SOLICITA + INFORMACIÓN whatsapp
  • Actualitat
  • Com accedir a un grau superior sense batxillerat

Com accedir a un grau superior sense batxillerat

batxillerat Segur que alguna vegada t’has preguntat si cursar el Batxillerat és essencial per poder accedir a l’mercat laboral. I és que, com saps, és un pas que resulta pràcticament fonamental a l’hora d’accedir als estudis universitaris. No obstant això, ¿passa el mateix si el que vols és cursar un grau superior de Formació Professional? ¿Has d’haver cursat els estudis de batxillerat de forma obligatòria? La resposta és “no necessàriament”. A continuació t’expliquem com accedir a un grau superior sense batxillerat perquè trobis quin és el camí que més s’adapta millor a les teves circumstàncies.

Per a què serveix una FP Superior?

A l’cursar un Grau Superior de Formació Professional tindràs moltes més facilitats i oportunitats d’accedir a el mercat laboral, un motiu de pes per a cursar una titulació d’aquest tipus. Els cicles formatius de grau superior són estudis que et permeten aconseguir totes aquelles aptituds necessàries per adaptar-te a les situacions laborals presents i futures. Una preparació que et converteix en un autèntic professional. Així mateix, també et permet assumir responsabilitats de coordinació i de programació en una professió determinada, així com planificar el treball de les persones i fer les corresponents verificacions i valoracions. Un cop finalitzes el cicle superior, la durada és de dos anys, obtindràs la titulació oficial de Tècnic o Tècnica Superior de la professió corresponent a l’cicle que hagis cursat. A partir d’aquest moment, s’obriran per a tu les portes de l’món laboral.

Raons per estudiar un cicle superior

Tal com comentàvem, els cicles formatius de grau superior estan dirigits a tot aquell alumnat que cerca uns estudis superiors pràctics, que li qualifiquin per incorporar-se a l’món laboral el més eficaçment possible. De fet, la Formació Professional es caracteritza principalment per ser eminentment pràctica, d’aquí el seu gran valor. Has de tenir present també que aquesta formació teoricopràctica condueix a l’alumne a obtenir una titulació de nivell superior, vigent i amb futur. Així, aconseguiràs la qualificació necessària per a realitzar treballs tècnics propis de la professió, però també per assumir responsabilitats de planificació, organització i coordinació. En definitiva, aconseguiràs tenir una visió de conjunt de el sistema en el qual treballes i dels diferents elements que el componen. L’èxit que els graus superiors han collit en els últims anys no només ha permès que les ofertes s’ampliïn cada vegada més, amb especialitzacions en diferents sectors, sinó que a més ha permès que neixin noves modalitats, com és el cas de la FP a distància , que s’adapten 100% a les necessitats i els requeriments dels estudiants.

Entrar a una FP Superior sense Batxillerat (o BUP)

Vols accedir a un grau superior però només has acabada l’educació secundària obligatòria, també coneguda com l’ESO? Per accedir a un grau superior sense batxillerat pots cursar prèviament una FP de Grau Mitjà o haver cursat anteriorment un altre Grau Superior. En el cas que no disposis de cap tipus de titulació i siguis major d’edat, també pots presentar-te a una prova d’accés a cicles formatius de grau superior. Es convoquen de forma anual i estan regulades per l’administració educativa corresponent. Per presentar-has de tenir 19 anys complerts o 18 si estàs en possessió de el títol de Tècnic. Consulta en el nostre post els requisits per a la prova d’accés a Grau Superior . Finalment, si tens més de 25 anys, hauràs d’haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors d’aquesta edat.

Estudiar un grau superior a distància

Un cop hagis sobrepassat les proves específiques per accedir als estudis que vols, toca decidir la modalitat de formació que prefereixes. Nosaltres et recomanem que cursis l’FP a distància, ja que comptaràs amb més flexibilitat que fer-ho de manera presencial i l’atenció de l’professorat serà més personalitzada. Amb els cursos en línia, estalviaràs més que diners. Estalviaràs temps, ja que podràs formar-te alhora que continues amb la teva vida, podràs tenir cura als teus nens si tens fills petits o podràs compaginar els estudis amb una feina, en el cas que estiguis també treballant. Si a això li afegim que les classes d’educació a distància estan dissenyades per funcionar en plataformes mòbils, el que et permetrà com a estudiant accedir als materials de el curs a través de dispositius mòbils, incloses tauletes i telèfons intel·ligents. Pots veure una vídeo conferència en el seu telèfon intel · ligent mentre viatges al metro o assistir a un seminari web durant el teu descans a la feina. Aprofitar a l’màxim el teu temps farà que l’aprenentatge sigui realment eficaç i disfrutable a el mateix temps.