Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és la integració social i com dedicar-se a nivell professional

Què és la integració social i com dedicar-se a nivell professional

integració social Si has arribat fins aquí és perquè en alguna ocasió t’has preguntat qui guia als immigrants quan s’incorporen a una societat que no és la seva, com s’actua en aquest moment per facilitar la seva integració. Tot això, es comprèn en la resposta a què és la integració social. Si t’agrada ajudar als altres i sents que aquesta és la teva vocació, probablement la idea d’cursar un cicle superior de Formació Professional d’Integració Social a distància et soni temptadora. Abans que et llancis a això, t’expliquem més a què es dediquen totes aquelles persones que han estudiat integració social.

Què és la integració social exactament

La integració social és el procés durant el qual els nouvinguts o les minories s’incorporen a l’estructura social de la societat d’acollida. Juntament amb la integració econòmica i la integració de la identitat, la integració social és una de les tres dimensions principals de les experiències dels nouvinguts en la societat que les està rebent. Un major grau d’integració social contribueix a una distància social més reduïda i propera entre els grups ja valors i pràctiques més consistents. Una altra de les seves grans aportacions i aspiracions, és el fet de reunir a diversos grups ètnics independentment de l’idioma, casta, credo, etc., sense perdre la identitat, així com donar accés a totes les àrees de la vida comunitària i, en última instància , eliminar la segregació. En una visió més àmplia, la integració social és un procés dinàmic i estructurat en el qual t ots els membres participen en un mateix diàleg, enfocat a aconseguir i mantenir relacions socials pacífiques. Però la integració social no vol dir assimilació forçada, sinó que se centra en la necessitat d’avançar cap a una societat segura, estable i justa mitjançant la reparació de les condicions de desintegració social, exclusió social, fragmentació social, exclusió i polarització, i mitjançant l’expansió i l’enfortiment de les condicions d’integració social cap relacions socials pacífiques de convivència, col·laboració i cohesió.

Per què estudiar Integració Social

Implicació en l’atenció de diferents col·lectius

La professió de Tècnic Superior en Integració Social simbolitza estar implicat en l’atenció, el servei i la cura directa de persones i de diferents col·lectius. La seva competència principal és la de programar, organitzar, implementar i avaluar una sèrie d’intervencions aplicant estratègies i tècniques específiques, amb l’objectiu principal de promoure la igualtat d’oportunitats.

Gran varietat de sortides professionals

Un tècnic en Integració Social està capacitat per poder treballar com:

  • Tècnic en programes de prevenció i inserció social, integració educativa, inserció ocupacional i laboral, mobilitat bàsica i acompanyament laboral.
  • Educador d’equipaments residencials, persones amb discapacitat, educació familiar i educació especial.
  • Auxiliar, mediador i treballador familiar, de tutela, ocupacional i / o laboral, intercultural, etc.
  • Monitor de persones amb discapacitat, de centres oberts i socials, rehabilitació psicosocial.
  • Dinamitzador ocupacional, familiar, educatiu, social, veïnal, etc.

Una professió vocacional

A més d’això, els Tècnics en Integració social han de sentir una veritable vocació pel que va a convertir-se en la seva professió, a més de saber empatitzar, escoltar, treballar en equip, liderar, comunicar, motivar, entre altres qüestions. A la fi i al el cap, en el seu dia a dia van a estar contínuament implicats en l’atenció, el servei i la cura directa de persones amb algun tipus de necessitat social. Per tots aquests atributs, és molt recomanable estudiar un cicle superior de Formació Professional per a ser Tècnic Superior en Integració Social. Així mateix, es tracta d’una professió que cada vegada està sent més reconeguda per la societat i és un generador d’ocupació força important.

Característiques per ser tècnic en Integració Social

Has de tenir especial sensibilitat a l’hora de tractar amb els altres; és a dir, una gran empatia. El treball social consisteix en ajudar als que més ho necessiten. T ots, inclosos aquells en circumstàncies difícils, mereixen viure una vida plena i tenir algú del seu costat disposat a lluitar per ells. I és tasca de l’tècnic d’integració social aconseguir aquest canvi efectiu. Un Integrador Social és també una persona a qui li agrada lluitar pels altres i donar veu a les societats més desfavorides. Les poblacions en risc necessiten la major ajuda, però tenen més dificultats per obtenir-la. Necessiten algú que pugui fer sentir la seva veu i que els defensi i els efectes canviïn.

Com aconseguir una integració social efectiva

Aquells que es dediquin a nivell professional a la integració social hauran de treballar diferents àmbits i aspectes d’integració de la persona a la societat, com ara l’idioma, les relacions amb els altres o la cultura. Destaquem alguns dels aspectes més rellevants:

Adaptar a la persona als costums locals

En comparació amb altres dimensions d’integració, la integració social se centra més en el grau en què els immigrants adopten els costums locals, les relacions socials i les pràctiques quotidianes. L’indicador d’integració social més utilitzat és la xarxa social, que es refereix a la connexió que els immigrants construeixen amb altres en la societat d’acollida. Mentre que alguns fan servir el nombre total d’amics d’immigrants com a mesura, altres fan servir la freqüència d’interacció amb amics. Una cosa digna de menció és que cada vegada més estudis diferencien els amics locals dels amics immigrants, perquè el primer es considera més important per integrar els immigrants en la societat local que el segon.

L’idioma, un altre factor a tenir en compte

L’idioma és una altra variable important per accedir a el grau d’integració social dels immigrants. Un major nivell de comprensió de l’idioma local dóna com a resultat més oportunitats de comunicar-se amb la gent local i una millor comprensió de la cultura local. Una pregunta típica per caracteritzar el grau d’integració social de la persona és si l’immigrant en qüestió entén l’idioma de la gent local.

  • Home
  • Blog
  • Què és la integració social i com dedicar-se a nivell professional

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK