Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com millorar la productivitat en la teva empresa

Com millorar la productivitat en la teva empresa


A dia d’avui molts empresaris reeixits es pregunten com poden millorar la productivitat de les seves empreses. I és que mai és fàcil conduir un negoci i portar-lo a l’èxit, per això en el nostre cicle superior de Formació Professional a distància a distància dotem als nostres estudiants de les millors eines. Els ensenyaments, però, també cal saber traslladar-les a el terreny de joc, ja que la productivitat és el factor principal que mesura els resultats del teu projecte. Això es pot fer de forma molt quantitativa, rastrejant els costos o, en canvi, es pot abordar d’una manera més general i quantificable. A continuació, t’expliquem més.

L’ingredient clau en la productivitat laboral

Tot comença amb el compromís dels empleats

El compromís dels treballadors és clau per rendir més, millor i aconseguir uns resultats satisfactoris. Uns empleats compromesos sempre són més productius, per la qual cosa és important que la companyia tingui en compte aquest aspecte. Quan tot va bé, probablement no li prestem l’atenció necessària, però quan les coses es compliquen o hi ha un bloqueig important, les conseqüències poden ser preocupants. Tingues en compte que el lloc de treball juga un paper vital a l’hora de mantenir una empresa viva i pròspera, és per això que molts dels teus esforços han d’anar dirigits a generar i mantenir un bon ambient on els empleats se sentin valorats.

Equipa al teu equip amb les eines adequades

Les habilitats del teu equip són essencials per al rendiment empresarial, però les eines que utilitzen en el seu treball també juguen un paper molt important. Triar la metodologia de treball adequada facilitaran les tasques, el que es traduirà en un flux de treball optimitzat.

Aplicacions de seguiment de temps i productivitat

Només hi ha un nombre limitat d’hores en un dia de treball, i probablement un nombre infinit de tasques que el teu equip ha de completar. Aquí és on entra una aplicació de seguiment de temps et pot resultar summament útil per mesurar la productivitat tant del teu equip com dels teus diferents projectes. Mesurar aquests paràmetres us permetrà mesurar l’eficiència de el lloc de treball.

Utilitza eines col·laboratives

Les aplicacions de col·laboració promouen i simplifiquen el treball en equip. Poder treballar junts en temps real és beneficiós per a la química de l’equip i també permet que les idees sorgeixin de manera més natural. Les eines de col·laboració en línia poden venir en forma d’aplicacions de gestió de projectes o aplicacions d’emmagatzematge i accés a arxius de forma conjunta.

Fomentar la comunicació

Ja sigui que el teu equip treballi en una oficina tradicional o en remot, les aplicacions de comunicació són imprescindibles. Els correus electrònics solen fer la feina, però és molt fàcil perdre la pista dels missatges individuals dins dels fils. Les aplicacions de missatgeria instantània són de gran ajuda a l’hora de mantenir converses organitzades i permetre que els missatges siguin fàcils de rastrejar. La majoria de les plataformes de comunicació també ofereixen accés i ús compartit d’arxius, perquè el flux de treball de l’equip sigui el més àgil possible. D’aquesta manera, la productivitat dels teus empleats dins de l’empresa mai minvi.

Adaptar la selecció de personal als valors de l’empresa

És indubtable que el personal de la companyia té molt a veure amb la productivitat de la mateixa, per la qual cosa cal cuidar especialment la seva selecció. Un consell valuós que podem oferir-és que avaluïs als teus futurs empleats segons si aquests encaixen o no amb els valors bàsics de la teva empresa. Un cop t’hagis assegurat d’això, pots mesurar altres opcions com la seva formació laboral, experiència, etc.

Anima als teus empleats a seguir formant-se

Un cop seleccionats, contractats i en el treball, la capacitació és una part crucial per garantir la productivitat. Hi ha moltes habilitats que poden ajudar als teus empleats a millorar certes facetes, des de petites habilitats quotidianes com la mecanografia tàctil i la manipulació de fulls de càlcul, fins a les més grans, com desenvolupar l’estil ideal de gestió de el temps per al seu treball. Per exemple, formar-se a través de cicles superiors de Formació Professional a distància a distància és una opció perquè els treballadors adquireixin determinats coneixements i habilitats per a progressar en l’empresa.

Concentrar-se en el futur amb una comunicació clara

La comunicació és la clau de l’èxit. Sense una comunicació efectiva i bidireccional, les relacions acaben i les empreses fracassen. Els gerents que efectivament comuniquin expectatives i responsabilitats clares als seus empleats seran recompensats amb una força laboral compromesa i productiva. Per començar a crear una cultura de comunicació positiva pots optar per realitzar reunions diàries amb tot l’equip i una setmanal en la qual se’t plantegin qüestions a millorar, dubtes i fins i tot crítiques. Segur que la cultura d’empresa sortirà reforçada i la companyia es dirigirà a la consecució dels seus objectius.

Conciliar per ser més productius

Sabies que els treballadors contents són els més productius? Moltes vegades un empleat comença a desanimar si no veu que a l’empresa hi hagi plans específics de conciliació de la vida laboral i familiar. Una opció per afavorir la conciliació és permetre als teus treballadors que algun dia a la setmana o durant unes hores de la seva jornada treballin en remot. Els treballadors remots són més productiu, registren més hores, prenen menys baixes per malaltia, es desenvolupen millor i, en general, estan més compromesos en el treball. I això sense oblidar que tot això condueix a importants estalvis de costos per a les empreses. En definitiva, un ambient saludable i feliç augmentarà la productivitat. Tingues en compte que la productivitat de el lloc de treball pot donar a la teva empresa resultats positius tant en la satisfacció de client com en el departament de vendes. A què esperes per començar a aplicar aquests consells?

  • Home
  • Blog
  • Com millorar la productivitat en la teva empresa

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK