Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Requisits per accedir a un Grau Mitjà

Requisits per accedir a un Grau Mitjà

Requisits per accedir a un Grau Mitjà

Has acabat els teus estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) o Batxillerat i has decidit optar per seguir formant-te en un cicle? Deixa’ns dir-te que has fet bé, ja que la formació professional, sigui de forma presencial o a distància, és una opció correcta que a més t’obrirà les portes laborals que estàs buscant i que necessites. Segurament ja tens clar a què vols dedicar-te, no ens cap al menor dubte. No obstant això, el que volem explicar-te avui en aquestes properes línies és quins són els requisits necessaris que calen per accedir a un Grau Mitjà. D’aquesta manera, acabaràs de tenir-ho clar i podràs demanar la teva plaça per al curs vinent. Atent! 

Quins  són els requisits d’accés a un Grau Mitjà? 

A continuació, et deixem una llista en la qual s’indica clarament per punts, què és el que es necessita per poder accedir a un Grau Mitjà. 

  • Estar en possessió del títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).
  • Estar en possessió de títol de Formació Professional Bàsica.
  • Tenir el títol de Tècnic o de Tècnic Auxiliar o equivalent a efectes acadèmics.
  • Haver superat el segon curs de Batxillerat Unificat i Polivalent (BUP).
  • Haver superat la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà. En aquest cas, per a realitzar la prova has de tenir, almenys, 17 anys.
  • Haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys.   

Si compleixes, com a mínim, amb un d’aquests requisits, pots sol·licitar la plaça per accedir a un cicle formatiu. 

Per  què has d’estudiar el Grau Mitjà? 

Com ja vam comentar anteriorment en l’article sobre “Què és un CFGM: Cicle Formatiu de Grau Mitjà?”, a Espanya hi ha una àmplia oferta formativa en què pots escollir el teu futur d’entre 26 famílies professionals diferents. Una opció que et permet centrar-te en allò que t’agrada i treballar d’això en tan sols dos anys. 

Encara que sembli que estudiar un Grau Universitari és la millor opció per trobar un treball sobre el qual estàs estudiant, no sempre és així, ja que la formació professional et dona l’oportunitat de fer pràctiques en empreses líders del sector que escullis i apropar-se el màxim possible al món laboral actual. De fet, hi ha un gran percentatge en el qual es mostra que  pràcticament tots els estudiants que estudien un cicle formatiu de grau mitjà troben feina de manera ràpida. 

Per aquesta raó, estudiant un cicle formatiu de grau mitjà el que obtindràs són unes capacitats necessàries sobre l’àmbit que hagis escollit i podràs desenvolupar el teu potencial après en un futur dins de l’empresa en la qual treballis posteriorment. 

Què  passa un cop acabes el Grau Mitjà? 

Un altre dels grans avantatges que té estudiar un cicle formatiu és que pots escollir entre tres opcions. Primer, pots quedar-te amb la titulació que obtens un cop acabes el cicle de grau mitjà i intentar buscar feina d’allò que has estat estudiant durant dos anys; Cursar un altre cicle formatiu de GM de qualsevol altre àmbit que et cridi l’atenció i així obtenir un altre títol o, per com a última opció, seguir formant-te d’una manera més especialitzada en el teu àmbit realitzant un cicle formatiu de grau superior. 

Al cap i a la fi, estudiar un cicle formatiu de grau superior és una opció en la qual podràs seguir formant-te en l’àmbit que realment t’interessi i seguir aprenent els conceptes necessaris per preparar-te per al teu futur laboral. Amb aquest cicle, t’especialitzaràs més sobre allò que has après anteriorment en el grau mitjà, i podràs tenir més opcions per trobar una feina que s’adeqüi als propòsits que tinguis. 

 

Com veus, és molt senzill accedir a un cicle formatiu de grau mitjà i només has d’esforçar-te una mica per aconseguir aquells objectius que et proposis. Si t’animes a estudiar amb nosaltres, pots consultar el web de Linkia FP i veure si t’interessa algun dels cicles que impartim. En el proper article us explicarem quins són els requisits d’accés a un grau superior i us explicarem una mica les qüestions bàsiques sobre això. 

 

  • Home
  • Blog
  • Requisits per accedir a un Grau Mitjà

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK