Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quines són les especialitats en informàtica amb més sortida laboral?

Quines són les especialitats en informàtica amb més sortida laboral?

especialitats informatica

En el dinàmic món de la tecnologia, algunes especialitats d’informàtica destaquen per la seva importància i demanda creixent en la nostra societat. Aquesta és una gran notícia per als qui trien enfocar-se en aquest camp d’estudi, ja que s’espera que la demanda d’aquestes habilitats no disminueixi, sinó que continuï creixent en el futur. La contínua digitalització de l’economia i de la nostra vida diària és un fenomen que no mostra signes de detenir-se. Això suggereix que els professionals amb coneixements en especialitats informàtica continuaran sent altament valorats en el mercat laboral. Aquest panorama encoratjador fa que la informàtica sigui una carrera amb grans oportunitats, particularment en les seves diverses branques d’especialització.

El Top 7 d’especialitats en informàtica

En explorar l’emocionant camp de les especialitats informàtica, hem elaborat el següent apartat de Top 7, enfocant-nos en aquelles amb major projecció laboral. La nostra selecció es basa en dos criteris clau. Primer, considerem aquelles especialitats que generen un volum considerable d’ofertes de treball en les principals borses d’ocupació. Segon, ens fixem en les professions la demanda de les quals supera l’oferta de tècnics qualificats, la qual cosa sovint resulta en posicions vacants.

Per a compilar aquest llistat, ens hem recolzat en diversos informes de consultores laborals reconegudes. Entre ells, destaquem l’Informe Infoempleo d’Adecco i el Digital Trust Survey 2021 de PwC. Aquestes fonts ens proporcionen una visió clara i actualitzada de les tendències en el mercat laboral de la informàtica, permetent-nos identificar les especialitats d’enginyeria informàtica i altres àrees amb major potencial d’ocupació.

 1. Programador informàtic

Entre les especialitats informàtica, la figura del programador informàtic destaca significativament. Aquests professionals es dediquen a l’escriptura i supervisió del codi que impulsa el programari, exercint un paper crucial en el correcte funcionament d’equips informàtics i xarxes. La ruta per a convertir-se en un tècnic programador és versàtil i accessible, amb múltiples nivells d’especialització disponibles.

Una opció inicial recomanada és la Formació Professional, com el Grau Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma a distància. Aquest programa cobreix aspectes essencials de programació en diversos llenguatges, incloent-hi XML. Per a aquells interessats a aprofundir els seus coneixements, existeixen graus i postgraus universitaris enfocats en aquest camp.

2. Tècnic de suport informàtic

Una altra de les especialitats informàtiques amb gran demanda a Espanya és el tècnic de suport. Aquest professional està molt enfocat en les labors d’assistència, en totes les fases: des de la instal·lació al manteniment d’equips informàtics, passant per la resolució d’incidències i fins i tot formant a altres treballadors perquè puguin realitzar ells mateixos algunes d’aquestes tasques bàsiques. El seu perfil és fonamental en l’actualitat, perquè el bon funcionament de qualsevol empresa o organització depèn del comportament eficient dels seus equips informàtics. El Grau Superior en Sistemes Microinformàtics i Xarxes a distància és una de les vies formatives favorites per als qui es volen dedicar a aquest ofici, que acapara el 4,08% de les ofertes laborals en la categoria de ‘tècnic’.

3. Analista-Programador/a

Dins de les especialitats informàtica, l‘especialista en desenvolupament de programari es distingeix pel seu enfocament avançat. Aquest perfil no sols s’encarrega del disseny i desenvolupament de programari a mesura, sinó també de la seva prova i adaptació a les necessitats del client, com en processos de fabricació. Requereix una sòlida formació, generalment amb un Grau en Enginyeria Informàtica i possiblement un postgrau. En el mercat laboral, aquests especialistes són altament buscats, representant el 2,54% de les ofertes per a tècnics en especialitats d’enginyeria informàtica.

4. Administrador/a de Sistemes i/o Xarxes

Comparteix funcions amb el tècnic de suport, encara que el perfil d’aquest tècnic és més ampli, perquè no està tan enfocat en la resolució d’incidències sinó més aviat en el disseny d’un ecosistema eficient per a tota l’empresa o organització. Per exemple, la gestió de comptes d’usuari, la supervisió de la seguretat dels equips a un nivell bàsic, el manteniment de les bases de dades, la gestió dels servidors de la xarxa, etc. La formació específica que requereix aquest lloc tan demandat (1,85% de les ofertes) és el Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa.

5. Consultor/a ERP

Com una de les especialitats informàtica més sol·licitades, el consultor ERP exerceix un rol crucial en grans empreses. El ERP (Sistema de Planificació de Recursos Empresarials) és essencial per a operacions com a logística, estoc, recursos humans i vendes. Encara que treballen en estreta col·laboració amb les empreses, aquests professionals solen ser emprats per agències externes, manejant múltiples clients. Alguns fins i tot actuen com a consultors independents, especialitzats en programari ERP específics. Representant el 1,60% de les ofertes d’ocupació, aquests experts no sols requereixen una formació informàtica sòlida, sinó també homologacions específiques del programari ERP que manegen en les especialitats d’enginyeria informàtica.

6. Data Analyst

També anomenat analista de Big Data, les seves funcions són molt específiques i se centren en el processament de grans volums de dades, que sovint no estan estructurats per al seu maneig. Per tant, ha de ser un expert en bases de dades de diferent llenguatge, així com en programes estadístics especialitzats, com Python. De fet, un plus formatiu molt valorat és la certificació oficial per part de les companyies desenvolupadores d’aquests programes. El 1,19% de les ofertes laborals en la categoria de tècnic anaven dirigides a aquest perfil.

7. Tècnic en Ciberseguretat

L’última de les especialitats d’informàtica a la qual fem esment aquí no destaca pel seu gran volum d’ofertes. No obstant això, ho incloem perquè existeix una gran manca en ells. Parlem dels tècnics en Ciberseguretat. Així ho indica l’informe Digital Trust Survey 2021 de PwC, amb xifres molt eloqüents: a tot el món, hi haurà 3,5 milions de llocs sense cobrir, a pesar que més de la meitat de les empreses augmentaran el seu pressupost en aquesta matèria, perquè es tracta d’una àrea absolutament fonamental per a qualsevol empresa. El Linkia FP, formem a grans especialistes gràcies al nostre Grau Superior en Ciberseguretat.

Especialitats Informàtica: Explorant Opcions i Oportunitats Professionals

El camp de les especialitats informàtica és ampli i en constant evolució, oferint un ventall d’oportunitats per a aquells apassionats per la tecnologia. Des del desenvolupament de programari i la intel·ligència artificial fins a la ciberseguretat i el núvol, cada especialitat obre portes a desafiaments únics i satisfaccions professionals. És crucial que els aspirants a professionals de la informàtica triïn la seva especialitat no sols basant-se en la demanda del mercat, sinó també en els seus interessos i habilitats personals.

Amb l’avanç tecnològic, emergeixen nous nínxols com la realitat virtual i augmentada, la intel·ligència de dades i el disseny d’experiència d’usuari (UX). Aquests camps requereixen una combinació d’habilitats tècniques i creativitat, i estan creant noves oportunitats laborals cada dia. A més, la importància creixent de la tecnologia mòbil ha fet que el desenvolupament d’aplicacions mòbils sigui una carrera especialment prometedora.

Les especialitats d’enginyeria informàtica són tan diverses com les tecnologies que impulsen el nostre món. L’elecció d’una especialitat ha de ser una decisió informada, guiada per les teves passions, fortaleses i les tendències del mercat. Mantenir-se actualitzat i adaptable és clau en un sector que mai deixa d’evolucionar.

Com Accedir a Grau Superior: Requisits i Procés d’Admissió

Accedir a un Grau Superior és un pas fonamental per a aquells que busquen especialitzar-se en especialitats informàtica i altres àrees. El procés d’admissió i els requisits varien segons el país i la institució, però generalment inclouen alguns elements comuns.

Requisits Bàsics: Per a ingressar a un Grau Superior, normalment es requereix haver completat l’educació secundària o posseir un títol equivalent. Alguns programes poden sol·licitar requisits addicionals, com a qualificacions específiques o experiència prèvia en l’àrea d’estudi.

Procés d’Admissió: El procés sol començar amb la presentació d’una sol·licitud, acompanyada de documents acadèmics i, en alguns casos, cartes de recomanació. Depenent del programa, pot haver-hi proves d’admissió o entrevistes. És important informar-se bé sobre els terminis i requisits específics de cada institució i programa.

Preparació: Per als interessats en les especialitats d’enginyeria informàtica, és recomanable enfortir les habilitats matemàtiques i tecnològiques abans d’aplicar. A més, investigar sobre les diferents especialitats i les seves sortides laborals pot ajudar a prendre una decisió més informada sobre el camí a seguir.

L’accés a un Grau Superior obre un món d’oportunitats en camps tècnics i professionals. Una preparació adequada i una recerca minuciosa sobre els requisits i processos d’admissió augmentaran les teves possibilitats d’èxit en aquest important pas educatiu. Si vols saber més sobre els requisits per a accedir a un Grau Superior, no et perdis el nostre post en el qual t’expliquem com.

Quines són algunes especialitats comunes en enginyeria informàtica?

Com ja hem esmentat, l’enginyeria informàtica, una de les disciplines més dinàmiques i en constant evolució, ofereix una varietat d’especialitats que s’alineen amb les últimes tendències tecnològiques i les necessitats del mercat. Aquí explorem algunes de les especialitats més comunes i demandades en aquest camp:

  1. Desenvolupament de Programari: Aquesta especialitat s’enfoca en la creació de programes i aplicacions informàtiques. Implica habilitats en programació, anàlisi de sistemes i disseny de programari.
  2. Intel·ligència Artificial (IA) i Aprenentatge Automàtic: Professionals en aquesta àrea treballen en el desenvolupament de sistemes que poden aprendre i adaptar-se, obrint possibilitats en sectors com l’automatització, l’anàlisi de dades i la robòtica.
  3. Ciberseguretat: Donada la creixent preocupació per la seguretat de les dades, aquesta especialitat és crucial. Els experts en ciberseguretat protegeixen sistemes i xarxes contra amenaces digitals.
  4. Ciència de Dades: Especialistes en aquesta àrea analitzen i processen grans conjunts de dades per a extreure insights valuosos, donant suport a la presa de decisions en empreses i organitzacions.
  5. Xarxes i Administració de Sistemes: Aquesta especialitat se centra en el disseny, implementació i gestió de xarxes i sistemes informàtics, assegurant la seva eficiència i seguretat.
  6. Realitat Virtual i Augmentada: Professionals en aquest camp desenvolupen aplicacions i experiències immersives, utilitzades en entreteniment, educació i entrenament.

Aquestes especialitats d’enginyeria informàtica representen només una mostra de les moltes àrees que un estudiant o professional pot explorar. Cadascuna ofereix desafiaments únics i l’oportunitat de treballar en l’avantguarda de la tecnologia.

Esperem que aquest post sobre les especialitats d’informàtica amb major sortida laboral hagi estat informatiu i motivador. A Linkia FP, estem compromesos amb proporcionar una educació de qualitat en aquestes àrees dinàmiques. Els nostres cicles formatius a distància estan dissenyats per a donar-te la flexibilitat i les eines necessàries per a avançar en la teva carrera sense la necessitat de desplaçaments. Amb la nostra àmplia oferta de programes, podràs trobar l’especialització que millor s’ajusti als teus interessos i objectius professionals. Anima’t a explorar amb nosaltres les possibilitats que t’ofereix el món de la informàtica!

  • Home
  • Blog
  • Quines són les especialitats en informàtica amb més sortida laboral?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK