Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què fa un nutricionista i com arribar a ser-ho?

Què fa un nutricionista i com arribar a ser-ho?

Què fa un nutricionista i com arribar a ser-ho? Els nutricionistes són experts en el camp de l’alimentació i la nutrició. Aconsellen a les persones sobre què menjar per portar un estil de vida saludable o aconseguir un objectiu específic relacionat amb la salut. Treballen en molts entorns, inclosos hospitals, cafeteries, llars d’avis i escoles; fins i tot alguns treballen per compte propi. Si el sector de la dietètica i la nutrició t’interessa, avui us expliquem què fa un nutricionista exactament, perquè et decideixis d’una vegada per totes a convertir-te en un gran professional.

Les principals tasques d’un nutricionista

Si estàs pensant en estudiar un grau de Formació Professional Superior de Dietètica a distància , has de saber que els nutricionistes ajuden a les persones a dissenyar plans per satisfer les seves necessitats nutricionals. Les persones amb malalties o afeccions de salut, o aquelles que simplement intenten perdre pes o compleixen amb els objectius de condicionament físic, poden buscar nutricionistes perquè els ajudin a establir una dieta personalitzada per millorar la seva salut i complir les seves metes. Els nutricionistes també poden ser coneguts com dietistes, i la credencial més comuna i acceptada en el camp és la certificació de nutricionista dietista registrada. Els dietistes i nutricionistes registrats amb llicència poden treballar de forma independent o com a part d’un equip d’atenció mèdica. També poden treballar en la indústria esportiva, de producció d’aliments o ajudar a crear polítiques de salut pública. Alguns nutricionistes brinden informació personalitzada per a individus específics. Per exemple, un dietista o nutricionista podria ensenyar-li a un pacient amb pressió arterial alta com utilitzar menys sal a l’preparar els àpats. Altres treballen amb grups de persones que tenen necessitats similars. Podrien, per exemple, planificar una dieta amb aliments processats i sucre reduïts per ajudar les persones amb sobrepès. Responent més específicament a què fa un nutricionista, podrien definir-se les següents tasques:

 • Explicar la nutrició i el que pot fer pel client.
 • Avaluar les necessitats de salut i la dieta dels clients.
 • Desenvolupar plans de menjars, tenint en compte els costos i les preferències dels clients.
 • Avaluar els efectes dels plans de menjars i canviar els plans segons sigui necessari.
 • Promoure una millor nutrició donant xerrades a grups sobre dieta, nutrició i la relació entre els bons hàbits alimentaris i la prevenció o el control de malalties específiques.
 • Mantenir-se a el dia amb les últimes investigacions en ciències de la nutrició.

Quins tipus de nutricionistes hi

Encara que tots els nutricionistes realitzen tasques similars, hi ha diverses especialitats dins d’aquesta ocupació, a la qual es pot arribar a través de cicles de formació professional. Els següents són exemples de tipus de nutricionistes, encara que el ventall és veritablement ampli:

 • Els dietistes clínics brinden teràpia de nutrició mèdica. Treballen en hospitals, centres d’atenció a llarg termini i altres institucions. Creen programes nutricionals individualitzats i grupals basats en les necessitats de salut de pacients o residents. Els dietistes clínics poden especialitzar-se encara més, com treballar només amb pacients amb malalties renals. També poden treballar amb altres professionals de la salut.
 • Els dietistes de gestió planifiquen els programes de menjars. Treballen en entorns de serveis d’aliments com cafeteries, hospitals i corporacions d’aliments. Poden ser responsables de comprar aliments i de realitzar altres tasques relacionades amb el negoci. Poden supervisar a el personal de cuina o altres dietistes.
 • Els dietistes comunitaris eduquen el públic sobre temes relacionats amb l’alimentació i la nutrició. Sovint treballen amb grups específics de persones, com a dones embarassades. Treballen en clíniques de salut pública, agències governamentals i sense ànim de lucre, organitzacions de manteniment de la salut i altres entorns.

Característiques dels nutricionistes

Els nutricionistes utilitzen el coneixement científic per assessorar els seus clients sobre els efectes de la nutrició. Es dedueix, doncs, que el seu paper requereix una combinació de coneixements científics i habilitats personals. El desenvolupament de tots dos comença amb un interès en l’alimentació i la nutrició i un interès en assessorar i ajudar els altres. És important poder analitzar críticament la informació i la investigació científica. Hi ha una gran quantitat d’informació sobre nutrició, aliments i salut disponible; i les persones busquen nutricionistes per poder interpretar correctament aquesta informació. Ser capaç d’avaluar i traduir informació per a diferents audiències és crucial, ja que necessita ajudar les persones a accedir a la informació correcta. Utilitza evidència actual per recomanacions i romandre obert a nous desenvolupaments d’investigació és essencial. Les habilitats de comunicació forts són imprescindibles, així com la capacitat d’equilibrar el seu coneixement de nutrició i salut amb el desconegut, i proporcionar informació clara als altres. Els nutricionistes tendeixen a ser predominantment persones que avaluen les necessitats de salut i responen preguntes sobre nutrició; desenvolupen plans de menjars individualitzats basats en les necessitats de l’pacient o els objectius de salut; monitoritzar el progrés de el client i ajustar els plans de menjars segons sigui necessari; estudiar informació sobre hàbits alimentaris, prevenció de malalties i pràctiques de vida saludable: tots aquests aspectes de la feina que realitzen els nutricionistes són, en essència, analítics i investigadors.

Com esdevenir un nutricionista professional

En el camp acadèmic, dedicar-se de forma professional a ser nutricionista implica haver conclòs els estudis primaris i haver obtingut un grau de formació professional relacionat amb les ciències de la salut i tenir coneixement en biologia, psicologia, teràpia i assessorament, educació i capacitació. Actualment existeixen moltes especialitats d’estudis relacionats amb la nutrició; per posar-te un exemple, en els últims temps, i en paral·lel a la creixent consciència social sobre la importància de l’esport, ha sorgit el Grau Superior en Dietètica Esportiva . A més, tal com comentàvem, han de poder comunicar-se fàcilment tant de forma oral com escrita, amb la finalitat de transmetre la informació de manera adequada i clara. Han de ser oients actius, perquè entenguin el que se’ls està comunicant.

 • Home
 • Blog
 • Què fa un nutricionista i com arribar a ser-ho?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK