més les empreses que busquen persones amb aquestes titulacions. Abans d’acomiadar-nos, cal esmentar que les dues modalitats d’estudi poden cursar presencialment oa distància. Aquesta última alternativa ha anat guanyant posicions al llarg dels anys gràcies a la seva flexibilitat i la seva capacitat d’adaptació a les necessitats de l’alumnat, especialment per a aquells que ja estan treballant o que hagin de complir amb certes responsabilitats.

  Introduce tu comentario

  Qui som

  Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

  Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

  Els nostres cursos
  Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
  Veure cursos