Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què fa un administrador de finances?

Què fa un administrador de finances?

Totes i cadascuna de les accions que realitza una empresa tenen un mateix objectiu final: que els comptes tirin un saldo positiu. Com més gran sigui aquest saldo, millor, com és lògic. I és aquí on s’enquadren les funcions de l’administrador de finances, que en aquest post analitzem a fons.

Què és un administrador de finances

Un administrador de fiances, també anomenat administrador financer, és un professional que treballa al departament de comptabilitat d’una companyia i contribueix a fer que la gestió dels seus recursos econòmics sigui l’adequat.

Com és lògic, es tracta d’una comesa de gran responsabilitat, que implica el coneixement d’informació confidencial a què no poden accedir altres membres de l’empresa. Per això, és habitual que totes les accions que realitzi aquest administrador siguin sempre a partir d’ordres donades per càrrecs superiors en l’ordre jeràrquic de la companyia.

Un administrador financer pot assumir més responsabilitat en les petites empreses, on sovint el departament de comptabilitat està format per aquest únic professional, però en última instància necessitarà l’Ok del propietari o director a l’hora de prendre decisions importants.

Què fa un administrador financer: funcions

Per dur a terme la seva tasca de contribuir a la gestió correcta dels recursos econòmics de l’empresa, l’administrador financer realitza funcions específiques com les següents.

Realitzar els càlculs de comptabilitat

En aquests càlculs es poden incloure els relacionats amb les obligacions fiscals, el pagament a proveïdors, les nòmines dels empleats, etc. Per això, haurà de dominar no només el programari utilitzat per l’empresa, sinó també els conceptes tècnics que hi ha al darrere: passius, capital comptable, depreciacions, dividends, etc.

Elaborar documents de caràcter econòmic

Els més habituals són les factures, les factures proforma i els pressupostos, però n’hi pot haver d’altres, fins i tot els que tenen un caràcter intern com a informes de l’estat de comptes o inventaris de béns.

Registrar i classificar aquests documents

No n’hi ha prou d’elaborar els documents abans esmentats, sinó que també és imprescindible classificar-los i arxivar-los adequadament, ja sigui per a consultes pròpies relacionades amb la comptabilitat o per facilitar informació a l’Agència Tributària o a un altre organisme quan així ho sol·liciti.

Portar un control de tresoreria

Una de les funcions de l’administrador de finances pot ser la de controlar en tot moment el flux de caixa, cosa que permetrà a l’empresa afrontar les despeses més immediates relacionades amb el dia a dia, com ara el pagament a proveïdors.

Presentar documents davant de diferents instàncies

Algunes empreses i professionals deriven la presentació de declaracions fiscals i altres documents a gestories externes, però d’altres prefereixen assumir-ho directament mitjançant els professionals del departament de comptabilitat. En aquest darrer cas, això és una cosa que fa un administrador de finances, ja sigui de manera telemàtica o acudint en persona a les oficines corresponents.

Què estudiar per ser un administrador de finances

Les tasques que fa un administrador de finances són complexes i de gran responsabilitat, fins i tot si estan supervisades per altres càrrecs superiors a l’empresa. Per això, per fer adequadament aquest treball és imprescindible comptar amb una òptima formació acadèmica.

En aquest sentit, l’opció més triada i també la més recomanable és estudiar un Cicle Formatiu de Grau Superior en Administració i Finances. És un cicle de FP de 2.000 hores, repartides habitualment en dos cursos acadèmics. Però si ho fas a través de Linkia FP, pots adaptar-lo al teu temps, ja que es tracta de formació en línia a distància. Això permet una gran flexibilitat per compatibilitzar-ho amb altres obligacions.

A més, el nostre mètode es basa en eines digitals d’última generació, fet que suposa un magnífic rodatge per al que el titulat o titulada es trobarà posteriorment al món de l’administració de finances, on s’utilitzen programes de programari molt especialitzats.

  • Home
  • Blog
  • Què fa un administrador de finances?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK