Solicita información

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Tot sobre els Cicles Formatius

que es un cicle formatiu

Tens dubtes sobre què fer després d’acabar els teus estudis d’Educació Secundària Obligatòria? En aquest article t’explicarem què és un Cicle Formatiu; quin podries escollir segons els teus gustos i necessitats personals i, a més, et mostrarem una llista de quins són els cicles formatius que en l’actualitat tenen més sortides laborals. Molts estudiants finalitzen el seu aprenentatge obligatori i no tenen clar què és el pròxim que volen estudiar. Algunes persones creuen que la Universitat és la millor opció perquè tinguis més èxit en un futur. No obstant això, què passa amb la Formació Professional? Els Cicles Formatius actualment tenen un gran potencial i més d’oferir una oferta formativa molt àmplia, projecten una gran base del mercat laboral. Vols saber en què consisteix i quins són els diferents cicles formatius que hi ha? Comencem pel principi.

Definició de Cicle Formatiu 

Un Cicle Formatiu és una modalitat d’estudi que consisteix que un professorat especialitzat en un àmbit concret, ensenyi als alumnes unes disciplines determinades perquè obtinguin les competències necessàries que requereix el mercat de treball actual.

Què cicles formatius hi ha?

Si ens preguntem quins cicles formatius hi ha, hem de dir que en la Formació Professional trobem quatre tipus de titulació diferent:

1. La Formació Professional Bàsica

Aquesta modalitat va dirigida a aquelles persones que no han pogut acabar els seus estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que volen continuar amb la seva formació reglada. En aquest cas, poden cursar-durant dos anys consecutius i es tracta d’una oferta obligatòria i gratuïta. No obstant això, el requisit principal per fer-ho és que cal haver cursat tercer de l’ESO.

2. Els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) 

El Grau Mitjà a distància no només permeten a l’alumnat continuar estudiant altres cicles d’aquest mateix, sinó que, gràcies a aquesta titulació, també podran accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior o fins i tot al Batxillerat. Tenen una durada d’entre 1.200 i 2.000 hores.

3. Els Cicles formatius de Grau Superior (CFGS)

Aquesta modalitat també té la mateixa durada que el Cicle Formatiu de Grau Mitjà. No obstant això, hi ha diferències entre un grau mitjà i un grau superior. En aquest cas, el Grau Superior a distància et dona l’oportunitat d’accedir a una titulació de tècnic superior que correspongui al que has estat cursant anteriorment.

4. La Formació Professional per a l’Ocupació (FPE) 

La Formació Professional per a l’Ocupació és per a les persones ocupades i desocupades, les quals tenen la finalitat i l’objectiu d’impulsar i fer aquesta tipologia, millorant la seva ocupabilitat i la seva promoció en el treball.

La Formació Professional ha anat creixent en gran manera. Molts dels estudiants han optat per emprendre en aquesta modalitat a causa de les possibilitats d’ocupació que amb ella existeixen. Al llarg del temps s’han anat incorporant nous mètodes d’educació que han fet d’aquesta opció un estudi més enriquit i atractiu. A la fi, la Formació Professional brinda l’oportunitat d’escollir entre 26 famílies professionals, en les que pots trobar més de 150 cicles a escollir i que abasten tots els sectors productius que hi ha al mercat laboral.

Què és un mòdul professional?

Un mòdul professional és un bloc de formació específica amb la finalitat de proporcionar als estudiants un total d’aptituds, coneixements i habilitats que suplementen la formació i el coneixement necessari per al desenvolupament d’una professió futura.

A cada Cicle Formatiu trobarem diferents blocs que aniran associats a les unitats de competència, els blocs més comuns i el mòdul de formació en centres de treball. Aquests blocs aporten la formació i adquisició de les competències d’aprenentatge permanent i un període de pràctiques en què els estudiants s’acostaran a un àmbit més proper a la professió que estan estudiant.

Què Cicle Formatiu estudiar? 

Si estàs acabat els teus estudis obligatoris i estàs pensant quin cicle formatiu estudiar, en l’fp a distància pots observar les diferents ofertes formatives que tenim per si t’interessa alguna en concret. No obstant això, considerem que sempre has de guiar-te per aquell àmbit que t’agrada i de què creguis que pots treure més profit tant en l’àmbit personal com professional.

Tots els cicles estan pensats per preparar a l’estudiant de cara a les ofertes del món laboral que existeixen actualment i, a la fi, cada persona ha de guiar-se per un d’ells segons els seus gustos i les necessitats o les situacions personals que tinguin.

Cicles Formatius amb més sortides laborals 

Segons les dades que proporciona l’Observatori de les Ocupacions del SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) sobre els Cicles Formatius amb més sortides laborals a 2021, són els següents:

 

Estudiar un Cicle Formatiu és una bona opció si vols preparar-te professionalment per al món laboral. Si necessites qualsevol consulta sobre els diferents cicles que impartim a Linkia, no dubtis en contactar amb nosaltres i et regirarem qualsevol classe de dubte. Anima’t!