FP en Administració i gestió d'empreses

titulacions oficials

Estudiar fp administració i gestió d’empreses

La família d’administració i gestió d’empreses es caracteritza per la seva transversalitat, ja que sol estar present en qualsevol sector productiu o de serveis sense importar la dimensió de l’empresa ni el tipus de producte o servei que ofereixi. Es tracta d’un dels àmbits més demandats a nivell d’ocupació ja que el perfil professional d’un fp administratiu en línia que es requereix és fonamental per a la bona gestió d’una organització i també aporta les competències necessàries per a tot professional que desitgi emprendre una activitat.

Quines són les assignatures d’administració que es treballen en els cicles de l’àrea de l’administració i gestió d’empreses?

El cicle de fp administratiu línia inclou assignatures d’administració d’àmbit general com comptabilitat, gestió financera, recursos humans i comunicació, entre d’altres, i es tracta de cicles formatius que afavoreixen la visió general dels processos organitzatius d’una empresa de qualsevol sector. Totes les assignatures de fp d’administració inclouen continguts actualitzats a la situació de sector, amb casos pràctics, simuladors i programari que les empreses utilitzen i que et permetran estar en un entorn organitzatiu real guiats per professorat amb experiència en el camp de l’administració i gestió d’empreses. Durant el curs els alumnes es troben acompanyats per un professorat amb gran experiència en el sector de l’administració, que podran ajudar a l’alumnat en aquell temari que els resulti més complicat.

El sector de l’administració i gestió d’empreses

La branca d’administració i gestió d’empreses -especialment el Curs Superior d’Administració i Finances- lidera les contractacions per a aquest tipus de formació: el 10% de les ofertes de feina requereixen aquest perfil, segons dades de el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE ). En total, al llarg de l’any passat, i segons dades de l’SEPE, els perfils relacionats amb fp administració i gestió Empresarial són els més demandats per les empreses, amb més de mig milió de contractacions en 2016: un total de 562.877.

Sortides professionals en fp administració i gestió d’empreses

Les sortides professionals més habituals d’aquesta branca són el responsable o tècnic comptable, responsable o tècnic administratiu, suport a la Direcció, tècnic en recursos humans, gestió de personal, organitzador d’esdeveniments, responsable o tècnic en protocol i relacions públiques, entre moltes altres professions de el sector. I, a més, és una base fonamental per a totes aquelles persones que vulguin emprendre un negoci i desitgin conèixer com organitzar-se, la fiscalitat que aplica, la gestió financera de el projecte i molt més.

I si vull continuar estudiant administració i gestió d’empreses, quines possibilitats tinc?

Especialitzar-se en una família professional, i més si es tracta d’una fp d’administració a distància, és una molt bona oportunitat en un món competitiu i en el qual cal molt personal tècnic. Les empreses necessiten professionals qualificats, que demostrin transversalitat i que puguin abastar diferents posicions dins d’una mateixa especialitat. La família professional d’administració i gestió d’empreses part de el cicle de fp administració a distància de grau mitjà en gestió administrativa que posa les bases per conèixer l’estructura d’una empresa, les tasques d’administració com la comptabilitat, tresoreria i recursos humans. A més per seguir l’itinerari cap a un cicle de fp d’administració a distància de grau superior pots optar a finalitzar dues titulacions en tres anys, les especialitats a les quals pots optar són:

  • FP Cicle Superior Administració i Finances

On aprofundiràs en gestió financera, comptabilitat i fiscalitat, responsabilitat social i altres temes administratius.

  • FP Cicle Superior Assistència a la Direcció

El secretariat de direcció i la gestió d’esdeveniments, que s’enfoca més cap al suport a la direcció, organització d’actes i protocol. I com a última opció, si compleixes amb els requisits i tens ganes de seguir formant-te i així créixer en el teu sector professional, pots optar per iniciar una carrera universitària, en la qual durant 4 anys podràs complementar els teus estudis.

FP en Administració i gestió d'empreses

Escull el cicle que millor s'adapti a tu
Pràctiques en grans empreses!