Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quines sortides té estudiar nutrició i dietètica?

Quines sortides té estudiar nutrició i dietètica?

nutricion

Si ens parem a pensar una mica, segur que t’has adonat de com ha evolucionat la cistella de la compra en els últims anys; cada vegada s’inclouen més aliments processats en ella. Moltes persones, com tu, volen tenir un millor control sobre els productes d’alimentació que es consumeixen i com aconseguir que la població en general tingui una alimentació sana i el més saludable possible. És per això pel que estudiar un cicle de formació professional de nutrició i dietètica és l’elecció ideal.

Raons per formar-se en nutrició

Més enllà que sigui un àmbit professional que t’apassiona, segur que alguna vegada t’has preguntat quines altres raons poden existir perquè et formis en nutrició i dietètica. A continuació, et donem uns quants motius perquè et decantis per aquesta branca professional.

Bon salari

Cada vegada la societat té més consciència sobre el que implica una mala alimentació: sobrepès, problemes de salut … És per això pel que els professionals en nutrició i dietètica estan cada vegada més cotitzats. Els principals ocupadors de nutricionistes i especialistes en dietètica són clíniques i centres de salut, tot i que també hi ha l’opció de muntar una clínica privada. El salari dels especialistes en aquesta àrea depèn de l’experiència laboral i el nivell d’educació, però no sol baixar dels 24.000 euros anuals.

Fes de la teva passió la teva professió

Es podria dir que el lema ‘fes de la teva passió la teva professió’ està àmpliament emprat en l’àmbit de la nutrició i la dietètica. Els apassionats del menjar i de l’estudi tant d’ingredients com de les calories dels aliments han de plantejar-se seriosament estudiar nutrició i dietètica. Si aconsegueixen una feina en el departament de control de qualitat d’una empresa o com a inspector d’aliments o gerent de restaurant, el menjar els envoltarà durant tota la seva vida professional.

Diversitat professional

Moltes àrees de la vida humana estan relacionades amb l’alimentació. I totes aquestes àrees donen la benvinguda a especialistes en nutrició. Poden trobar-se en la cuina d’un gran restaurant elegant o en els suburbis d’un país en desenvolupament ple de nens famolencs, en un centre de salut o una fàbrica de dolços, en un hospital de maternitat o al centre d’entrenament d’astronautes; mentre que les persones necessiten menjar, es necessitaran professionals en aquest sector. El que vol dir que podràs trobar fàcilment una feina i en àmbits i sectors molt dispars.

Oportunitats per viatjarr

Aquest element és una continuació lògica de l’anterior: si es necessiten especialistes en el camp de la nutrició a tot arreu, vol dir que és freqüent que en algunes empreses l’especialista hagi de viatjar. Els viatges de negocis i les sortides són freqüents en aquesta àrea.

On treballar com nutricionista

Estudiar un cicle formatiu a distància de nutrició i dietètica et donarà una formació multidisciplinària, per aquest motiu a l’hora de buscar feina disposis de moltes més sortides laborals que molts altres professionals.

Una de les primeres opcions per les que es decanten els professionals en aquest sector és donar-se d’alta com a autònoms. Arran d’aquí el que fan és muntar la seva pròpia consulta mèdica. És una manera d’assessorar i ajudar a altres persones perquè puguin disposar de dietes personalitzades, atenent les seves necessitats nutricionals per millorar les seves deficiències. Avui dia està molt de moda la figura del ‘coach nutricional’ que s’ocupa de seguir la dieta dels seus pacients en funció de l’objectiu que s’hagin marcat prèviament.

Una altra opció és treballar en un hospital, una clínica o un centre d’atenció primària. El nutricionista passa consulta a pacients amb problemes alimentaris que necessiten una guia a l’hora de dur a terme una dieta equilibrada. En aquest àmbit seria freqüent tractar amb persones malaltes que requereixen una valoració del seu estat i la creació de la seva història dietètica per poder diagnosticar i dissenyar així el pla d’intervenció i de posterior seguiment més adequats.

Sabies que a les residències d’avis també necessiten nutricionistes? ¿I que en la majoria de centres educatius també sol haver-hi almenys un? I és que, ho creguis o no, el paper d’un nutricionista-dietista és primordial en aquests llocs. Has de tenir en compte que l’alimentació i nutrició tant de gent gran com de nens requereix una atenció i coneixements especials. Per això en aquests centres la tasca del nutricionista no és només assistencial, sinó que també tindràs tasques de prevenció i educació nutricional per ensenyar i conscienciar sobre la importància de l’alimentació a aquests col·lectius.

I de la mateixa manera que passa als centres educatius, succeeix en els gimnasos. En els centres esportius és summament important que hi hagi professionals qualificats per assessorar sobre l’alimentació. Els usuaris de gimnasos van a aquests llocs amb l’objectiu d’aprimar o de, per exemple, millorar la seva forma física, així que solen rebre un assessorament previ a l’inici del programa d’entrenament.

El mateix succeeix en la indústria alimentària, on aquests professionals estan lligats al departament de control de qualitat per tal de assegurar-se que es compleixen els estàndards de qualitat anunciats en els productes.

Si vols dedicar-te a la nutrició i dietètica però en l’àmbit de la restauració, endavant! Els restaurants i serveis de càtering solen millorar els seus menús gràcies a l’assessorament de nutricionistes. Sens dubte, la feina la tens assegurat.

A més, sempre hi ha l’opció de crear la teva pròpia empresa. Si és una cosa a la que et vols dedicar i vols crear la teva pròpia, heu de tenir en compte que és important tenir les competències necessàries sobre economia, administració, i direcció d’empreses. I no només això! També és important que siguis capaç de dissenyar, concebre, sobretot avaluar el rendiment de les accions que portis a terme sobre l’alimentació, la nutrició i la dietètica.

  • Home
  • Blog
  • Quines sortides té estudiar nutrició i dietètica?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK