Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Es pot accedir a la universitat amb un grau mitjà? T’expliquem com

Es pot accedir a la universitat amb un grau mitjà? T’expliquem com


Estudiar una Formació Professional i voler accedir a la universitat no és res de nou ni estrany, encara que les terminologies puguin portar una mica a confusió si no es coneixen en detall. De fet, hi ha moltes persones que, davant la pregunta de què fer després d’un grau mitjà, es decanten per l’opció de la universitat. Si tu ets una d’aquestes persones i vols saber si es pot accedir a la universitat amb un grau mitjà, t’interessarà seguir llegint per conèixer la resposta.

Com accedir a la universitat amb un grau mitjà

Encara que probablement coneixes les diferències entre un grau mitjà i un de superior  creiem important matisar que el grau mitjà sol comprendre com el pas previ al grau superior. D’aquesta manera, i per entendre’ns millor, mentre que el grau mitjà podria equivaler a una educació secundària, el grau superior podria tenir la seva equivalència en el batxillerat. Al grau mitjà s’acostuma a accedir després d’aconseguir el títol de l’ESO o bé després d’haver cursat una FP Bàsica, que està dirigida a tots aquells joves que ja han complert els 15 anys, però encara no han superat els 17. El grau mitjà té una durada de dos anys, i es tracta d’una formació amb un enfocament eminentment pràctic, que prepara als seus alumnes per adquirir els coneixements necessaris com per inserir-se al món laboral. Això sí, pot convertir-se també en la teva opció predilecta per accedir a la universitat. A continuació, t’expliquem com accedir a la universitat amb un grau mitjà.

El Grau Superior: pont per accedir a la universitat

Com t’anàvem explicant, els cicles formatius de grau mitjà condueixen al títol de tècnic i formen part de l’educació secundària postobligatòria. Al completar una titulació de grau mitjà, les opcions són vàries. Una d’elles és seguir formant-te i fer un Grau Superior a distància, el que finalment et possibilitarà poder accedir a la universitat sense haver de realitzar una prova d’accés. És per aquesta raó que, per a molts estudiants (ja sigui perquè prefereixen adquirir en primera instància coneixements més pràctics, evitar les proves d’accés o simplement assegurar-se quina és la seva veritable vocació), realitzar un grau mitjà i posteriorment un de superior per accedir a la universitat, s’ha convertit en la seva opció predilecta. Sent així, aquelles persones que tinguin el títol superior de formació professional podran accedir directament a la universitat. En accedir a la universitat amb la nota mitjana que hagin adquirit durant la seva formació professional, en aquest cas no seria necessari realitzar una prova d’accés a la universitat. Però, què passa si la nota no és suficient per accedir a la carrera desitjada? També per a aquest panorama hi ha una solució. En cas de voler millorar la nota mitjana adquirida en el grau superior, pot realitzar-se una prova específica de la EvAU (Avaluació d’Accés a la Universitat), majorment coneguda com a “selectivitat”. Això sí, en abordar aquest procés, és important tenir en compte que els estudiants que hagin cursat un Grau Superior de la mateixa branca que la carrera que pretenen cursar a la universitat, comptaran amb preferència d’accés respecte a aquells que procedeixin d’una branca diferent. Per posar-ho en perspectiva, podríem dir que el funcionament és similar a quan es tria una branca de coneixement de Batxillerat. Així, per exemple, aquells que hagin optat per cicles relacionats amb Ciències Socials, tindran preferència per a les carreres que s’enfoquen en l’Administració i Gestió, Comerç i Màrqueting, Hostaleria i Turisme o Serveis Socioculturals, entre d’altres. Comptar amb una formació professional, a més, et prepararà com a estudiant per afrontar millor el teu període a la universitat, ja que tant els graus mitjans com els superiors destaquen pel bon fer que s’inculca als seus estudiants, una cosa important a valorar davant els continguts exclusivament teòrics que estudien a les universitats. Esperem haver resolt de forma efectiva el teu dubte sobre si es pot accedir a la universitat amb un grau mitjà i que t’hàgim animat també a trobar quin serà el teu futur tant com a estudiant com a professional en la branca per la qual sentis un major interès. 🙂 Per descomptat, des de Linkia FP creiem que és indispensable que puguis comptar amb tota la informació fiable possible per així poder prendre decisions encertades en la teva formació.

  • Home
  • Blog
  • Es pot accedir a la universitat amb un grau mitjà? T’expliquem com

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK