Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quina FP estudiar – Famílies Professionales

Quina FP estudiar – Famílies Professionales

quina fp estudiar

Vols estudiar un Cicle Formatiu i no tens molt clar en quin àmbit especialitzar-te? No et preocupis. En l’article que et mostrarem avui intentarem guiar-te una mica ensenyant-te quines són les 26 famílies professionals que hi ha a la Formació Professional i entre quins cicles pots escollir per endinsar-te en un sector concret. La majoria d’alumnes quan estan a punt d’acabar els seus estudis obligatoris tenen dubtes sobre què estudiar i en quina centrar-se. És normal. No obstant això, no tenen de què preocupar-te, ja que en la Formació Professional hi ha una àmplia varietat en el mercat perquè puguis escollir un cicle, segons els teus gustos i necessitats respecte al teu futur laboral. Vols saber quins són? A continuació t’ho ensenyem!

Tipus de Cicles Formatius

Els Cicles Formatius s’agrupen en 26 àrees professionals, cadascuna referent a un sector de la Formació Professional en el qual s’ensenyen els coneixements específics i necessaris per preparar a l’alumnat de cara a l’oferta formativa del mercat laboral actual. Us mostrem quins són:

1. Activitats Físiques i Esportives

Aquesta primera família fa referència a l’esport, tant a la pràctica com a la seva gestió d’activitats. Dins d’aquest sector podem distingir tres àrees diferents:

  • Les activitats fisicoesportives i recreatives.
  • L’esport d’alt rendiment.
  • Prevenció i recuperació.

2. Administració i Gestió

Es tracta del sector dedicat a les activitats relacionades amb l’administració i gestió d’empreses, com el seu nom bé indica; a les finances; les assegurances; la gestió de la informació i l’atenció al públic.

3. Agrària

És un àmbit que centra la seva atenció en activitats forestals, d’agricultura, ramaderia i jardineria. En aquesta família professional el que es treballa principalment és a desenvolupar la millora de les muntanyes, la cria de bestiar, el manteniment de gespes, o altres tractaments relacionats.

4. Arts Gràfiques

En aquesta família professional es treballa amb tota mena d’elaboracions visuals, referents a les tècniques de gravat i dibuix, de disseny gràfic, entre altres coses com l’edició en paper i multimèdia, la importància del tractament de les imatges i tècniques relacionades amb la maquetació, la impressió i l’enquadernació.

5. Arts i Artesanies

Aquest sector abasta sis àrees diferents a desenvolupar:

  • Les arts escèniques.
  • La fabricació i manteniment d’instruments musicals.
  • L’artesania tradicional.
  • La joieria i orfebreria.
  • La recuperació artística.
  • Vidre i ceràmica artesanal.

Aquestes àrees estan relacionades amb els sentiments de la bellesa i l’estètica i, sobretot, amb els treballs realitzats de forma manual i amb pocs elements de maquinària.

6. Comerç i Màrqueting

A l’fp de comerç i màrqueting es treballa amb la intenció de posar al client en el centre i intentar satisfer les seves necessitats principals. Les activitats que es realitzen en aquest cas van relacionades amb la distribució comercial, en la qual abasta la logística, el transport, el màrqueting, i una de les coses més importants, les relacions públiques.

7. Edifici i Obra Civil

En aquest cas també parlem de diferents àrees, que fan referència a:

  • Obra i acabats.
  • Estructures.
  • Col·locació i muntatge.
  • Maquinària de construcció.
  • Projectes d’obres.

8. Electricitat i Electrònica

En electricitat i electrònica el que es realitza són les activitats relacionades amb les xarxes de distribució i transport d’energia elèctrica, el desenvolupament de projectes de telecomunicació i el muntatge i manteniment d’instal·lacions.

9. Energia i Aigua

Les activitats produïdes en aquesta família professional es diferencien en cinc àrees diferents:

  • Distribució de gas.
  • Distribució i gestió de l’aigua.
  • Energies renovables.
  • Eficiència energètica.
  • Producció i distribució d’electricitat.

10. Fabricació mecànica

Les competències que es duen a terme a la fabricació mecànica són les que van vinculades a el disseny i la definició dels productes mecànics, la gestió i processos dels productes, com per exemple en la fosa, l’aeronàutica i l’electromecànica.

11. Hostaleria i Turisme

Aquesta fp d’hostaleria i turisme és caracteritzada per formar part d’un dels àmbits amb més potència en el mercat nacional. S’aprenen activitats relacionades amb la creació d’elaboracions de cuina i pastisseria, a com atendre els clients en els allotjaments, com gestionar les activitats d’aquests allotjaments i en com es promocionen les diferents destinacions turístiques, entre d’altres.

12. Imatge Personal

En imatge personal s’acompleixen activitats vinculades amb els tractaments d’estètica i perruqueria. S’aprèn a com endinsar-te al món de la imatge al detall, amb els coneixements bàsics per exercir d’assessor / a personal en diferents ocasions. No únicament es tracten activitats pràctiques, sinó que a més t’ensenyen tècniques de comunicació, protocols i com actuar amb el client en els serveis que realitzem.

13. Imatge i so

En aquest sector es tracten els conceptes bàsics de la fotografia i l’edició de vídeos, a més de com controlar els sistemes d’enregistrament i els equipaments, el seu tractament, i fins i tot les tècniques de programes de televisió i ràdio fusió.

14. Indústries Alimentàries

Les activitats que es realitzen són sobre l’alimentació i es divideixen en vuit àrees diferents:

  • Olis i greixos.
  • Aliments diversos.
  • Begudes.
  • Productes carnis.
  • Conserves vegetals.
  • Lactis.
  • Forn i pastisseria.
  • Productes de la pesca.

15. Indústries extractives

En aquesta família professional es tracten temes vinculats amb la mineria, el tractament i desenvolupament de roques i minerals, les pedres naturals, entre d’altres.

16. Informàtica i Comunicacions

En l’fp d’informàtica es produeixen activitats dividides en tres camps professionals diferents:

  • Sistemes informàtics i telemàtica.
  • Desenvolupament d’aplicacions informàtiques.
  • Comunicacions.

En aquest sector t’ensenyaran a com realitzar una configuració d’equips, com crear pàgines web, a reparar sistemes informàtics o fins i tot a dissenyar sistemes de seguretat.

17. Instal·lació i Manteniment

Són les relacionades amb el fred i la climatització, els sistemes d’aïllament i el manteniment electromecànic.

18. Fusta, Moble i Suro

En aquest sector t’ensenyen coneixements sobre la preparació de la fusta i a treballar activitats relacionades amb la fusteria i el muntatge d’immobiliari.

19. Marítim-Pesquera

Com el seu nom indica, en aquesta FP s’aprenen els treballs bàsics relacionats amb la subaquàtica referent a instal·lacions, pesca i tractament dels diferents productes marins que podem trobar. A més, no únicament t’ensenyen aquests conceptes, sinó que a més t’ensenyen com funciona la navegació marítima.

20. Química

En Química pots aprendre qüestions bàsiques, des de la fabricació de papers i cartons, fins a qüestions més complexes com controlar els laboratoris, elaborar certes i medicaments i fins i tot productes de parafarmàcia.

21. Sanitat

Els coneixements i pràctiques que s’obtenen en l’fp de sanitat van relacionats amb la promoció a la salut, la prevenció de malalties i qüestions sobre la qualitat de vida i, sobretot, el benestar dels pacients i usuaris que més ho necessiten. Pots aprendre funcions de transport sanitari, serveis farmacèutics, a fer servir equips de diagnòstic, entre altres àrees com la dietètica, la higiene bucodental o cures auxiliars.

22. Seguretat i Medi Ambient

Aquesta família professional se centra en les competències vinculades a la prevenció de riscos laborals, activitats mediambientals i àmbits de seguretat.

23. Serveis Socioculturals i a la Comunitat

En l’àmbit de l’fp de serveis a la comunitat es treballa directament amb diferents col·lectius: infància, migrants, voluntariat, discapacitats, gent gran, entre d’altres. Es realitzen funcions relacionades amb la integració social, activitats educatives, d’assistència domèstica, entre d’altres.

24. Tèxtil, Confecció i Pell

Inclou funcions sobre la confecció de roba, fabricació de calçat, de fil, marroquineria, etc.

25. Transport i manteniment de vehicles

Aquesta família consta de quatre àrees de formació en transport i manteniment de vehicles:

  • Automoció.
  • Nàutica.
  • Aeronàutica.
  • Ferrocarril.

26. Vidre i ceràmica

Considera activitats vinculades a la fabricació de pigments ceràmics i esmalts i a la transformació de productes de vidres.

Tipus de FP Graus Mitjans 

Pel que fa a les Famílies Professionals que acabem de tractar, els Cicles Formatius de Grau Mitjà que impartim en Linkia són els següents:

1. Administració i Gestió d’empreses

2. Informàtica i Comunicacions

3. Sanitat

Tipus d’FP Graus Superiors

Pel que fa als Cicles Superiors, en Linkia també tractem amb alguns relacionats amb la FP que hem comentat anteriorment. A continuació, us els mostrem:

1. Administració i Gestió d’empreses

2. Comerç i Màrqueting

3. Hostaleria i Turisme

4. Informàtica i Comunicacions

5. Sanitat

6. Serveis Socioculturals ia la Comunitat

7. Transport i manteniment de vehicles

Quina FP Estudiar? 

En Linkia considerem que estudiar una FP és una de les qüestions més importants per preparar-te de cara a el món laboral. No obstant això, creiem que cada alumne ha d’escollir la seva especialitat depenent dels gustos i necessitats que tingui. Això sí, sigui com sigui, no has de dubtar que escullis una família professional o una altra, obtindràs els coneixements suficients per arribar a ser un expert en l’àmbit específic que hagis triat. Per això, et recomanem que miris la llista de famílies professionals a l’detall per saber quines són les seves sortides professionals i veure què és el que realment t’interessa i t’apassiona.

Quina FP té més sortida laboral?

Sempre has d’escollir aquell Cicle de Grau Mitjà o Superior que et cridi l’atenció i amb l’àmbit que tinguis clar que un futur treballaràs. Aquí us deixem una llista de quins són els FP que tenen més sortides laborals per si així us acaba d’interessar algun en concret. Atents!

  • Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gestió Administrativa.
  • Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria.
  • Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Administració i Finances.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració Social.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Ensenyament i Animació socioesportiva.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Sistemes Electrotècnics i Automatitzats.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Desenvolupament d’Aplicacions de Multiplataforma.
  • Tècnic Superior en Laboratori Clínic i Biomèdic.
  • Cicle Formatiu de Grau Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa.

Esperem que aquest article sobre el nostre llistat de Famílies Professionals i Cicles de Grau Mitjà i Superior t’hagi servit de gran ajuda per acabar de decidir-te. No dubtis a que, si t’interessa algun dels cicles que impartim a l’fp a distància, contactis amb nosaltres per resoldre qualsevol dubte. Aquí estem a la teva disposició!

  • Home
  • Blog
  • Quina FP estudiar – Famílies Professionales

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK