Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

¿Què estudiar si m’agrada ajudar els altres? 8 Professions solidàries per a tu

¿Què estudiar si m’agrada ajudar els altres? 8 Professions solidàries per a tu


Hi ha ocasions en les que un busca realitzar-se professionalment sense deixar de conrear el costat més emocional. I una de les millors maneres de fer-ho consisteix a dedicar-se a professions solidàries en les que el principal objectiu és ajudar els altres i millorar el món. Per descomptat, aquesta fita pot abordar des de diferents camps, com l’atenció mèdica, els serveis de protecció, l’educació o els serveis humans. Així que, si t’estàs preguntant “què estudiar si m’agrada ajudar els altres?”, En Linkia FP volem contribuir a la teva bona causa. Decantándote per alguna de les opcions que et esmentem a continuació, no només podràs percebre una recompensa en termes econòmics sinó especialment una satisfacció de realització personal.

Què pots estudiar si vols ajudar els altres

1. Integració Social

Una de les primeres opcions que has de plantejar-te si vols ajudar els altres és fer un FP Grau Superior Integració Social . No saps el que és la Integració Social ? Es tracta d’un àmbit a través del qual s’ajuda a immigrants oa les minories a integrar-se en la societat, ja sigui a nivell econòmic, d’identitat, a nivell lingüístic, etc. Les sortides professionals d’Integració Sòcia l són moltes i variades. I és que un tècnic en Integració Social pot treballar tant en l’administració pública com en cases d’acollida, en ONG o als Serveis Socials de l’ajuntament, per esmentar només algunes de les alternatives.

2. Teràpia Ocupacional

Una altra opció és estudiar Teràpia Ocupacional. Els assistents a teràpia ocupacional duen a terme programes de tractament desenvolupats per terapeutes ocupacionals per ajudar les persones a recuperar-se de lesions o adaptar-se a discapacitats perquè puguin continuar realitzant les seves activitats quotidianes normals. Els assistents s’asseguren que els pacients realitzin exercicis terapèutics correctament, prenen nota de el progrés de l’pacient i l’ajuden durant tota la recuperació.

3. Infermeria

Els infermers estan capacitats per brindar tractament de primers auxilis durant emergències. Atenen persones malaltes i ferides, assegurant-se que es mantinguin estables durant la seva estada a l’hospital. Sent així, la dedicació i la contribució dels infermers a mantenir, millorar i, en definitiva, salvar vides, ha convertit a aquesta professió en una de les opcions més valorades per la seva capacitat de lliurament. En aquest aspecte, cursar una FP de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria és una opció estupenda.

4. Policia

Mantenir l’ordre i garantir la seguretat pública són les funcions principals dels oficials de policia. Patrullen àrees públiques, arresten persones sospitoses de violar la llei i ajuden a les víctimes de delictes i accidents. En conclusió, en moltes ocasions es posen en perill per protegir la societat, tant a nivell global com als seus individus. Això sí, tingues en compte que hauràs de completar l’entrenament de l’acadèmia de policia i aprovar una sèrie de proves d’agilitat, estat físic i força per entrar a aquest treball.

5. nutricionista

Els hospitals, les cafeteries escolars i les llars d’avis depenen de nutricionistes per desenvolupar plans de menjars que ofereixin un valor nutricional òptim per a persones amb diferents necessitats. Però no només això, sinó que els nutricionistes també poden oferir els seus consells a persones concretes amb objectius individuals i fins i tot participar en programes d’investigació per millorar les condicions nutricionals de la societat. La nutrició ha adquirit especial importància en els últims anys, amb l’auge de la vida saludable i el respecte per la conservació de la planeta. Per això, les opcions d’estudis relacionades ha crescut notablement, i una de les més completes i innovadores és la FP de Grau Superior en Dietètica amb Enfocament Ecològic .

6. Psicologia

A l’igual que les professions mèdiques, la Psicologia és una altra bona carrera relacionada amb la salut per a les persones que volen ajudar els altres. Pots treballar amb qualsevol grup d’edat específic, des de nens fins a adults, ajudant a diagnosticar i tractar trastorns psicològics o qualsevol problema amb el que hagin de bregar, sigui permanent o puntual. O si prefereixes treballar en projectes més grans, pots continuar la teva carrera en investigació psicològica, on els teus troballes poden ajudar a innombrables persones. Novament, les especialitats són molt àmplies: des psicologia clínica fins psicoterapetura o treballador social entre d’altres.

7. Ensenyament

L’Ensenyament és una gran professió si desitges ajudar les persones, i pot tenir un impacte de per vida a les teves estudiants. Com va dir Nelson Mandela: “L’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món”. És de vital importància que els nostres petits, joves i adults puguin tenir accés a una educació que els permeti pensar per si mateixos i adquirir els coneixements necessaris per aprofitar tot el seu potencial. Dedicant a l’ensenyament, podràs donar classe a diferents nivells, des d’Educació Primària fins a Secundària, Batxillerat, FP o fins i tot en la Universitat. Hi ha moltes oportunitats per ensenyar i capacitar les properes generacions.

8. Política

També pots involucrar-te en una de les professions que permet ajudar a milers de persones alhora. Si ets una persona interessada per la solidaritat és possible que, estant el món com està, estudiar Ciències Polítiques ni se t’hagi passat pel cap, però és precisament la manca de polítics amb més vocació de millorar les coses i menys vocació de millorar ” seus “coses el que fa falta en aquest planeta. El món de la política necessita gent amb capacitat d’analitzar, amb capacitat de sentir empatia, sense prejudicis i interessada per la solidaritat. Si et consideres així, pot ser una bona opció per a tu. Esperem haver-te ajudat a respondre la pregunta sobre “què estudiar si m’agrada ajudar els altres” i que la nostra proposta de professions solidàries t’hagi inspirat. Des Linkia FP, t’animem a trobar una feina on puguis marcar la diferència, tant en la teva vida personal, com en la de tots els altres.

  • Home
  • Blog
  • ¿Què estudiar si m’agrada ajudar els altres? 8 Professions solidàries per a tu

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK