Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com fer les pràctiques de FP si estic treballant

Com fer les pràctiques de FP si estic treballant

como hacer las prácticas de fp si estoy trabajando

Una de les preguntes més comunes entre els estudiants que compaginen els estudis amb el treball és com fer les pràctiques d’FP si estic treballant. Els estudis a distància FP han donat l’oportunitat d’estudiar des de qualsevol part del país, facilitant la combinació d’estudis amb la vida laboral i personal. No obstant això, és important recordar que l’FP a distància també inclou un període de pràctiques en empreses del sector. Això planteja un desafiament per a aquells que treballen en una empresa diferent i es pregunten com organitzar els seus horaris per a manejar les pràctiques FP, el treball i els estudis.

No obstant això, existeixen opcions com les pràctiques remunerades FP, que poden ser una solució viable. En aquest article, abordarem com es poden gestionar aquestes pràctiques, incloent-hi detalls sobre quantes hores són les pràctiques d’FP, i si es poden fer les pràctiques d’FP a l’estiu o ajornar-les. A més, explorarem si les pràctiques d’FP són remunerades i com els alumnes en pràctiques FP poden treure el màxim profit d’aquesta experiència. Anem allà!

T’expliquem si es pot fer pràctiques i treballar alhora

És una pregunta freqüent entre els estudiants de Formació Professional: Com fer les pràctiques d’FP si estic treballant?. La resposta és afirmativa, sí que és possible compaginar les pràctiques d’FP amb un treball. Aquesta flexibilitat és especialment rellevant per als qui cursen una FP a distància o un FP superior, permetent-los enriquir la seva experiència professional mentre completen la seva formació acadèmica.

Les pràctiques FP, ja siguin remunerades o no, ofereixen una oportunitat inavaluable d’aplicar l’après en un entorn real de treball. Per a aquells que ja estan ocupats, es pot negociar amb el centre d’estudis i l’ocupador la possibilitat de reconèixer el treball actual com a part de les pràctiques, sempre que aquest estigui relacionat amb l’àrea d’estudi.

És possible ajornar les pràctiques d’FP?

Molts estudiants que intenten equilibrar treball i estudis es pregunten com fer les pràctiques d’FP si estan treballant i si és possible ajornar aquestes pràctiques. La resposta és sí, en moltes situacions es permet posposar les pràctiques de Formació Professional per a adaptar-se a les necessitats individuals dels estudiants.

Aquesta flexibilitat és crucial per a aquells que cursen una formació professional, i es troben amb compromisos laborals que limiten la seva disponibilitat. Les institucions educatives són conscients que molts estudiants treballen a temps complet o parcial i, per tant, necessiten opcions més flexibles.

En Linkia FP, entenem la importància d’oferir flexibilitat als nostres estudiants. Per això, ens esforcem per adaptar les nostres pràctiques i horaris a aquells que treballen, garantint que puguin completar la seva formació professional sense sacrificar els seus compromisos laborals. Així, ens assegurem que els nostres estudiants puguin aprofitar al màxim tant la seva educació com la seva experiència laboral.

Són remunerades les pràctiques d’FP?

Una de les qüestions més freqüents que sorgeix entre els estudiants és com fer les pràctiques d’FP si estic treballant i si aquestes pràctiques són remunerades. En Linkia FP, encara que les nostres pràctiques no són remunerades, posem un gran èmfasi en la qualitat i el valor de l’experiència que ofereixen.

Entenem que la remuneració pot ser un factor important per a molts estudiants, especialment per a aquells que compaginen els seus estudis d’FP amb el treball. No obstant això, creiem fermament en el valor incalculable que aporta una pràctica de qualitat. En associar-nos amb empreses líders en diversos sectors, assegurem que els nostres estudiants adquireixin habilitats i coneixements pràctics que són altament valorats en el mercat laboral.

Més enllà de la qüestió de si les pràctiques d’FP són remunerades, és fonamental considerar l’impacte a llarg termini d’aquestes experiències. Les pràctiques en empreses de renom no sols enriqueixen el currículum dels nostres estudiants, sinó que també els proporcionen una xarxa de contactes professionals i una comprensió més profunda del seu camp d’estudi. Això és especialment rellevant, ja que les pràctiques poden ser un trampolí cap a oportunitats d’ocupació futures.

En Linkia FP, ens comprometem a oferir una formació que transcendeixi l’aula, preparant als nostres estudiants per als desafiaments reals del món laboral. L’experiència adquirida en aquestes pràctiques, encara que no estigui acompanyada d’una compensació econòmica directa, representa una inversió en el seu futur professional.

Quantes hores té un FP superior?

Una qüestió essencial per als estudiants interessats en com fer les pràctiques d’FP, és conèixer la càrrega horària total d’un programa d’FP superior. En Linkia FP, com en la majoria dels instituts de Formació Professional a Espanya, un programa d’FP superior abasta un total de 2000 hores, distribuïdes al llarg de dos anys.

Aquesta estructura horària està dissenyada per a proporcionar una formació exhaustiva, equilibrant les sessions teòriques amb les pràctiques. Dins d’aquestes 2000 hores, s’inclouen tant l’aprenentatge a l’aula com les pràctiques en empreses, permetent als estudiants obtenir una experiència real i directament aplicable en el seu camp d’estudi. Per a aquells que busquen flexibilitat, pots estudiar FP a distància en Linkia FP, on oferim programes que s’adapten a les teves necessitats i et permeten equilibrar els teus estudis amb altres responsabilitats.

Es poden fer pràctiques d’FP a l’estiu?

Una altra pregunta freqüent entre estudiants que busquen saber com fer les pràctiques d’FP si estan treballant, és si aquestes pràctiques es poden realitzar durant el període d’estiu. En Linkia FP, igual que en altres centres de Formació Professional a Espanya, les pràctiques han de realitzar-se dins del calendari escolar establert. Això significa que durant dies festius, períodes no lectius i vacances, incloent-hi l’estiu, generalment no es realitzen pràctiques d’FP.

Aquesta normativa assegura que les pràctiques es duguin a terme en un marc que permeti la supervisió adequada tant per part del centre educatiu com de l’empresa on es realitzen. A més, alinear les pràctiques amb el calendari escolar permet als estudiants concentrar els seus esforços en els seus estudis durant l’any acadèmic i destinar temps per a descansar o per a altres activitats durant els períodes de vacances.

Quan puc començar les pràctiques d’FP?

Per a l’alumnat que es pregunta com fer les pràctiques d’FP si estan treballant, una dels primers dubtes sol ser quan poden començar aquestes pràctiques. En Linkia FP, l’inici de les pràctiques d’FP depèn del cicle formatiu específic i de si la metodologia és presencial o en línia.

En els programes presencials, les pràctiques solen començar després de completar una part significativa del curs teòric, permetent als estudiants aplicar els coneixements adquirits en un entorn real. D’altra banda, en els programes en línia, les pràctiques poden tenir un inici més variable, adaptant-se a les necessitats i circumstàncies dels estudiants.

És essencial tenir en compte que les pràctiques són una part crucial del procés formatiu en qualsevol FP, ja sigui un FP superior o qualsevol altra modalitat. Aquestes no sols complementen la formació teòrica, sinó que també proporcionen una experiència valuosa en el camp laboral.

Com hem vist, compaginar estudis, treball i pràctiques d’FP és possible, sempre que s’ajusti a les necessitats i circumstàncies de l’alumne. En aquest procés, és crucial considerar com fer les pràctiques d’FP si estic treballant, i buscar un equilibri que permeti a l’estudiant gaudir i aprofitar al màxim el seu període de pràctiques.

És important recordar que l’experiència de les pràctiques d’FP ha de ser enriquidora i no una font d’estrès. En Linkia FP, ens esforcem per oferir opcions que facilitin aquest equilibri, entenent que cada estudiant té el seu propi conjunt de desafiaments i compromisos.

Recorda que l’esmentat aquí es basa en la normativa de Madrid i pot variar depenent del centre educatiu i de la normativa específica a la qual estigui acollit. Per això, és essencial verificar els detalls i les possibilitats que ofereix cada institució.

Esperem que aquest article hagi aclarit els teus dubtes i et motivi a explorar els nostres cicles formatius a distància. Recorda, cada pas en la teva educació és una oportunitat per a créixer i avançar cap als teus objectius professionals. És el teu moment de brillar!

 

 

 

 

  • Home
  • Blog
  • Com fer les pràctiques de FP si estic treballant

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK