Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és un grau superior i les seves característiques

Què és un grau superior i les seves característiques


¿Què estudiar? On fer-ho? Quina serà la millor opció? Aquestes són tres de les preguntes que se sol plantejar un quan arriba l’hora de triar un tipus de formació adequada. Una opció tant per a aquells que han cursat un cicle formatiu de grau mitjà com per als que han fet batxillerat o fins i tot han arribat a realitzar estudis universitaris és estudiar cicles formatius de grau superior . I és que en aquest tipus d’estudis les possibilitats de trobar feina són molt més àmplies. A continuació, t’expliquem què és un grau superior i quines són les seves característiques.

Definició de  CFGS  Cicle Formatiu de Grau Superior

Un grau superior és un tipus d’estudi que t’ofereix formació pràctica i permet que t’incorpores al mercat laboral ràpidament o que accedeixis a la universitat si aquest és el teu objectiu. Així doncs, estan dirigits a l’alumnat que cerca uns estudis superiors pràctics, que els qualifiquin per incorporar-se al món laboral. Els cicles formatius de grau superior són, a més, un tipus d’estudis que et permeten aconseguir les aptituds necessàries per adaptar-te a les situacions laborals presents i futures. A més, en cursar aquests estudis podràs assumir responsabilitats de coordinació en la professió que escullis, ja que avui en dia hi ha infinitat d’opcions per cursar un grau superior. La següent pregunta que abordarem és quin grau superior estudiar per trobar feina. Hi ha diversos tipus de cicles superiors en funció de l’àmbit professional que t’agradi i en el que vulguis desenvolupar la teva activitat. En el següent apartat et posem alguns exemples.

¿Quins Cicles Formatius de Grau Superior hi ha?

  • Existeixen graus de la branca d’Administració i gestió d’empresa en què et podràs formar en la bona gestió d’una organització i també en les competències necessàries per emprendre.
  • També n’hi ha de la branca de Comerç i Màrqueting per poder donar serveis en l’àmbit del màrqueting, la investigació de mercats i la publicitat.
  • Si t’interessa el sector turístic també hi ha cicles enfocats al Turisme. A través d’aquests estudis et formaràs en el mercat turístic, gestió de departament de pisos, protocol i relacions públiques, entre altres qüestions.
  • L’àmbit informàtic també té la seva cabuda en els cicles de grau superior. En aquests cicles de grau superior aprendràs a implantar sistemes operatius, gestió de bases de dades, programació bàsica, per tal d’aconseguir la preparació necessària de cara al mercat laboral.
  • La formació sanitària també forma part dels cicles superiors. En aquest cas podràs conèixer les millors possibilitats de formació en àmbits com la nutrició i la dietètica.
  • Si t’interessa l’àmbit del tercer sector i professions en què treballar directament amb diferents col·lectius com la infància, migrants, voluntariat, inclusió social, discapacitat, majors o família, pots plantejar-te estudiar un grau superior de formació professional a distància en el sector dels serveis socioculturals.
  • I, finalment, si el teu és més l’automoció que una altra cosa, per què no estudies un cicle superior d’Automoció? Aquesta és una altra de les possibilitats de les quals pots gaudir.

Avantatges del cicle formatiu de grau superior

Estudiar o no estudiar un grau superior? Nosaltres et recomanem que ho facis, ja que és una inversió a futur. Algunes de les seves molts avantatges són les que t’exposem aquí:

1. Estudis amb un clar enfocament pràctic

Com anem dient, els cicles superiors són un tipus de formació molt orientada a la pràctica. Estan organitzats en diversos mòduls i cursos en els quals els alumnes posen en pràctica tot l’après durant l’any a través de les pràctiques que realitzen en centres de treball o en el mateix centre educatiu. Aquestes pràctiques són al centre i en empreses reals, per tant, quan finalitzen estan totalment preparats per incorporar-se al mercat laboral.

2. Una millora per la teva posició laboral actual

Estàs treballant ja, però tens certes mancances de coneixements i vols, per tant, millorar? Estudia un cicle superior. Aquests cicles estan enfocats i organitzats per aconseguir una millora en la capacitació i en les competències de l’estudiant, d’aquesta manera, millora la seva preparació per poder optar a millors llocs de treball. En combinar teoria i pràctica, els seus nivells de coneixement estan adaptats a les necessitats de les empreses actuals, ja que dominen l’ús de les eines i les tècniques professionals més demandades.

3. Durada de dos anys

Al contrari del que passa amb una formació universitària, els cicles superiors són considerats opcions d’estudi més breus, ja que la seva durada és de dos anys. Per tant, és un període de temps molt assequible per a qualsevol estudiant o professional que vulgui millorar en la seva posició.

A què equival un grau superior?

Un grau superior és un reconeixement oficial que garanteix que et trobes capacitat i en condicions d’exercir el desenvolupament tècnic de la professió que hagis triat. Segons el Ministeri d’Educació, l’equivalència genèrica amb títols de Grau Superior de formació professional de sistema educatiu indica que la titulació és equivalent pel que fa als títols de formació professional del mateix grau. Tanmateix, la seva equivalència directa seria al Batxillerat. Hi ha moltes maneres d’accedir a un grau superior, ja sigui a través d’un examen d’accés o mitjançant un grau mitjà. Pots trobar tota la informació necessària a la nostra entrada sobre com accedir a un grau superior sense batxillerat. Sigui quina sigui la forma que vulguis per a cursar els teus estudis tècnics, no oblidis que et donaran els coneixements pràctics necessaris per a introduir-te al mercat laboral. A què estàs esperant? En Linkia FP pots donar un cop d’ull als cicles d‘fp a distància i apuntar-te al que més t’interessi. 

  • Home
  • Blog
  • Què és un grau superior i les seves característiques

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK