Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les professions digitals més demandades en 2020

Les professions digitals més demandades en 2020

El futur ja és aquí. Fa només uns anys es deia que moltes de les professions de l”demà’ ni tan sols existien en aquest moment. I ja es pot veure que aquest vaticini es va complint. De fet, bona part de les professions amb més futur a España són, precisament, professions digitals. I, en molts casos, de recent sorgiment.

Aquestes són les 10 professions digitals més demandades

 

La demanda de professions digitals està augmentant a passos de gegant gràcies a la transformació digital. En aquest post volem mostrar-te un llistat amb les més demandades, que et serviran d’orientació en la matèria.

 

1. Desenvolupador de software

Conegut sovint com a programador informàtic o analista-programador, es tracta de la professió digital més demandada, com també comentàvem en el nostre post sobre les principals especialitats en informàtica. I no sorprèn si tenim en compte que ens movem en un món cada vegada més automatitzat, especialment en l’àmbit empresarial i laboral, on bona part de les tasques es realitzen per mitjà de paquets de software.

2. Administrador de sistemes

No només és important que el programari informàtic d’una empresa o organització funcioni a la perfecció, sinó també el seu maquinari. I d’això s’ocupen els administradors de sistemes, una professió a la qual es pot accedir mitjançant el Grau Superior d’Informàtica a distància.

3. Desenvolupador web i multimèdia

Una altra de les professions digitals amb gran presència en l’actualitat és la de desenvolupador web i multimèdia, especialment en un moment en què la migració d’empreses i consumidors a l’economia digital és cada vegada més gran. La seva missió: crear i mantenir llocs web i aplicacions multimèdia, cosa que es pot aprendre en el nostre Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web a distància.

4. Digital Project Manager

El món del màrqueting també aporta algunes de les professions digitals més importants. Aquesta és una d’elles, i els que la desenvolupen s’encarreguen de liderar l’estratègia de negoci d’una empresa a través de diferents canals digitals i online: xarxes socials, eCommerce, apps, email màrqueting, etc.

5. Consultor TIC 

La consultoria en matèria digital també és un servei molt valorat per les companyies. Per això tenen tanta demanda aquests professionals encarregats d’assessorar i supervisar la implementació de noves tecnologies a l’empresa.

6. Desenvolupador Full Stack

El terme anglès ‘full stack’ fa referència a les dues parts d’una aplicació informàtica: la dirigida a l’usuari (Frontend) i la part de la ‘rebotiga’ (Backend), és a dir, on s’ubica l’engranatge o arquitectura interna que fa funcionar adequadament aquesta aplicació.

7. Desenvolupador Frontend

A més dels desenvolupadors Full Stack ‘integrals’ que comentàvem en l’anterior punt, hi ha tècnics que s’especialitzen en un dels dos àmbits. I el que més demanda sol tenir és el de Frontend, és a dir, el que s’ocupa de la part interactiva amb l’usuari: disseny, usabilitat, etc.

8. Especialista en ciberseguretat 

En aquest blog ens ocupem àmpliament de la ciberseguretat, i no per casualitat: els seus tècnics estan entre les professions digitals amb més demanda, no tant pel nombre d’ofertes publicades com per l’escassetat de professionals qualificats en la matèria. Si t’interessa aquesta professió, dona una ullada a la nostra FP Cicle Superior en Ciberseguretat.

9. Especialista en Màrqueting Digital

Més amunt parlàvem del Digital Project Manager com una de les professions digitals més demandades. Però també es busquen molts tècnics en escales inferiors, de manera que els especialistes en màrqueting digital tindran moltes possibilitats de trobar oportunitats laborals. I per això formem als nostres alumnes del Grau Superior en Màrqueting i Publicitat a distància.

10. Analista de dades

En l’actualitat, el volum de dades informàtiques que es generen és ingent. I això influeix en el seu trànsit per la Xarxa i en el seu emmagatzematge. Per a un adequat maneig, han de ser processats en paquets. Aquesta és precisament una de les missions principals d’aquest professional, que també es pot encarregar de l’exploració en aquestes bases de dades o l’aplicació a determinats fins.

 

Altres professions demandades

A més d’aquestes professions digitals, hi ha moltes altres poden resultar de gran interès, ja que cal esperar que el seu pes en el mercat laboral creixi. A més, una eventual escassetat de candidats faria augmentar les possibilitats de ser seleccionat per al lloc. Parlem de dissenyadors, especialistes o enginyers en diferents nivells i àmbits, com els videojocs, les bases de dades i les apps mòbils.

Finalment, i per veure la cara oposada, compartim amb tu les professions no digitals més demandades.

  • Treballador d’ocupacions elementals comercial
  • Director en diferents àmbits
  • Professional financer i administratiu
  • Professional de la salut
  • Enginyer
  • Treballador de la metal·lúrgia, construcció mecànica o afí
  • Professional de la tecnologia de la informació i les comunicacions
  • Professional de l’ensenyament
  • Operador d’instal·lacions fixes i màquines

I què tenen en comú moltes de les professions digitals i no digitals? Pots accedir-hi per mitjà de l’fp a distància. Així que, si vols explorar aquestes possibilitats, no dubtis dona una ullada al nostre catàleg de grau mitjà a distància i grau superior a distància.

  • Home
  • Blog
  • Les professions digitals més demandades en 2020

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK