Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

La Formació Professional a Espanya

La Formació Professional a Espanya

La Formació Professional a Espanya

Amb el temps i els canvis progressius del sistema educatiu hem pogut comprovar l’augment d’estudiants que aposten actualment per una formació professional a Espanya com a primera opció d’aprenentatge. 

Una de les causes per les quals la gent opta per una fp és degut a la proximitat que té aquest tipus de formació amb el mercat laboral, el qual compta cada vegada més amb professionals qualificats que han obtingut aquesta titulació. 

La formació professional a Espanya s’acosta als estudiants a les tasques que es duen a terme en les diferents empreses. Per aquesta raó, en l’actualitat, tant les persones que estudien un cicle formatiu de grau mitjà, com les que estudien un grau superior, tenen un ampli ventall d’oportunitats per trobar una feina relacionada amb el seu àmbit o sector. 

A més, gràcies als avenços tecnològics i a les noves metodologies, l’fp a Espanya ha pogut fer un gir i, no només realitzar classes de manera presencial, sinó també implantar una modalitat en línia. L’objectiu principal d’aquesta modalitat és que els alumnes puguin compaginar els seus estudis amb la seva vida laboral i fins i tot personal. 

Per això, l’fp s’ha posicionat en primer lloc entre els estudiants que volen seguir formant-se durant la seva carrera professional i obtenir els coneixements bàsics per emprar-los en els seus llocs de treball dins de l’entorn laboral actual. 

Dades estadístiques de la Formació  Professional a Espanya 

Ja són molts els estudiants que escullen la formació professional a Espanya per seguir aprenent sobre allò que els apassiona. De fet, segons les xifres del Ministeri d’Educació i Formació Professional, en el curs 2017/2018, es van apuntar un total de 815.354 alumnes (398.908 en cicles formatius de grau mitjà, i 398.908 en cicles formatius de grau superior). 

Normalment, els estudiants que opten per una fp són els que acaben els seus estudis d’Educació Secundària Obligatòria o batxillerat, tot i que també hi ha els que decideixen seguir formant-se per especialitzar-se encara més sobre un àmbit o sector concret.  

A hores d’ara, la formació professional a Espanya ja compta amb més de 150 cicles formatius, els quals es divideixen entre 26 famílies professionals diferents. No obstant això, si parlem de les més demandades pels estudiants, podem destacar tres famílies en auge: Sanitat, amb un 34,1%, Administració i Gestió, amb un 29,1%, i Informàtica i Comunicacions, amb un 21,4%. 

Pel que fa al sector de la Sanitat, és important destacar que les dones decideixen optar més per aquesta branca que els homes, que aquests decideixen escollir altres àmbits més tècnics. Per la resta, pel que fa a la resta de les famílies professionals que existeixen, la distribució de tots dos és molt més equilibrada. 

Avantatges  d’estudiar una Formació Professional a Espanya 

Estudiar una formació professional a Espanya té múltiples avantatges respecte a altres tipus de metodologies educatives. A continuació, et mostrarem tres d’elles perquè vegis per què has de triar estudiar una fp, sigui de manera presencial o a distància. 

Inserció laboral 

Els estudiants que cursen una fp, un cop obtenen el títol, tenen més possibilitats de trobar una feina sobre allò que han estat aprenent durant la seva etapa. Normalment, estem acostumats a pensar que els que surten d’un Grau Universitari tenen més possibilitats, però, però, no és així. Les empreses actualment requereixen a persones que estiguin qualificades i preparades professionalment per a exercir com més aviat les activitats sol·licitades. Per aquesta raó, trien per endavant a una persona que ja tingui certa experiència amb el món laboral perquè pugui exercir aquestes activitats de manera ràpida i eficaç. 

Innovació 

La formació professional a Espanya ha permès la implementació de noves metodologies diferents de les tradicionals. Gràcies a l’fp, els estudiants dels diferents centres tenen l’oportunitat de conèixer la teoria sobre els conceptes bàsics dels àmbits en els quals estudien i, posteriorment, aplicar-lo a la pràctica en empreses líder del sector. 

Fàcil compaginació 

Una de les coses positives que et permet estudiar una formació professional a Espanya és poder compaginar els estudis amb la vida professional i fins i tot personal. A més, concretament, amb la modalitat online és més senzill el fet d’estudiar des de qualsevol part de país i de la manera que et sigui més còmoda possible. 

 

Com veus, estudiar una formació professional a Espanya és una bona opció per seguir progressant professionalment i que en un futur puguis accedir a un sector empresarial que t’apassioni i et motivi. Si estàs pensant a començar ja, pots consultar els nostres cicles formatius a distància i des de Linkia FP podem mostrar tot el que aprendràs i faràs amb nosaltres. No dubtis en contactar-quan ho necessitis. Estem a la teva disposició! 

  • Home
  • Blog
  • La Formació Professional a Espanya

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK