Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Sortides professionals després d’estudiar un FP d’Higiene Bucodental

Sortides professionals després d’estudiar un FP d’Higiene Bucodental

Sortides professionals després d'estudiar un FP d'Higiene Bucodental La boca té un paper molt important en la vida d’una persona. Un pot cuidar la seva alimentació i fer exercici de manera regular, però si no protegeix i cuida assíduament la seva boca, podria contraure malalties no desitjades. Cal tenir en compte que la boca està connectada amb l’aparell respiratori i el digestiu. És per això pel que les professions relacionades amb l’àmbit de ciències de la salut són les que més sortides professionals tenen. Si estàs estudiant una formació professional a distància d’Higiene Bucodental, t’expliquem tot el que has de saber per obtenir treball del que és teu.

Què fa un higienista dental

Els higienistes dentals treballen en estreta col·laboració amb altres membres de l’equip dental. Un higienista dental pot dur a terme tractaments com incrustacions i polits, promoció de la salut bucal i segelladors preventius de fissures, tant per a adults com per a nens. Els higienistes dentals netegen les dents, examinen als pacients a la recerca de signes de malalties orals com la gingivitis i brinden un altre cura dental preventiu. També eduquen als pacients sobre la salut bucal. Són part imprescindible de l’equip dental. Entre les seves funcions principals destaca la d’administrar procediments de neteja dental, tractaments higiènics i realitzar reparacions menors a l’estructura dental, netejar les dents, taques, cavitats i genives amb eines especialitzades, eliminar residus de menjar, excés de ciment i placa de les dents del pacient. També hi ha les d’examinar les dents i les genives per buscar signes de càries i malaltia de les genives, així com nòduls i inflors inusuals en la cavitat bucal del pacient; documentar i informar l’existència de qualsevol malaltia al dentista o fer impressions de guix d’estructures dentals per a estudis posteriors.

On treballen els higienistes dentals

En acabar el cicle formatiu a distància, la gran majoria dels higienistes dentals treballen en clíniques públiques o privades. El seu treball consisteix a atendre els pacients mitjançant consultes, que sovint es programen prèviament. En general, treballen en grups al costat de dentistes, ortodoncistes i altres professionals sanitaris en centres i consultoris de salut bucal. Els higienistes dentals sovint es troben treballant com a assistents d’un dentista. Són, en certa manera, el que una infermera és per un metge; brindant assistència i un segon parell de mans per dur a terme les tasques diàries. A més d’això, el professional d’higiene bucodental té l’opció d’impartir els seus coneixements com a educador sanitari, és possible també ser assistent dental o auxiliar d’infermeria.

Sou com higienista bucodental

Una persona que treballa com a higienista dental a Espanya sol guanyar uns 2.304 euros al mes. Aquest és el salari mensual mitjà, si bé, els salaris dels higienistes dentals poden diferir dràsticament segons l’experiència, les habilitats, o la ubicació. El nivell d’experiència és el factor més important per determinar el salari d’aquests professionals. Naturalment, com més anys d’experiència es tinguin, més gran serà el sou. Per exemple, segons diversos estudis, un higienista dental amb menys de dos anys d’experiència guanya aproximadament 1.223 euros al mes. Si bé s’espera que algú amb un nivell d’experiència entre dos i cinc anys guanyi 1.605 euros mes, un 31% més que algú amb menys de dos anys d’experiència. Així, a mesura que adquireixi experiència i s’assoleixi, per exemple, entre 5 i 10 anys en la professió, es podrien percebre sous de 1.901 euros al mes, un 18% més que una persona amb dos a cinc anys d’experiència. A més, els higienistes dentals l’experiència abasta entre deu i quinze anys obtenen un salari equivalent a 2.418 euros al mes, un 27% més que una persona amb cinc a deu anys d’experiència. Si el nivell d’experiència és entre quinze i vint anys, llavors el salari esperat és de 2.714 euros mes, un 12% més que una persona amb deu a quinze anys d’experiència. Finalment, els empleats amb més de vint anys d’experiència professional obtenen un salari de 3.244 euros al mes, un 20% més que les persones amb quinze a vint anys d’experiència. Hauria o no estudiar un FP d’Higiene Bucodental? Són moltes les persones que a dia d’avui es fan aquesta pregunta. La nostra resposta és contundent i rotunda: si. Si t’apassiona l’àmbit sanitari i, en particular, tot el relacionat amb la cura dental, aquest és el cicle formatiu que has de cursar. Cal no oblidar que un FP d’Higiene Bucodental a distància té bastants sortides laborals i que sol ser una de les professions més demandades en l’àmbit sanitari perquè, en el cas en què no aconsegueixis treballar en un centre sanitari públic, sempre ho pots fer en un hospital o en una clínica privada. I és que la demanda d’aquests professionals creix any rere any a causa de la preocupació social que existeix per la cura bucal.

  • Home
  • Blog
  • Sortides professionals després d’estudiar un FP d’Higiene Bucodental

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK