• Actualitat
  • Què fer després d’un grau superior? Coneix les teves opcions

Què fer després d’un grau superior? Coneix les teves opcions


Aconseguir un bon futur tant professional com emocional és el desig de molts. I això és precisament el que a moltes persones els porta a escollir estudiar un Grau Superior a Distància, ja que les possibilitats que ofereixen aquests estudis a l’hora de conciliar els diferents àmbits de la vida és total, i a més impliquen una formació de caràcter pràctic especialment valorada en el món laboral. Ara, és inevitable enfrontar-se a la pregunta de què fer després d’un grau superior, atès que les possibilitats són àmplies i variades. A més, els factors de motivació també poden ser diferents, des que aconseguir una feina millor remunerada fins a simplement desenvolupar la vocació que sempre s’ha portat dins.

Què pots fer després d’un Grau Superior?

1. Estudiar un altre grau de Formació Professional

Si has conclòs el teu grau superior de Formació Professional, has de saber que pots seguir formant-te en aquesta disciplina i fer un altre grau diferent si així ho desitja. Si et preguntes quin grau superior estudiar, has de saber que tens una àmplia gamma de graus tan relacionats amb el món del màrqueting, de la informàtica, l’àmbit de l’empresa, etc. Com bé saps, un gran avantatge dels cicles de la Formació Professional és la rapidesa amb la qual pots habilitar-te per a una nova professió. Els programes d’estudi d’FP duren només dos anys i se centren en les habilitats de la vida real que necessitaràs per obtenir el treball que desitja. Si quan vas descobrir què és un grau superior, et va agradar el que vas veure i vols seguir formant-te, llavors no has de deixar passar l’oportunitat. A més, com bé saps, bona part del programa de l’FP es fonamenta en les pràctiques en empreses. Aquesta és la manera perfecta d’aplicar les teves noves habilitats, d’obtenir capacitació en la vida real i seguir fomentant una experiència d’aprenentatge.

2. Anar a la universitat

Una FP de grau superior t’obre la possibilitat a entrar directament a la universitat i estudiar la carrera que vulguis. Sovint, molts estudiants trien continuar els seus estudis a la universitat, ja que tenen un interès declarat en una branca particular o en una vocació especialment que requereixen un títol universitari. La universitat també pot ajudar els estudiants a desenvolupar la seva autoconfiança, independència i capacitat crítica. Els estudiants tindran moltes oportunitats per fer nous amics de diferents països i orígens. Viure de forma independent també pot fomentar un major nivell de responsabilitat. Per si no n’hi hagués prou, en estudiar a la universitat, i l’estudiant té la possibilitat d’aprofundir en les matèries que més l’apassionen, disposant d’assignatures optatives que poden triar en funció de la branca d’especialitat en la qual es vulguin desenvolupar. Així podran crear la base perfecta per a una carrera que els interessa.

3. Estudiar un Màster o un Doctorat

Aquesta opció d’estudi també es converteix en una possibilitat a valorar després de realitzar un cicle de Formació Professional. Estudiar un màster ofereix una alta especialització en un tema d’interès, convertint a l’estudiant en un autèntic expert en el camp, i dotant-lo d’un gran avantatge respecte a la resta de professionals, millorant enormement les seves perspectives laborals. Els cursos de postgrau són més autònoms. Per tant, els estudiants de màster han de posar més esforç personal en el procés d’aprenentatge i comprometre pel seu compte. Això desenvoluparà noves habilitats personals i professionals, com la independència, l’automotivació o la gestió del temps, entre d’altres. Podràs intercanviar opinions amb altres companys de diferents països i diferents edats, cosa que t’ajudarà a desenvolupar les teves habilitats socials i la teva confiança en l’àmbit de la comunicació. Si tries estudiar un màster a l’estranger, descobriràs també una cultura diferent; aquesta és una forma d’aprendre noves habilitats que t’ajudaran tant en l’àmbit professional com laboral.

4. Fer cursos de capacitació

Si persisteixes en el teu desig d’aprendre, però així i no vols anar a la universitat, per exemple, hi ha una altra opció que et permetrà seguir desenvolupar-te en l’àmbit professional. Es tracta de fer cursos de capacitació professional. Avui dia, el Servei d’Ocupació i Formació (SEF) oferta infinitat de cursos que t’ajudaran a desenvolupar les teves destreses professionals. Hi ha cursos de disseny, d’idiomes, de compatibilitat, de maneig de programes informàtics … En definitiva, un ventall molt ampli d’opcions perquè no et quedis estancat i puguis seguir formant-te. Independentment d’això, també tens l’opció de millorar determinades destreses que et seran de molta utilitat en l’àmbit laboral. Ens referim a millorar el teu nivell d’anglès o aprendre un nou idioma, una cosa indispensable avui en dia en el món laboral globalitzat en el qual vivim. Com hauràs pogut comprovar, després de fer un grau superior hi ha moltes opcions que et permetran continuar formant-te com a professional. Esperem haver calmat la teva inquietud sobre què fer després d’un grau superior i que aquesta informació t’ajudi a valorar quin és el millor camí per a tu. 🙂