Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

6 Consells per tornar a estudiar als 35 anys

6 Consells per tornar a estudiar als 35 anys

Tornar a estudiar sempre costa, sobretot si fa molt que vas deixar els estudis. No obstant això, hi ha molta gent que es planteja el tornar a estudiar als 35 o passada aquesta edat, ja sigui motivada per trobar quin grau superior estudiar per trobar treball, per millorar el lloc actual o simplement per cursar uns estudis més alineats amb els seus interessos.

Si és el teu cas, estàs al lloc adequat: en Linkia FP no només t’oferim una gran oferta en formació professional a distància, sinó que a més també volem ajudar-te amb uns consells per tornar a estudiar als 35.

Tornar a estudiar als 35 anys: 6 consells molt útils

Arribada aquesta etapa vital, una de les preocupacions més comunes és equilibrar les exigències de ser estudiant i les responsabilitats derivades de la feina i la família, de manera que per emprendre l’aventura de reprendre els estudis requerirà d’un gran compromís. Així que pren bona nota!

1. La gestió del temps és clau

Tornar a estudiar de nou requereix dedicar bona part del teu temps. Són molts els que es llancen a la piscina per després adonar-se que no poden fer front a les exigències de l’estudi. Per això, la gestió del temps resulta una habilitat clau per a qui torna a estudiar als 35 anys.

La nostra recomanació és que busquis eines i estratègies que t’ajuden a optimitzar el temps: pots utilitzar calendaris, aplicacions mòbils de tasques pendents, compaginar algunes tasques que tinguis automatitzades i que siguin mecàniques, innovar en tècniques d’estudi (per exemple, pots gravar-dictant una lliçó i escoltar-te mentre et desplaces en transport públic, privat o caminant), etc. Les possibilitats són infinites!

 

2. Demana ajuda al teu entorn

Tenir un pla sòlid de futur i unes metes clares t’ajudarà a mantenir-te motivat fins i tot quan les coses es posin difícils. No obstant això, per reprendre els estudis és indispensable comptar amb el suport dels que estan al teu voltant en la teva vida diària. Els teus familiars i amics s’han de fer a la idea que necessitaràs dedicar temps a estudiar.

Però no només això: sinó que també és summament important mantenir una bona relació amb els teus companys d’estudis. Fer networking i construir xarxes d’estudi t’afavorirà a l’hora d’obtenir el teu objectiu. Podreu compartir coneixements i enriquir-se mútuament. Així que no deixis aquest aspecte i treballa a fomentar aquestes connexions.

3. Estudia el que de debò t’agradi

Ara que ets un adult, ets tu el que ha de decidir què estudiar. Imagina’t havent de mantenir una família, treballant als matins i estudiant a les tardes i que a sobre el que estudies no t’agradi: així només aconseguiràs empitjorar la teva situació.

L’objectiu de tornar a estudiar és aconseguir nous coneixements i, el més probable, també sigui el de millorar en l’àmbit professional. I és que segur que has vist a persones que estan en la mateixa situació i t’has preguntat milers de vegades com estudiar i treballar alhora: aquí no hi ha major secret que el de prendre-s’ho seriosament i estudiar alguna cosa pel que de veritat se senti passió. Assegura’t de comprometre’t amb els estudis que estiguin realment alineats amb tu.

4. L’experiència és un plus

Encara que ara mateix potser no ho creus, quan reprenguis els estudis t’adonaràs que l’experiència vital és un plus. Abans fins i tot de reprendre els estudis has tingut bons i mals moments i has après a aixecar-te sempre després d’un sot.

Amb 35 anys, o més, un ja sap perfectament l’esforç que requereix aconseguir les metes que un es proposa. I aquests anys d’experiència et proporcionen característiques que seran clau per aconseguir el propòsit que t’has marcat. Ara segur que ets més pacient, més organitzat, saps resoldre conflictes, maneges millor la frustració … Ja saps, ves a totes.

5. Oblida’t de les barreres

“L’edat em discriminarà?”, “Ja no tinc tanta memòria com abans”, “¿de veritat podré amb tot?” Aquestes preguntes, que segur que han rondat el teu cap més d’una i més de dues vegades, l’únic que estan fent és frenar en els teus propòsits. Oblida’t de les barreres. No passa res per tenir més edat quan un vol estudiar.

Pregunta’t si de veritat vols adquirir nous coneixements i millorar en l’àmbit personal i professional. Si la resposta és un sí rotund, no permeteu posar-te barreres ni llencis la tovallola a la primera de canvi. I en els dies que tot se’t faci més costa amunt, relaxa’t, i recorda’t a tu mateix tots els beneficis que obtindràs personal i/o professionalment, i què és el que et va impulsar a prendre la decisió. No perdis el focus del teu propòsit.

6. Estudiar a distància és una bona opció

Tal com hem comentat, a partir dels 35 solem tenir una vida més atrafegada i plena d’exigències. En aquest sentit, la formació a distància et pot ajudar a compaginar les diferents facetes que componen la teva vida. Encara que, això sí, requerirà de tu molta organització.

L’oferta és cada vegada més àmplia donat l’èxit d’aquesta modalitat d’estudis, i l’únic que necessites és connexió a Internet. T’estalviaràs temps en desplaçaments, podries organitzar els teus horaris a conveniència, etc. Per tot això, considerem que la formació a distància és una opció que pot brindar-te molts avantatges. Tingues en compte!

 

Esperem que t’hagi resultat motivador llegir els nostres consells i que t’impulsin a seguir lluitant per convertir-te en la millor versió de tu. 🙂 En Linkia FP ens preocupem que tots els nostres alumnes ho aconsegueixin. Si decideixes emprendre el teu nou futur no dubtis a donar una ullada als nostres cicles formatius a distància T’esperem!

  • Home
  • Blog
  • 6 Consells per tornar a estudiar als 35 anys

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK