Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Especialització de Nutrició i Dietètica

Especialització de Nutrició i Dietètica

Si vols convertir-te en tècnic superior en Dietètica, les sortides professionals que té el Cicle Formatiu de Grau Superior seran del teu interès. Per això vam abordar el tema en aquest post, on també t’expliquem quines són les especialitzacions que pots valorar per prendre un rumb o un altre en aquest ofici.

Cada vegada sabem més sobre la qualitat i els components dels aliments que ingerim. I d’altra banda, la nostra societat està cada vegada més interessada i /o preocupada pels hàbits alimentaris que seguim. Per això, per a qui es titula com a tècnic superior en Dietètica, les sortides professionals són cada vegada més àmplies. En l’actualitat, especialitzar-se en aquest camp és una opció de futur, ja que tot fa preveure que aquesta atenció per la nostra dieta es mantindrà a partir d’ara.

Tipus d’especialitzacions a què pots optar

Dins el món de la Nutrició i la Dietètica, hi ha diferents especialitzacions en les quals et pots enfocar. Són moltes les que hi ha, i en totes es manté com a idea central la dieta saludable, però es poden agrupar d’acord amb la seva àrea d’actuació, com et vam mostrar a continuació.

Nutricionista clínic

La medicina és un dels àmbits en què el nutricionista té més cabuda, ja que l’alimentació juga un paper fonamental en les teràpies de nombroses malalties: per descomptat, l’anorèxia i la bulímia, però també la diabetis i moltes altres. Una menció especial mereixen les al·lèrgies i les intoleràncies, com la celiaquia, on la tasca d’un nutricionista és clau.

Nutricionista esportiu

L’alimentació també és un factor diferencial en l’esport. Per això, una de les especialitzacions és l’orientada a millorar el rendiment, sobretot en l’àmbit professional però també en l’amateur. Per això, cada vegada són més els nutricionistes lligats a gimnasos i als clubs esportius.

Nutricionista enfocament ecològic

Aquesta especialització és la que més s’ajusta al Cicle Formatiu de Grau Superior que impartim a Linkia FP. Es tracta d’un enfocament que no se centra en el vessant terapèutic de l’alimentació, ni en la millora del rendiment, sinó en la seva capacitat per generar benestar gràcies a dietes de caràcter natural.

Indústria alimentària

La indústria alimentària és un gran focus d’oportunitats per als nutricionistes i dietistes, ja que les empreses productores han de tenir en compte el criteri d’aquests, servint d’enllaç necessari entre l’empresa i el consumidor final.

Tècnic superior en dietètica: sortides professionals

Tenint en compte les anteriors àrees d’especialització per a un tècnic superior en dietètica, les sortides professionals que se li presenten són variades. Aquestes són algunes de les principals.

Coach nutricional

Amb aquest nom se sol conèixer als assessors en nutrició per a esportistes. Els poden contractar atletes que planifiquen la seva preparació de manera més o menys independent, però també clubs esportius professionals. Com dèiem, els gimnasos més avançats també poden oferir aquest servei, més o menys personalitzat, als seus socis.

Nutricionista en clíniques

Aquest perfil sol tenir molta presència en clíniques privades, on se sol oferir un servei i seguiment més personalitzats en qüestions dietètiques. Per exemple, en els tractaments d’aprimament, que és un dels serveis estrella a les clíniques privades.

Empreses de càtering

Les empreses de càtering que ofereixen servei a grans col·lectivitats solen tenir nutricionistes i dietistes en plantilla que s’encarreguen de configurar menús adequats per als comensals. Per exemple, en col·legis, residències, centres de treball, etc. En ells recau la responsabilitat d’elaborar calendaris de dinars o sopars en què el nombre de calories sigui l’adequat, al igual que la quantitat, la varietat i freqüència de certs aliments.

Supervisor en empreses alimentàries

Les empreses alimentàries necessiten els serveis de nutricionistes durant el desenvolupament dels seus productes. Per això, poden ocupar diferents llocs i funcions, ja sigui dins de la plantilla si es tracta d’una gran companyia o bé com a professional extern. Les tasques a realitzar poden ser variades, des del control de qualitat a l’assessorament en la selecció d’ingredients, passant per tasques de formació als empleats d’aquesta empresa.

Venda de productes d’herbolari i parafarmàcia

Aquesta és una de les sortides laborals més relacionades amb el nostre Cicle Formatiu de Grau Superior en Dietètica Enfocament Ecològic. I és així perquè les empreses que desenvolupen productes d’herbolari i parafarmàcia necessiten bons comercials que sàpiguen del que parlen, capaços de posar en valor els beneficis d’un determinat producte o ingredient. Els més emprenedors també poden assumir pel seu compte aquesta tasca, muntant botigues d’aquest tipus de productes, sigui en locals físics o per Internet.

Divulgador en Nutrició i Dietètica

Per ser un bon divulgador cal tenir un talent especial per a la comunicació, però també un cert bagatge a l’esquena. Per això, si et converteixes en tècnic superior en Dietètica, aquesta sortida professional potser no se’t presenti a curt termini, sinó a mitjà o llarg. Els mitjans actuals, amb Internet al capdavant, han permès a aquests professionals aconseguir una gran repercussió. I això suposa una exposició mediàtica que molts dietistes i nutricionistes saben aprofitar per posar-se en l’aparador de les professions esmentades més amunt. També poden oferir xerrades educatives o elaborar campanyes de conscienciació sobre els hàbits alimentaris.

Per a un tècnic superior en Dietètica, les sortides professionals principals són les que t’hem mostrat. Però si a més necessites raons per emprendre aquest rumb, pots donar una ullada a aquest altre post sobre les sortides de Nutrició i Dietètica. I a totes aquestes raons afegim una altra: la nostra formació a distància, ja que gràcies a aquesta modalitat d’educació, podràs estudiar amb més flexibilitat, visquis on visquis. Si vols dedicar-te a la Nutrició i la Dietètica, informa’t de la metodologia i les possibilitats de Linkia FP.

  • Home
  • Blog
  • Especialització de Nutrició i Dietètica

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK