Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és un CFGM: Cicle Formatiu de Grau Mitjà?

Què és un CFGM: Cicle Formatiu de Grau Mitjà?

que es un grau mitja

Vols saber què és un Cicle Formatiu de Grau Mitjà i quins són els diferents tipus de cursos que hi ha? En aquestes properes línies t’explicarem amb detalls en què consisteix un CFGM; quins avantatges té estudiar en això i quins són els cicles formatius que en l’actualitat tenen més sortides laborals en el mercat de treball. Quan els estudiants estan acabant el seu període d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) tenen certs dilemes sobre en quin àmbit especialitzar concretament. No obstant això, molts d’ells acaben decantant-se per escollir un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en el sector que realment els interessa. En l’actualitat, la Formació Professional ha anat augmentant en gran manera a causa de l’àmplia oferta de treball que aquests cicles permeten, i en aquest article us mostrarem quin pots escollir segons els teus gustos i necessitats i quines són les virtuts d’estudiar-lo.

Definició de CFGM Cicle Formatiu de Grau Mitjà 

Els cicles de Formació Professional de Grau Mitjà són un tipus d’ensenyament d’una durada de dos anys que solen entendre com una equivalència al Batxillerat. En aquest cas, tenen un enfocament clarament més pràctic en diferents branques laborals, que abasten des del màrqueting i el turisme, fins a la sanitat o la informàtica, entre d’altres. Si estàs interessat en algun àmbit concret, pots descobrir-los en la nostra oferta de grau mitjà a distància.

En aquesta perfecta conjunció de la part teòrica i pràctica, a més de les assignatures de classe corresponents, es realitza un període de pràctiques en diferents empreses (Formació de Centres de Treball). Aquesta fase de pràctiques és obligatòria, té un caràcter formatiu i no comporta cap relació contractual. Això sí, actua com una bona carta de presentació en el currículum. A més, els Cicles Formatius de Grau Mitjà et permetran accedir a altres cicles del mateix grau, a un Cicle de Grau Superior o fins i tot, si ho prefereixes, al Batxillerat.

Per poder accedir a aquest tipus de cicles, has de tenir, almenys, el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o bé un certificat a mesura que has cursat un nivell acadèmic superior. També es pot accedir a aquest tipus de cicles amb el títol Professional Bàsic o en tenir aprovada la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà. Així mateix, cal haver complert, com a mínim, els disset anys.

Quins Cicles Formatius de Grau Mitjà hi ha? 

En l’àmbit estatal hi ha una àmplia oferta informativa sobre els diferents Cicles de Grau Mitjà que hi ha. No obstant això, hem de tenir en compte que l’oferta és diferent depenent de cada comunitat autònoma. Per conèixer quins són els CFGM que hi ha al territori nacional, pots consultar els organismes estatals de cada comunitat per saber quins pots estudiar depenent de la localitat on vives.

En Linkia oferim alguns d’aquests cicles que corresponen a part de la classificació de les 26 àrees professionals que hi ha dins de la Formació Professional. Aquests cicles que impartim pertanyen als sectors que us vam mostrar a continuació:

A què equival el Grau Mitjà? 

En acabar els dos anys consecutius que realitzes cursant un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, obtens una titulació que és equivalent al Batxillerat.

Avantatges d’estudiar un CFGM

Estudiar sempre és una bona opció, i fer-ho en un Cicle Formatiu de Grau Mitjà té els seus avantatges:

  1. Reps un títol tècnic corresponent a la seva professió.
  2. Tens accés a altres cicles del mateix grau, a un Cicle Formatiu de Grau Superior i fins i tot, al Batxillerat.
  3. Obtens les capacitats necessàries sobre el sector estudiat i millores les competències per aconseguir una bona feina de cara al mercat laboral actual.
  4. Exerceixes activitats específiques de sector corresponent.
  5. Pots posar la teoria en pràctica en diferents empreses líders en el seu sector.

Quin grau mitjà estudiar? 

Si després de cursar els teus estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) decideixes endinsar-te en un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, el primer que has de tenir en compte és saber quin és l’àmbit que t’interessa. Per a això, has de guiar-te a través dels teus gustos personals i de les necessitats professionals que necessitis. A la fi, tots els cicles compleixen amb les necessitats competents dels alumnes i cada un d’ells té la seva formació específica per preparar a l’estudiant de cara al seu futur en el mercat laboral.

CFGM amb més sortides laborals

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà amb més sortides laborals, segons l’Observatori de les Ocupacions del SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal), són:

Si necessites qualsevol consulta sobre algun Cicle de Grau Mitjà que impartim a l’fp online, contacta amb nosaltres i t’explicarem amb detall en què consisteixen; quina és la seva metodologia d’estudi; les pràctiques que realitzaràs i quines són les sortides professionals que té.

  • Home
  • Blog
  • Què és un CFGM: Cicle Formatiu de Grau Mitjà?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK