Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Sortides professionals de FP en Cures auxiliars d’infermeria

Sortides professionals de FP en Cures auxiliars d’infermeria

auxiliar infermeria
D’aquí a uns anys Espanya es convertirà en un país envellit, on la major part de la població tindrà més de 50 anys. En aquest context serà necessari comptar amb professionals sanitaris formats que sàpiguen com cuidar a aquesta població envellida amb totes les garanties i aptituds per assegurar-los una vida digna. Però no només això, sinó que cada vegada més es necessiten professionals experts i capaços de proporcionar una atenció bàsica de salut als pacients, freqüentment treballant sota la supervisió d’una infermera o infermer. Si t’apassiona el món sanitari i busques contribuir al benestar de la salut de les persones, sense cap dubte hauries de considerar estudiar una Grau Mitjà d’Auxiliar d’infermeria a distància . Un cicle formatiu de grau mitjà en Cures auxiliars d’infermeria et prepararà per realitzar tasques com ara assegurar que els pacients puguin complir amb els seus hàbits bàsics (mantenir una bona alimentació i higiene), aportant no solament un suport físic, sinó sobretot emocional. Tot això des d’hospitals o fins i tot en les llars dels mateixos pacients. T’expliquem molt més a continuació.

Quines són les sortides de l’FP en Cures auxiliars d’infermeria?

A més de tractar-se d’una de les professions en l’àmbit sanitari més demandades, la veritat és que en el sector sanitari sempre existeixen ofertes laborals, ja que la salut resulta sempre un bé de primera necessitat. Amb aquesta titulació, estaràs capacitat per fer el teu treball tant en clíniques privades com en consultes mèdiques, residències de gent gran, centres balneoterápicos, assistència domiciliària, geriatria No obstant això, també tindràs opcions en l’àmbit públic: hospitals, urgències, unitats especials (com l’UVI, UCI), departaments d’afers socials de Ministeris, Comunitats autònomes i ajuntaments.

Vols saber quines són les sortides professionals que et proporciona el Grau en Cures auxiliars d’infermeria? A continuació, us mostrem una llista perquè el veieu.

Auxiliar d’Infermeria / Clínica

La tasca principal d’un / a auxiliar d’infermeria / clínica és oferir les atencions bàsiques als pacients, relacionats amb l’alimentació, la higiene o la seva mobilitat. A més, col·labora amb altres infermers / es i metges sanitaris a complir les seves tasques diàries.

Auxiliar de Balnearis

El paper que compleix un / a auxiliar de balneari és aconsellar i fer servir els tractaments terapèutics recomanats als pacients que estiguin presents en aquests centres.

Auxiliar d’Atenció Primària i Cures d’Infermeria a domicili.
En aquest cas, el que fa un / auxiliar és ajudar i col·laborar en les tasques de promoció de salut i prevenció de malalties. Atenen les persones malaltes i que estan, per exemple, en rehabilitació a causa dels efectes causats per aquesta malaltia i, a més, col·laboren en les diferents proves diagnòstiques i en l’aplicació dels tractaments necessaris.

Auxiliar Bucodental

La funció principal d’un / a auxiliar bucodental és ajudar el dentista durant el procediment dels pacients. S’han d’assegurar que el material i l’equip d’odontologia està desinfectat i més, han d’atendre als pacients i estar previnguts per a les necessitats que puguin sorgir durant les cites.

Auxiliar Geriàtric

Un / a auxiliar d’infermeria que treballi en un geriàtric d’atendre social i emocionalment a la spersonas grans que necessitin ajuda en les seves necessitats diàries. Un auxiliar d’aquesta índole pot treballar tant en hospitals, com en centres de dia i residències geriàtriques.

Auxiliar Pediàtric

En aquest cas, la seva funció va enfocada a nadons i nens. Han d’atendre a la seva cura i oferir tota l’ajuda possible als infermers / es i metges / es. En el cas que es produeixi un part, l’auxiliar pediàtric haurà d’estar pendent al costat de metge per assistir en qualsevol moment. A més, si un bebè o nen ha de ser ingressat en un hospital i ha de passar una estada en ell, l’auxiliar pediàtric serà l’encarregat de preparar l’habitació i acomodar-la perquè el nen pugui romandre còmodament.

Auxiliar d’Esterilització

La tasca d’un auxiliar d’esterilització és principalment elaborar un registre dels materials i transcriure els resultats als arxius necessaris. A més, desinfectar i esterilizará, com el seu propi nom indica, tot tipus de materials perquè es proporcioni un ús adequat.

Auxiliar d’Unitats Especials

Un auxiliar d’Unitats Especials haurà de rebre als pacients en urgències un cop hagin passat primerament pels serveis d’admissió i triatge. En aquest cas, la seva funció principal és recollir tot tipus de mostres, ja sigui d’orina, vòmits o excrements i controlar, per exemple, el volum de excrecions.

Auxiliar de Salut Mental

El paper primordial en aquest sector és prestar atenció i cura a persones, famílies i comunitats que pateixin problemes de salut mental. Un auxiliar de salut mental, a més, ha d’obtenir tests i dades dels pacients i ajudar en les tasques de cura, tant en la persona que pateix la malaltia, com en les famílies que l’acompanyen.

Quin serà el teu treball com a auxiliar d’infermeria?

Si bé és cert que les sortides professionals d’un auxiliar d’infermeria són àmplies, l’acompliment pel que fa a les funcions concretes comparteixen una mateixa base. T’especifiquem algunes d’elles.

Donar atenció bàsica als pacients

Els assistents d’infermeria brinden atenció bàsica i ajuda amb les activitats de la vida diària en hospitals, centres mèdics o residències. En general, s’encarreguen de netejar i banyar a pacients o residents, els ajuden a vestir-se, girar, reposicionar i transferir pacients entre llits i cadires de rodes. D’altra banda, a l’hora dels àpats, els auxiliars s’encarreguen de servir i ajudar els pacients impedits a dinar. Si treballen en un hospital, els auxiliars d’infermeria també poden prestar funcions com acompanyar els pacients als serveis i les plantes assignades, prestar ajuda en parts, als nounats i a les embarassades o col·laborar amb el departament de ràdio-electrologia. A més, també poden encarregar-se de mantenir el material sanitari en bon estat, i preparar material de cures.

Registrar els problemes sanitaris

L’empatia és un valor fonamental en aquests professionals, ja que també hauran d’escoltar i registrar els problemes de salut dels pacients i aportar aquesta informació a les infermeres. A part, hauran de prendre diàriament les constants vitals dels pacients, com són la pressió arterial i la temperatura i registrar-les degudament en el corresponent informe del pacient. Així mateix, també s’encarreguen de comprovar els subministraments disponibles i de demanar-los en cas que s’hagin esgotat. I fins i tot alguns assistents d’infermeria també poden administrar medicaments, segons el seu nivell de capacitació i l’estat en el qual treballen.

Establir relacions properes

En moltes ocasions, són precisament els auxiliars d’infermeria que tenen més contacte amb els residents que altres membres del personal. Per exemple, en el cas de les residències de gent gran i en els centres d’atenció residencial, els assistents d’infermeria són sovint els principals cuidadors. Tal com hem esmentat anteriorment, l’empatia és un valor fonamental en aquesta professió, per això, si vas a estudiar per ser auxiliar d’infermeria, prepara’t per desenvolupar relacions properes amb els teus pacients. Sens dubte, si finalment et decantes per estudiar un cicle de grau mitjà de Formació Professional en Cures auxiliars d’infermeria, no només entraràs en un sector on la demanda està pràcticament garantida, sinó que a més podràs desenvolupar la teva passió per ajudar els altres de la millor manera: donant-los suport perquè recuperin la salut amb la millor actitud i ànim possible.

 

  • Home
  • Blog
  • Sortides professionals de FP en Cures auxiliars d’infermeria

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK