Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

10 Consells sobre com trobar feina sense experiència

10 Consells sobre com trobar feina sense experiència

“L’experiència és un grau”, com diu el refranyer espanyol. I obre moltes portes. És un factor important en els processos de selecció. Però no et preocupis: tampoc ho és tot. A causa de la mobilitat laboral i al pas de el temps, les empreses saben que la seva plantilla està en permanent renovació. I perquè això es produeixi, els treballadors novells són imprescindibles. Si no, aquesta renovació de plantilles no podria consumar-se. Per això, hem decidit redactar un post sobre com trobar feina sense experiència, una situació a la qual s’enfronta la majoria de joves. És aquest el teu cas?

Com trobar feina sense experiència?

Com és habitual al nostre blog, et brindem una llista de consells que et seran de gran utilitat. Si t’estàs preguntant “com aconseguir el meu primer treball sense experiència”, pren nota!

1. Forma’t bé

Aquest és, sens dubte, el consell bàsic número u, sense el qual tota la resta no té sentit. De fet, en determinats llocs tècnics, és més important que la mateixa experiència, ja que sense el títol corresponent no es pot treballar. Aquest és el cas de professions que estudien un grau mitjà auxiliar d’infermeria a distància o un grau superior d’higiene bucodental a distància per exemple. Per això, la primera recomanació és saber al que et vols dedicar i formar-te adequadament per a això, en centres de prestigi com els de Linkia FP, que et permet estudiar des de casa, amb total flexibilitat. I, per descomptat, proporcionant titulacions oficials.

2. Busca a fons

Per trobar, cal buscar. I si aquesta acció no la realitzes correctament, mai aconseguissis el teu propòsit de trobar una nova feina. Fins i tot en el cas que tinguis una gran formació i una llarga experiència laboral! Per això, pots donar una ullada a aquest altre post en el qual et vam mostrar les millors apps per trobar treball… I trobar-ho!

3. Elabora un bon currículum 

No només és important tenir un currículum, sinó crear el teu currículum de forma atractiva. Un CV de qualitat pot captar més fàcilment l’atenció dels responsables de Recursos Humans. Així que, en aquesta fase, hauràs explotat els teus punts forts per aconseguir el que esmentem en el punt 5.

4. Prepara l’entrevista 

Anem al següent nivell: ja t’has format, ja has buscat feina, ja has elaborat un bon CV … I t’arriba el moment de la primera entrevista. Enhorabona! Cada vegada estàs més a prop de superar l’ambiciós repte de ‘com trobar feina sense experiència’. Però encara queda el més important: convèncer l’entrevistador que ets el candidat ideal. Si vols preparar-te per això, no oblidis consultar la nostra entrada sobre com superar una entrevista de treball.

5. Compensa la teva inexperiència amb altres qualitats 

Com dèiem abans, el CV i l’entrevista de treball són els dos moments clau per convèncer el departament de RRHH que aquest lloc està fet per a tu. I aquí pots expressar, directament o veladament, que pots compensar la teva inexperiència amb altres qualitats que tens. Per exemple, l’entusiasme per formar part del projecte, la teva capacitat d’innovació per desenvolupar solucions creatives o la teva voluntat d’aprendre ràpidament les tasques a desenvolupar.

6. Assumeix el peatge d’unes pràctiques 

Els cinc consells anteriors són molt específics, però has d’assumir que, en un repte tan important com trobar feina sense experiència, les coses no sempre són senzilles. Per això, aquest consell i els dos següents van encaminats a mentalitzar. Per exemple, entenent que probablement serà necessari passar el ‘peatge’ d’unes pràctiques com a becari, que en alguns casos poden no ser remunerades.

7. Assumeix que el teu primer treball no serà el de la teva vida

Una altra realitat que has d’assumir és que el teu primer treball difícilment serà el millor de la teva vida. Ni en termes de salari ni en el de realització personal. Per això, també ho has de considerar un “peatge” necessari, fins i tot si aconsegueixes saltar el de les pràctiques no remunerades.

8. Tingues paciència

És un consell senzill, però molt important, sobretot si t’estàs preguntant com aconseguir treball ràpid sense experiència. Els conceptes “treball ràpid” i “sense experiència” són sovint incompatibles, així que pren-t’ho amb calma i no decaiguis si els teus primers intents no fructifiquen.

9. Juga les bases dels teus contactes

Una cosa és ‘enxufisme’ i una altra ‘aprofitar els teus contactes’. El primer és una solució de curt recorregut que, a més, et penjarà una etiqueta pesada de portar. En canvi, el segon és una decisió intel·ligent, que a més demostrarà el bon concepte que tenen de tu altres persones, especialment si ho explotes en forma de carta de recomanació. Lògicament, aquests contactes no parlaran de la teva experiència, ja que no la tens, però sí de les teves capacitats, sobre les quals no tindran dubtes.

10. Autoempra’t per començar

Si la suma de tots aquests consells no dona els seus fruits amb el pas el temps, tens un as sota la màniga: l’autoocupació. Si comences la teva marxa com a autònom, no et caldrà acreditar experiència davant ningú. Potser no és com l’havies somiat … o potser sí, especialment si és un d’aquests treballs que es poden fer des de casa per millorar la teva qualitat de vida. 

Però en tots dos casos, aquest moviment laboral tindrà una conseqüència innegable: et proporcionarà experiència! A més, si ho saps explotar en el teu currículum i en les teves futures entrevistes, aquest fet serà molt ben valorat en els processos de selecció, ja que demostra que tens capacitat emprenedora, que pots assumir reptes ja des dels teus inicis, que no et dones per vençut/da i moltes altres lectures que jugaran a favor teu.

En resum: tingues sempre present aquest decàleg de consells, ja que t’ajudarà a un repte tan important i necessari com trobar feina sense experiència. I recorda que a l’fp online comptem amb una extensa xarxa d’empreses col·laboradores que farà més fàcil aquest primer salt al món laboral.

 

  • Home
  • Blog
  • 10 Consells sobre com trobar feina sense experiència

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK