Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

7 Tècniques de memorització molt efectives per estudiar

7 Tècniques de memorització molt efectives per estudiar


Quan arriba l’hora de la veritat i toca enfrontar-se als exàmens, molts estudiants se senten perduts a l’hora de valorar com organitzar-se per estudiar . El primer que cal entendre és que, per rendir a l’màxim en qualsevol àmbit, no només cal memoritzar, sinó sobretot comprendre i interioritzar el que s’està estudiant. Ara bé, hi ha una sèrie de tècniques de memorització que ens poden ajudar a aquesta comesa. La memòria ens ajuda a recordar idees, conceptes i dades concretes que són importants durant el procés d’aprenentatge i preparació per a un examen. Per això, hem de entrenar, i no confiar en retenir-ho tot en qüestió d’hores, tal com et recomanem amb els nostres consells per estudiar . Vegem primerament com funciona la memòria per poder extreure el màxim profit de les nostres sessions d’estudi.

Com funciona la memòria?

La memòria implica tots aquells processos necessaris per adquirir, emmagatzemar, retenir i, posteriorment, recuperar informació que hem après o experimentat. Podem parlar de tres processos principals involucrats en la memòria: la codificació, l’emmagatzematge i la recuperació. Tots ells funcionen generalment amb independència de la nostra consciència. No obstant això, com tots sabem, aquests no són processos completament perfectes. La majoria de les vegades, tendim a oblidar o fins i tot a recordar parcialment nostres coneixements o experiències. De fet, l’estudi de la memòria humana s’ha convertit en un dels principals temes d’interès dins de la psicologia cognitiva, en part perquè molts la consideren fonamental per descobrir com aprendre més ràpid . I no només això, sinó també com aprendre millor.

7 Tècniques de memorització eficaços

Precisament amb l’objectiu de millorar el ritme i la qualitat de les teves sessions d’estudi és que en Linkia FP et proposem una sèrie de tècniques de memorització que poden ser-te realment útils. Descobreix-a continuació!

1. Ordena teu espai d’estudi

La nostra primera suggeriment pot resultar una mica òbvia, però t’assegurem que resulta fonamental a l’hora de poder estudiar. Per poder concentrar-te en condicions, et caldrà evitar qualsevol tipus de distracció. Un espai ordenat i clar, enfocat a l’estudi i amb tots els materials que necessites, et assegurarà un millor rendiment.

2. Visualitzar la informació

També coneguda com a tècnica LOCI, aquesta consisteix a associar les informacions a organitzacions visuals. Per exemple, pots imaginar-te una casa i associar a determinades habitacions uns blocs d’informació concrets. A l’recórrer l’espai de la casa de forma imaginativa, passaràs per cadascuna de les habitacions, on podràs anar trobant tota la informació “emmagatzemada” en cadascuna de les estances. El grau de detall depèn de tu: per exemple, pots col·locar una fórmula química dins d’un calaix, o obrir un armari per trobar els noms dels ossos de el peu. I així successivament en funció del que necessitis recordar “.

3. Utilitza acrònims i tècniques mnemotècniques

La tercera de les nostres tècniques de memorització consisteix a crear patrons i paraules amb la informació que necessites recordar. Per exemple, pots recordar un llistat d’elements ajuntant la inicial de cada un d’ells per crear una paraula. Així, recordant la paraula, podràs anar desxifrant la informació que amaga cadascuna de les seves lletres. Igualment, també pots utilitzar en el teu benefici la creació de rimes per fer que la informació sigui més fàcil de recordar, o fins i tot crear cançons. Aquests trucs són especialment útils per ajudar a recordar llistes i informació ordenada.

4. Emprar associacions d’imatges

És un fet: recordar noms pot ser més fàcil si associem els mateixos a determinades imatges. Per exemple, si haguessis de recordar noms de presidents, convindria consultar la fotografia de cada un d’ells per associar els seus trets més destacats al seu nom. A més, això farà de la teva sessió d’estudi una experiència més completa, ja que també podràs reconèixer visualment a persones i personatges!

5. Recórrer a la tècnica de la cadena

Arribem a una de les tècniques de memorització probablement més creativa, ja que consisteix a crear una història al voltant d’un bloc d’informació per poder recordar-la més fàcilment. Per exemple, si volguessis recordar l’ordre dels planetes, podries construir un conte sobre ells vivint una aventura, conformant cadascun un personatge determinat. La història pot tractar sobre el que et resulti més divertit, sempre que sigui fàcil de recordar.

6. Aprendre amb gestos

Sí, per aprendre també pots “representar la informació”. L’ús de gestos amb les mans i altres moviments corporals pot ajudar-te a retenir millor els continguts que hagis estudiar. Si et funciona aquesta tècnica, pots fins i tot idear una mena de coreografia per seguir el fil del que necessitis recordar. Si no pots moure’t mentre estudies, fes servir la imaginació per representar-lo en la ment.

7. Revisar la matèria

L’última de les nostres tècniques de memorització és també un gran consell: revisa tot el que has estudiat un parell de dies després de la teva sessió. Això et permetrà detectar què estàs oblidant i podràs posar-hi remei fent especial èmfasi en aquests distraccions i fins i tot tenir l’oportunitat de tornar a revisar-los. Per tant, el que has de fer és deixar un temps entre els repassos i augmenti la capacitat de memorització dels conceptes que has estudiat i has d’estudiar. Recorda, és important combinar sempre aquestes tècniques de memorització amb altres bons hàbits d’estudi, com la gestió i organització adequades de el temps. Això t’ajudarà a assegurar-te que no estàs simplement memoritzant el material, sinó que treballes per aconseguir una comprensió més profunda del tema.

  • Home
  • Blog
  • 7 Tècniques de memorització molt efectives per estudiar

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK