• Actualitat
  • Com organitzar-se per estudiar? 5 Consells molt efectius

Com organitzar-se per estudiar? 5 Consells molt efectius


L’organització és la clau de gairebé tot. És imprescindible a l’hora de treballar, però també quan s’està estudiant, ja que et permet establir rutines realment productives. Fins i tot, és encara més important si estàs compaginant la teva vida laboral i la teva formació, cosa que gràcies a la Fp a distància s’ha vist facilitat i possibilitat durant els últims anys. En Linkia FP t’hem brindat nombrosos consells per estudiar i superar qualsevol examen, però avui volem centrar-nos a resoldre la qüestió de com organitzar-se per estudiar. Segueix llegint i pren bona nota!

Com organitzar-se millor per estudiar de forma efectiva

1. Crea un cronograma d’estudi

La creació d’un cronograma d’estudi t’ajudarà a dividir el temps entre cada matèria. El més important, planificar per avançat el que has d’estudiar t’ajudarà a organitzar-te molt millor i a dedicar-li un temps adequat a cada matèria. Per assegurar-te que el teu cronograma d’estudi cobreixi tots els temes necessaris, pot ser útil fer primer una llista de verificació d’estudi per separat. Assegura’t d’escriure no només els temes principals que vas estudiar a classe, sinó també els subtemes que s’han de revisar.

2. Prioritza tasques importants

És probable que la teva agenda estigui tant a vessar que et costi valorar quines tasques són més importants. No obstant això, si aprens a prioritzar les teves tasques, seràs capaç d’estructurar el teu temps en funció de les necessitats. Donar prioritat a les tasques és una excel·lent manera de garantir que dediquis la major part del teu temps a allò que tindrà major impacte en el teu rendiment general i en les teves qualificacions. Considera fer servir una matriu de prioritats per ajudar-te a reorganitzar les teves tasques i prioritzar aquelles que són urgents i importants.

3. Estableix límits de temps

L’estudi més productiu generalment ocorre dins dels primers 25 a 30 minuts d’estudi, així que tracta d’estructurar les teves sessions d’estudi organitzant-les en blocs de 30 minuts. Estudiar durant no més de 30 minuts a la vegada pot ajudar-te a maximitzar la teva productivitat, a mantenir-enfocat i a rendir en les teves millors condicions! Divideix les teves sessions d’estudi amb descansos curts de cinc a 10 minuts, per agafar energia i revestir el teu cervell, de manera que pugui absorbir i consolidar la informació.

4. Organitza el teu espai de treball

Troba un lloc per estudiar, el que creguis que et va ajudar a concentrar-te més. Hi ha qui prefereix fer servir les seves pròpies llars, però a altres els agrada anar a un lloc públic, com una biblioteca. Simplement, tria una ubicació on puguis estudiar amb temps suficient i poca distracció. Assegura’t que aquest espai de treball estigui organitzat, lliure de desordre i que pugui brindar els subministraments que necessites per estudiar de forma efectiva.

5. Divideix la informació en seccions

Estudiar una gran part de la informació alhora pot ser aclaparador. Divideix les teves notes i temes en grups més petits. Per exemple, si tens una llista de termes, intenta dividir-los en grups de deu i estudiï sol deu paraules alhora. Un cop hagis dominat aquestes paraules, passa a les següents deu. Continua aquesta tendència fins que hagis après totes les paraules que necessites saber. Fes servir el teu horari d’estudi i calendari per decidir quines matèries estudiar en quins dies en lloc de tractar d’estudiar tot d’una vegada.

La formació a distància com a solució per organitzar-te

Com et comentàvem, en termes d’organització, la Formació a Distància és una opció educativa que et facilitarà enormement el poder conciliar els diferents aspectes de la teva vida als que hagis atès. És per tant, un tipus de formació especialment aconsellable per aquells preocupats per com estudiar i treballar alhora. ¿L’únic requisit? Ser disciplinat i comptar amb la suficient motivació, seguint els consells sobre com organitzar-se per estudiar a ulls clucs. Si compleixes amb aquests requisits, l’educació a distància et permetrà aprendre al teu propi ritme (cosa especialment important, ja que tots aprenem de diferents maneres i a diferents velocitats), adaptant al teu estil de vida i necessitats. En definitiva, podràs estudiar en qualsevol moment i en qualsevol lloc per continuar amb la teva formació. Només et caldrà una bona connexió a internet. És per tots aquests avantatges s’ha convertit en els últims temps en una opció no només popular, sinó també un tipus de formació especialment valorada a l’hora de guanyar reconeixement. Tant és així, que són moltes les empreses que valoren que, fins i tot els seus treballadors actuals, segueixin formant-se. Així que, si tens problemes per organitzar-te per estudiar, pot ser una molt bona solució per a tu. No dubtis en donar un cop d’ull als nostres cicles formatius a distància i anima’t a estudiar encara més.