Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Diferències i Equivalències FP, Grau Mitjà i Grau Superior

Diferències i Equivalències FP, Grau Mitjà i Grau Superior

grau mitjà Segur que has sentit de cursar una Formació Professional és una forma d’accedir al mercat laboral fàcilment. I és completament cert. No obstant això, quan t’animes a fer-ho, és probable que et preguntis quina és la diferència entre el grau mitjà i el grau superior i quina et convé més. Si és el teu cas, tranquil, has arribat al lloc ideal: en l’fp a distància trobaràs tota la informació que necessites saber per prendre la millor decisió.

FP Bàsica o FP 1

La Formació Professional Bàsica és una metodologia d’estudi voluntària que va dirigida a aquells alumnes que no han pogut acabar els seus estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i volen seguir la seva formació. Té una durada de dos anys i és una formació gratuïta i obligatòria.

Per accedir a una FP Bàsica o FP 1 has de tenir almenys quinze anys i no superar els 17. A més, has d’haver cursat tercer de l’ESO i haver rebut una recomanació del personal docent dels teus estudis obligatoris, juntament amb un consentiment dels teus tutors legals.

Els mòduls en què s’estructura l’FP Bàsica són aquells que van associats a unes unitats de competència bàsica en la qual s’estudien blocs comuns com comunicació i societat i ciències aplicades, en les quals es troben assignatures comunes com: llengua castellana, ciències socials, matemàtiques, entre d’altres.

Un cop superat aquest cicle s’obté un títol de Formació Professional Bàsic que et permetrà accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) o la possibilitat d’obtenir el títol d’ESO si se supera una prova d’avaluació final. En aquest cas, no només et permetrà accedir a un CFGM, sinó que a més podràs accedir, si ho prefereixes, al Batxillerat.

Graus Mitjans

Superar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà significa haver aconseguit una titulació de tècnic de la professió corresponent al curs que has estat fent. Aquest CFGM et permetrà accedir al món laboral gràcies a l’obtenció de totes les competències necessàries que fan referència tant a la teoria dels coneixements com a la seva part més pràctica.

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà no només t’impulsaran al mercat laboral actual, sinó que si vols seguir formant-te en algun àmbit específic, pots fer-ho a través d’altres Cicles del mateix grau, d’altres Cicles Formatius de Grau Superior o fins i tot del Batxillerat. Aquí pots ampliar què és un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

Graus Superiors

Un Cicle Formatiu de Grau Superior et permetrà incorporar-te al món laboral d’una manera més fàcil. Els CFGS se centren en una metodologia de formació en centres de treball i més de brindar els coneixements necessaris que fan referència a la part més teòrica d’una formació, et donen l’oportunitat que desenvolupis aquests coneixements per a la pràctica del món laboral.

Aquestes pràctiques faran que tinguis una visió més propera entorn de treball actual i sàpigues com actuar en cada moment. Un cop obtinguis la titulació corresponent al curs que has realitzat, podràs seguir formant-te en altres més específics, o si vols fer un salt més ampli, et permeten accedir als estudis universitaris. Aquí pots ampliar la informació sobre què és un Cicle Formatiu de Grau Superior.

Diferències entre FP i cicle formatiu

Per a la gent que es pregunta quina és la diferència entre una FP i un cicle formatiu, la resposta és que no n’hi ha. De fet, una Formació Professional és un nivell educatiu en què s’ensenyen els coneixements bàsics de cara a la inserció laboral. En canvi, un cicle formatiu no és una cosa completament diferent, sinó que és una modalitat d’estudi dins d’aquesta Formació Professional en la qual gràcies als diferents tipus que existeixen, els alumnes poden aprendre i realitzar certes competències específiques per poder dedicar-se a un sector concret.

Diferències entre Grau Mitjà i Grau Superior

  • Per accedir a un Grau Mitjà has de tenir l’edat mínima de setze anys. En canvi, per accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior has de tenir almenys 18.
  • Els requisits d’accés per al Grau Mitjà són l’obtenció dels estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) o una prova d’accés a Grau Mitjà. Per accedir a un Grau Superior, heu de tenir un CFGM, el Batxillerat, o una prova d’accés a Grau Superior.
  • La titulació que obtens en un CFGM és la titulació de tècnic. En un CFGS obtens el de Tècnic Superior.
  • La continuïtat acadèmica d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà és un Grau Superior o el Batxillerat. No obstant això, amb un Cicle Formatiu de Grau Superior pots accedir a un altre Cicle del mateix grau o fins i tot a la Universitat.
  • Les àrees amb més inserció laboral de Grau Mitjà són Empresa, Educació i Electricitat. En el cas del Grau Mitjà són Empresa, Sanitat i Informàtica.
  • El nombre de Cicles dins de l’Oferta Formativa de Grau Mitjà és de 295. Pel que fa al Grau Superior és de 297.
  • El nombre d’alumnes que s’inscriuen als Cicles de Grau Mitjà és de 14.639 aproximadament. En els Cicles de Grau Superior, el nombre és de 30.423.
  • El percentatge de creixement de matriculats respecte a l’any anterior en un Grau Mitjà és de 6,9%. En un Cicle Formatiu de Grau Superior és de 3,9%.

Equivalències FP i cicles formatius

A què equival l’FP bàsica o FP1? 

Obtenir la titulació de Formació Professional Bàsica o FP1 equival a la titulació d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

A què equival un grau mitjà d’FP? 

Tenir un títol Formatiu de Grau Mitjà és equivalent al batxillerat a efectes laborals.

A què equival un grau superior d’FP? 

El títol de Formació Professional de Grau Superior equival, tant a efectes acadèmics com a professionals, al títol de Tècnic Superior.

  • Home
  • Blog
  • Diferències i Equivalències FP, Grau Mitjà i Grau Superior

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK