Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les professions amb més futur a Espanya

Les professions amb més futur a Espanya

Quan es canvia d’any o de cicle econòmic, les grans consultores elaboren informes amb els seus pronòstics laborals per al futur, basats en la seva experiència i en les tendències que detecten en el mercat. Entre aquestes previsions, una de les que suscita més atenció és la que se centra en les professions amb més futur a Espanya.

Quines són les professions amb més futur a Espanya?

Sovint, aquests informes difereixen entre si, ja que resulta difícil saber exactament com es comportarà l’economia. I és que encertar de ple és missió impossible, però en aquest post us mostrem una previsió molt realista de les set de les professions amb més futur a Espanya. Una elecció que té en compte no només les projeccions en l’àmbit global sinó també la conjuntura econòmica actual i les particularitats del nostre país.

1. Expert en Ciberseguretat

La digitalització de l’economia i de la societat en general és indiscutible. Per això, en aquesta llista de set professions amb més futur a Espanya, tres d’elles tenen una clara naturalesa informàtica. En aquest cas, la ciberseguretat, s’alça com una autèntica prioritat, ja que resulta fonamental per a la sostenibilitat de qualsevol activitat digitalitzada, sobretot les considerades com a essencials. Un professional d’aquest tipus s’encarrega, per exemple, de protegir els servidors d’un banc en línia, d’un laboratori farmacèutic o d’una institució pública. I per això, sempre tindrà una gran demanda. Pots conèixer més sobre aquesta branca en el nostre Grau Superior en Ciberseguretat a distància.

2. Arquitecte de Big Data 

Vivim en un món dominat per les dades. En concret, per ingents quantitats de dades que no poden processar-se individualment, sinó en grans lots i de manera automatitzada. Per tant, els especialistes capaços de construir l’estructura necessària per al maneig i l’anàlisi d’aquesta informació són molt valorats en el mercat laboral actual. Uns especialistes que, per cert, han de tenir una formació molt completa en matemàtiques i que també ha de tenir sòlids coneixements de ciberseguretat. La formació habitual d’aquests professionals s’aconsegueix per mitjà de graus o postgraus, com el Grau Superior en Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa a distància.

3. Especialista en màrqueting online 

Cada vegada més, la gran batalla per aconseguir clients es lliura a Internet. Ja sigui per conquistar als que contracten els seus productes o serveis en línia com per atreure a altres usuaris que busquen informació abans de prendre una decisió de compra. Per això, totes les empreses desenvolupen estratègies de màrqueting digital, sovint recorrent a agències especialitzades. Aquestes agències necessiten perfils de molt diferent tipus (consultors, analistes, desenvolupadors, etc.), però tots tenen en comú: els seus profunds coneixements en les tendències de màrqueting a la xarxa. En aquest sentit, el Grau Superior en Màrqueting i Publicitat a distància és una de les millors opcions per aconseguir aquesta especialització.

4. Infermers /es i auxiliars d’infermeria

Al món ‘postpandèmic’, tot fa indicar que la població estarà molt més pendent de les qüestions mèdiques. Tant a curt termini com a llarg termini. En el futur immediat, les campanyes de vacunació que s’acosten exigiran un augment de professionals capaços d’acomplir aquesta tasca o d’assistir-hi. I a llarg termini, el reforç de les plantilles sembla definitiu, no només en l’àmbit hospitalari sinó també ambulatori i fins i tot domiciliari i en residències de gent gran. En aquest sentit, l’ofici d’infermer / a i el d’auxiliar d’infermeria seran altament demandats per la sanitat pública i per la privada. En el primer cas, cal fer un grau universitari específic, mentre que en el segon cas la formació es realitza a través d’un Grau Mitjà en Auxiliar d’Infermeria

5. Tècnic en Logística

Els tècnics en processos logístics són professionals imprescindibles en la nostra societat i, per tant, també estan entre les professions amb més futur a Espanya. Alguns factors que influeixen en això són el comerç en línia, la interconnexió dels diferents mercats internacionals i els productes cada vegada més sofisticats que arriben a consumidor. Els professionals que es dediquen a aquesta activitat són capaços de dissenyar plans logístics per a empreses o per a institucions, ja vagin encaminats al comerç nacional o internacional, abordant totes les fases: proveïment, producció, emmagatzematge i distribució.

6. Tècnics en control de qualitat

Els rígids controls de qualitat als quals es veuen sotmeses les empreses i els seus productes abans que arribin al consumidor han augmentat les possibilitats laborals dels tècnics que es dediquen. Aquest professional ha de conèixer profundament l’activitat que s’està avaluant, el que comporta un alt grau d’especialització. En aquest sentit, pot haver-hi Tècnics en control de qualitat en sectors tan variats com l’agroalimentari, el farmacèutic o el químic.

7. Gestor d’Allotjaments Turístics

Tot i que el 2020 el turisme ha patit un dels cops més durs de la seva història, aquest sector també ha demostrat una gran resiliència. Per això, no és una utopia pensar que algunes de les professions amb més futur a Espanya es troben en aquest àmbit. És el cas del gestor d’Allotjaments Turístics, ja que les tendències en aquesta matèria s’han diversificat molt recentment. Els apartaments turístics han enriquit les opcions a disposició dels viatgers, mentre que els hotels han desenvolupat una oferta més sofisticada per combatre aquesta competència. A més, altres espais d’allotjament per a turistes, com càmpings o cases rurals, també requereixen aquest perfil professional, que pot obtenir la seva titulació per mitjà d’un Grau Superior en Gestió d’Allotjaments Turístics a distància.

 

Com veus, algunes de les professions amb més futur a Espanya s’han d’estudiar a la universitat, mentre que altres poden fer-se en centres formatius d’FP. O, millor dit, des de la comoditat de la teva pròpia casa, ja que gràcies a l’fp a distància pots realitzar aquests cursos a distància. Explora la nostra web per més informació!

  • Home
  • Blog
  • Les professions amb més futur a Espanya

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK