Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Sortides professionals d’Integració Social

Sortides professionals d’Integració Social

Potser mai t’ho hagis plantejat perquè desconeixes què és això de la Integració Social, però nosaltres, que som uns grans coneixedors de la matèria, t’animem a estudiar Integració Social si ets una persona que gaudeixi ajudant els altres. I és que a través d’aquesta formació podràs treballar tant en ONG, com associacions o fundacions exercint una tasca de mediador social o de treballador social.

Què és un integrador social?

Els integradors socials són professionals que s’ocupen de processos que suposin l’acompanyament de persones en un procés d’integració social. És a dir, aquests professionals s’encarreguen de facilitar a persones que pot ser que pertanyin a un altre grup social per raons de raça, idioma o costums, que s’integrin en una determinada societat i comparteixin valors, normes, béns i serveis.

Els professionals de la integració social són persones molt compromeses i implicades en el seu treball. I és que en aquest àmbit es tracten problemes com la drogodependència, la delinqüència, l’absentisme escolar, els problemes de les persones amb discapacitat, els problemes d’exclusió social o els associats a la gent gran.

Hi ha sortides professionals d’Integració Social?

Si ja tens clar que la Integració Social és una cosa que t’apassiona, has de saber que hi ha cicles formatius a distància que et permeten assolir aquesta fita. Però quines són les sortides professionals d’aquesta professió? Segur que et preguntes per l’ocupabilitat d’aquest grau de formació professional a distància. Per a això has de tenir clar que els que cursen aquests estudis tenen múltiples opcions i sortides professionals.

Es tracta, així mateix, d’una professió molt demandada. La població cada vegada és més gran, de manera que els ancians requereixen de cures i serveis, anualment creix el nombre d’immigrants que arriben al país i es produeixen nous problemes socials relacionats amb el joc, la drogodependència o un altre tipus d’addiccions sense comptar amb el de l’atur i altres relacionats a la pobresa infantil o l’assetjament.

Tècnics preparats

La Integració Social prepara al personal per atendre tot tipus de persones. En definitiva, a través d’aquesta formació professional a distància, es pot treballar amb tot tipus de col·lectius i persones en qualsevol àmbit. Aquests professionals ajuden a altres persones a incorporar-se al àmbit social, laboral … Llars, col·lectius, fins i tot el carrer, són alguns dels contextos en què es desenvolupen els integradors socials.

Quines són les sortides professionals d’Integració Social?

El d’integrador social és un treball en el qual no tindràs lloc per l’avorriment. Hi ha professionals que decideixen especialitzar-se en només un àmbit, com el tractament de la drogodependència o el dels nens. No obstant això, tot integrador social està perfectament qualificat per cobrir qualsevol àmbit amb la major de les delicadeses.

Entre les sortides professionals d’Integració Social més destacades cal ressenyar la de tècnic en prevenció i inserció social, inserció ocupacional i laboral, integració educativa, mobilitat bàsica i acompanyament laboral. Aquests professionals també estan capacitats per treballar com a auxiliar, mediador i treballador familiar, de tutela, ocupacional o laboral i intercultural.

Per la seva banda, si volen dedicar-se a l’àmbit de la discapacitat, els professionals estan capacitats per a ser educadors de persones amb discapacitat, educació familiar i educació especial o com a monitor de persones amb discapacitat, física, psíquica o sensorial.

Per la seva banda, aquells que vulguin involucrar-se més en els quefers d’una comunitat poden treballar com a mediadors veïnals, comunitaris i interculturals.

On pot treballar un integrador social?

I una vegada que ja tens clar les funcions d’un integrador social i la gran varietat de sortides professionals que té, només falta per conèixer, ¿On pot realitzar-la? Una de les principals sortides professionals de la Integració Social és precisament la de tenir una feina públic, és a dir, poder treballar en les Administracions Públiques. Per a això, et convindria estar al cas del Butlletí Oficial de l’Estat o del de la teva comunitat, ja que aquí se solen publicar les convocatòries per a cobrir places.

En aquest sentit, els ajuntaments també solen convocar borses de treball per integrar els Integradors Socials dins del seu equip de Serveis Socials. Així mateix, hi ha associacions, centres mèdics i residències que disposen de departaments de Serveis Socials, per la qual cosa no necessàriament tenen sortida laboral per treballar a l’Administració Pública.

D’altra banda, entitats privades com ONG, associacions o fundacions també requereixen dels serveis dels integradors socials. Tingues en compte que aquestes organitzacions es solen dedicar precisament a ajudar els altres. Hi ha algunes que estan especialitzades en pobresa, en atenció a la discapacitat, en immigrants … pel que si vols és especialitzar-te en un àmbit en concret, pots buscar feina a les associacions o fundacions que es dediquin a la tasca que més t’interessi.

  • Home
  • Blog
  • Sortides professionals d’Integració Social

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK