Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com incentivar la motivació en l’equip de treball? 14 Consells

Com incentivar la motivació en l’equip de treball? 14 Consells


Les persones són el principal pilar d’una empresa. És per això important que cada líder segueixi una estratègia per generar i mantenir l’entusiasme entre els seus empleats. Si portes temps preguntant-te com millorar el treball en equip , la clau està en l’escolta, i és que només amb prestar atenció a les seves necessitats, pots identificar com millorar la motivació en l’equip de treball. No obstant això, hi ha molts altres aspectes que cal abordar.

Consells per a la motivació en l’equip de treball

En Linkia FP volem brindar-te un llistat amb els consells més útils si el que busques és millorar la productivitat en la teva empresa posant el focus en el benestar del teu equip. Para atenció i pren bona nota.

1. Comunicació constant amb els teus empleats

No pots aprendre sobre les idees, actituds o preocupacions dels membres del teu equip sense mantenir una comunicació constant. Ofereix oportunitats d’interacció (per exemple, establint una reunió mensual amb cada un d’ells) perquè pugueu construir una relació de confiança. Així descobriràs els punts febles de l’empresa de cara als seus treballadors i podràs construir un vincle més sòlid amb ells.

2. Fer que el teu equip se senti apreciat

Una de les necessitats de cada persona és la necessitat de ser apreciat. Molt sovint, l’estima és una recompensa més gratificant que els diners. Els premis i els reconeixements són excel·lents, i alguns empleats s’alimenten d’això. Però el teu equip s’ocuparà molt millor quan sàpiga que té el teu respecte. Mostra respecte per la seva ardu treball i dedicació: crearàs un equip molt més productiu.

3. Donar suport noves idees

Cada membre de l’equip es sentirà empoderat si se li permet no només implementar les tasques del dia a dia, sinó també poder suggerir noves idees i fer-les realitat. Si els dónes l’oportunitat de prendre la iniciativa, et sorprendràs amb la seva capacitat de trobar idees brillants.

4. Proposar reptes al teu equip

Les persones no poden créixer si constantment fan el que sempre han fet. Perquè el seu perfil professional sigui cada vegada més complet, permet que desenvolupin noves habilitats adjudicant tasques que els resulten desafiants i interessants a el mateix temps. De forma paral·lela, també poden cursar una formació professional com la de Linkia FP a distància , que milloraran immediatament les seves aptituds.

5. Fomenta la creativitat

Supervisar no significa controlar tots i cadascun dels passos dels teus empleats, sinó assegurar-se que totes les activitats s’implementin a el més alt nivell. Has facilitar al teu equip la llibertat de trobar les seves pròpies maneres de resoldre problemes. Desafíales a buscar solucions fora de la seva zona de confort.

6. Oportunitats per créixer

Si la gent sap que per molt que passi el temps, no canviarà res en l’empresa, definitivament perdrà la motivació per posar el seu màxim esforç en el treball. És per això pel que els empleats han d’estar segurs que la devoció i el treball ardu conduiran a nous èxits personals i professionals.

7. Confiar en les capacitats de cada un

Molt sovint, les persones només necessiten una mica d’estímul per creure en si mateixes i adonar-se que tenen un major potencial interior. Demostra sempre la teva confiança en les habilitats i el potencial únics dels membres del teu equip.

8. Donar suport a el personal

Fins i tot si les persones de la teva organització són prou autodisciplinades i creatives com per trobar solucions a diversos problemes, sempre necessiten la teva orientació. Apóyalos tant com puguis, i se sentiran inspirats a fer el mateix per tu i per l’empresa.

9. Tenir en compte les característiques personals

Cada persona té les seves fortaleses i debilitats. Mentre un pot ser sorprenent parlant en públic, hi haurà altres que potser tenen grans habilitats d’escriptura. La teva tasca ha de ser donar a el personal l’oportunitat de fer la seva feina en el marc de les seves fortaleses, i segur que se sentiran més motivats.

10. Donar exemple

Els teus hàbits i el tipus de lideratge que imposis contagiarà al teu equip. Si compleixes amb els teus deadlines envers l’empresa, fomentes les millores de forma bidireccional i mostres el mateix tipus de comportament que exigeixes als teus empleats, aquests mostrarà un major grau de compromís.

11. Mantenir l’esperit d’equip

L’equip de treball és com una família, on el suport mutu i la confiança són els valors més importants. Organitza les activitats de l’equip tant durant el temps de treball com després. Tindràs la meitat de l’èxit aconseguit si crees i mantens un poderós esperit d’equip en el lloc de treball.

12. Fomentar una competència sana

Per això, pots utilitzar eficaçment el famós sistema de recompenses. Les persones aporten els seus esforços i idees a l’màxim quan saben que l’excel·lència donarà lloc a recompenses. Només assegura’t que el sistema de recompenses sigui absolutament transparent per a tothom.

13. Ser empàtic

Si el teu equip sap que poden acudir a tu en qualsevol moment amb un problema, inquietud o suggeriment, llavors ajudaràs a crear un bon equip. Preocupa’t per ells. Són el millor valor que tens. Somriu, riu i diverteix-te amb el teu equip. Fins i tot la tasca més rutinària pot considerar valuosa quan estem de bon humor. Les emocions positives també fomenten la resolució de problemes en l’espai laboral.

14. No donar falses expectatives

Si no planeges fer alguna cosa, no ho mencions. Quan facis el que has promès, et guanyaràs a la resta de l’equip. Desenvolupar una bona reputació, et farà ser un líder respectat. Esperem que els nostres consells per incentivar la motivació en l’equip de treball t’hagin resultat útils i que aviat els posis en funcionament. Veuràs que aconsegueixes molt bons resultats!

  • Home
  • Blog
  • Com incentivar la motivació en l’equip de treball? 14 Consells

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK