Solicita información

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

  • Actualitat
  • Les professions d’informàtica amb majors projeccions de futur

Les professions d’informàtica amb majors projeccions de futur


Actualment, ser un apassionat de la tecnologia i voler dedicar-s’hi de manera professional és gairebé un èxit laboral assegurat. I és que les empreses no només requereixen un manteniment dels seus equips informàtics, sinó que cada vegada més tendeixen a interessar-se per la seva presència en línia. Per això, decantar-se per una de les professions d’informàtica més demandades és una opció molt interessant.

Les 8 professions en Informàtica més demandades

Per a tots aquells perfils que vulguin dedicar-se a el sector, estudiar una Fp en Informàtica és una via d’accés molt eficaç a la feina dels seus somnis. Ara bé, potser resulti més difícil decantar-se per un dels graus que ofereix. Amb la intenció de facilitar-te aquesta decisió, en Linkia FP t’expliquem quines són les professions d’informàtica amb més sortides professionals. Pren nota!

1. Especialista en Ciberseguretat

En un post anterior vam abordar què és la ciberseguretat i per què s’està convertint en un concepte clau en la nostra societat. Les empreses estan guanyant cada vegada una major consciència sobre els perills de patir un ciberatac que pugui posar en risc les dades confidencials que manegen diàriament. En aquest context, el Grau Superior en Ciberseguretat està guanyant reconeixement i popularitat, ja que és el pont directe a la qual, amb total seguretat, serà una de les professions informàtiques més demandades.

2. Desenvolupador de programari

Per a qualsevol que disposi de coneixements d’informàtica sòlids i habilitats de programació (en diferents llenguatges informàtics), convertir-se en desenvolupador de programari és una opció a considerar. Aquests professionals dissenyen i programen les aplicacions informàtiques que tots fem servir cada dia. A més, es tracta d’un perfil que compta amb una bona remuneració.

3. Expert en Blockchain

El Blockchain (o cadena de blocs) és una tecnologia sorgida de la mà de les criptodivisas i que, en aquests darrers anys, s’ha erigit com un coneixement essencial. Es tracta d’una espècie de llibre comptable, un registre consensuat de les transaccions que es duen a terme i que es distribueix en diferents nodes d’una xarxa. Una autèntica revolució que està transformant a les empreses, de manera que s’ha convertit en un estudi punter davant una demanda que no deixa de créixer.

4. Dissenyador gràfic digital

El disseny gràfic digital comprèn un gran ventall d’especialitats, que abasten des dels llocs web i les aplicacions fins a les animacions, els gràfics, els anuncis o fins i tot els videojocs. Així, els professionals en disseny gràfic digital són els que s’encarreguen de traslladar determinats conceptes a mitjans digitals perquè la seva comunicació i interacció siguin el més efectives possible, basant-se en l’experiència d’usuari.

5. Analista de sistemes informàtics

Si t’apassiona la informàtica o les tecnologies de la informació, considera l’opció de ser analista de sistemes. Aquests professionals s’encarreguen de dissenyar els sistemes ideals per a empreses i organitzacions determinades, ajudant a implementar aquests dissenys. Gràcies a la creixent valoració de la presència online a les empreses, s’espera que aquest lloc en concret experimenti una gran eclosió.

6. Especialista en Cloud Computing

Pot traduir-Cloud Computing com “computació al núvol”, i fa referència a l’oferta de serveis basats en la connectivitat a gran escala dins d’Internet. Una tecnologia que facilita l’accés a programaris, emmagatzematge d’arxius i dades de forma online, substituint les funcions dels serveis locals i els ordinadors. I tot això de forma completament segura, accessible a temps real i de fàcil manteniment. D’aquesta manera, els especialistes en informàtica en núvol exerceixen d’intermediaris entre la companyia i el servei, dissenyant i construint els seus entorns.

7. Expert en Intel·ligència Artificial

Són encara insuficients les persones especialitzades en Intel·ligència Artificial davant la creixent demanda de el sector. Una situació que pot ser tremendament afavoridora per als que a dia d’avui estan decidint quin serà el seu camí professional en el món de la tecnologia i la informàtica. Sabem que el Machine Learning (una branca de la intel·ligència artificial que permet que les màquines aprenguin per si soles) és ja una realitat, però encara té molta trajectòria per recórrer i moltes sorpreses per donar-nos.

8. Data Scientist

També conegut com a especialista en Big Data, aquest professional és un dels més sol·licitats. Per aclarir conceptes, direm que el terme Big Data fa referència als sistemes encarregats de manipular ingents quantitats de dades, pròpies de la comunicació i la tecnologia de la informació. A causa d’aquesta desbordant informació a què les empreses han d’enfrontar-, s’ha donat l’aparició de el Data Scientist, qui s’encarrega d’analitzar, observar i produir millores en les eines que interpreten aquestes dades. En definitiva, tots aquells interessats en desenvolupar la seva carrera professional en el sector de la informàtica i la tecnologia estan d’enhorabona. I és que l’evolució digital està transformant la concepció de les empreses, atorgant cada vegada més importància als coneixements informàtics (amb llocs cada vegada més remunerats) i reestructurant els perfils de treballadors. Ja has decidit quin serà el teu camp d’especialització? Les possibilitats són infinites, i totes elles veritablement prometedores!