Solicita información

Demana més informació

¿Alguna pregunta? Consúltanos y te llamamos

Gracias por contactar con Linkia FP

En breve un asesor se pondrá en contacto contigo para resolver todas tus consultas

  • Actualitat
  • Quines són les funcions d’un administratiu comercial?

Quines són les funcions d’un administratiu comercial?


Si t’agrada l’atenció a client i, a més, et consideres una persona organitzada i metòdica, estem segurs que faràs molt bona tasca en l’àmbit de l’Administració. Com segurament sabràs, com administratiu realitzaràs funcions d’allò més diverses, ja que aquest perfil professional és requerit en qualsevol àmbit professional. Però si t’apassionen especialment les vendes, potser t’interessi aprofundir en les funcions d’un administratiu comercial. Et les detallem a continuació!

Funcions d’un administratiu comercial

Com hem comentat, les funcions d’un administratiu són molt àmplies i variades, cosa que succeeix també amb els administratius comercials. No obstant això, a continuació esmentem algunes de les seves funcions principals.

1. Tramitació de documents

Una de les funcions de l’administratiu comercial més important i destacada és la tramitació de documents. Aquest professional compta amb la responsabilitat de registrar, processar i tramitar documents, factures, correus electrònics i qualsevol altre tipus d’informació.

2. Gestions administratives

Però no només s’encarrega de la tramitació de documents, sinó que també s’ocupa d’un altre tipus de gestions administratives, com ara les de compravenda de productes o serveis o les corresponents comunicacions amb proveïdors i clients.

3. Administració de personal

D’altra banda, l’administratiu comercial també s’ocupa de les gestions administratives de personal (és a dir, de l’equip de l’empresa), sempre d’acord amb la normativa laboral vigent i les instruccions internes de l’empresa, i brinda el suport necessari a l’departament de Recursos Humans.

4. Tasques de tresoreria

El professional d’administració ha de posseir uns sòlids coneixements en economia i finances, doncs s’encarregarà d’administrar l’economia de les empreses. En aquest sentit, l’administratiu comercial també s’encarrega de les gestions administratives de tresoreria, la supervisió de projectes d’inversió, la captació de fons i els registres comptables, a través de les corresponents aplicacions informàtiques.

5. Informa sobre productes financers

Pot un administratiu comercial informar els clients de l’empresa sobre productes financers o relacionats amb assegurances? Per descomptat, és més, molts d’ells ho fan. I és que el fet d’informar i atendre el client sobre productes o serveis financers i d’assegurances, a través del telèfon, correu electrònic o de manera presencial, també forma part de les tasques de l’administratiu comercial.

6. Un altre tipus de gestions administratives

A part, l’administratiu comercial també exerceix un altre tipus de gestions administratives. Per exemple, relacionades amb l’administració pública, la presentació de documents per via telemàtica, la supervisió de l’acompliment de terminis en procediments administratius i, en definitiva, de tota la paperassa pertinent davant de qualsevol administració pública.

¿Què estudiar per ser administratiu comercial?

Ja ho has decidit? Vols ser administratiu comercial? Doncs bé, si és així, has de saber que per ser administratiu comercial podràs cursar un FP Grau Superior en Administració i Finances a distància . A l’disposar d’un títol de Formació Professional de grau superior, podràs treballar ocupant aquest càrrec en qualsevol tipus d’empresa, administracions públiques o institucions.

Com accedir a l’Grau Superior en Administració i Finances?

En termes generals, per accedir a una FP de Grau Superior s’han d’haver cursat anteriorment els estudis corresponents de Batxillerat o bé el Grau Mitjà. A més, també es pot accedir si es disposa d’una carrera universitària. A l’respecte, potser t’interessi consultar la nostra entrada sobre com accedir a un grau superior sense batxillerat .

Quin és el perfil de l’administratiu comercial?

A més de encarregar-se de les funcions d’un administratiu comercial que hem exposat, el perfil d’aquest professional el conformen persones versàtils i polivalents, amb facilitat per desenvolupar un gran nombre de tasques i resoldre-les amb efectivitat. Per tant, han de tenir una alta capacitat de resolució de problemes, organització de la feina, polivalència, aptituds numèriques, raonament lògic i, per descomptat, també de treball en equip (cosa cada vegada més valorat en l’àmbit empresarial). I precisament per garantir aquestes capacitats és que està plantejat el cicle superior d’Administració i Finances que oferim a Linkia FP , una formació integral i completa que prepara a l’professional per a una immersió immediata en el món laboral. Esperem que després de llegir aquesta entrada no només hagis trobat resposta a quines són les funcions d’un administratiu comercial, sinó que també t’hagis fet una idea més precisa de quins són els requisits formatius i personals per convertir-te en un d’ells. 🙂