Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells sobre com millorar el treball en equip

Consells sobre com millorar el treball en equip

equip
Saber treballar en equip és una cosa essencial en qualsevol aspecte de la vida, i per això és una habilitat que fomentem en els nostres graus de FP a distància . En l’àmbit professional, resulta fonamental en qualsevol empresa, ja que la cooperació i la comunicació són la base per a l’èxit de qualsevol projecte. Si t’has preguntat com millorar el treball en equip, has arribat a el lloc indicat: en Linkia FP volem compartir els consells que has de seguir per aconseguir-ho.

Les claus indispensables per millorar el treball en equip

1. Els líders existeixen, i han de ser un exemple a seguir

Algunes persones es posicionen com a líders gràcies a la seva actitud i de forma independent al seu càrrec. És important que aquests líders siguin conscients de la importància del seu rol, ja que han de suposar un exemple per a la resta de l’equip. I, per això, una cosa indispensable és que es mostrin propers i que treballin a el mateix nivell que la resta de la resta dels integrants.

2. La confiança i el respecte són fonamentals

La confiança és vital a l’hora de cohesionar un equip, així com el respecte mutu entre els empleats i els responsables de l’equip. Els membres han de confiar en el bon desenvolupament de la feina d’uns i altres, així com en la bona guia per part dels responsables. El reforç positiu que suposa que confiïn en un, farà que cada empleat doni el millor de si.

3. Passar temps junts fora de la feina

Reservar temps perquè els membres de l’equip es coneguin entre si a un nivell més personal estreny els llaços emocionals, la comprensió i el respecte. Com s’aconsegueix? De vegades amb una cosa tan simple com convidar els companys a prendre alguna cosa després de la feina o fer el que es coneix com ‘afterwork.

4. Fomentar una comunicació fluïda

Una cosa que té un impacte directe en com millorar el treball en equip és animar els membres de l’equip a parlar obertament, compartir idees, fer suggeriments i expressar les seves opinions en tots els aspectes de el projecte que s’està realitzant. La comunicació és una via de doble sentit i cada membre ha de sentir que pot contribuir a la conversa tant amb els seus superiors com amb els seus companys.

5. Definir les responsabilitats de cada un

Tots els membres han de tenir una comprensió clara de quin és el seu rol i responsabilitats dins de el grup. Això ajudarà a limitar la confusió, el temps dedicat a organitzar ia delegar la feina perquè les persones puguin simplement concentrar-se en les seves tasques.

6. L’organització en els processos de l’equip </ h3>

A més d’establir rols clars, s’han d’establir processos d’equip per a treballar en un projecte, mitigar contratemps, comunicar-se entre si i proporcionar comentaris. Un cop més, aquestes pautes ajudaran als membres de l’equip a dedicar menys temps a la logística i més al seu treball real.

7. Establir uns objectius comuns i individuals

Cada equip ha de saber exactament quin és la fi del seu treball, inclosos els objectius personals que han d’assolir i quan han de fer-ho. Estableix objectius mesurables dins d’un marc de temps específic que els membres de el grup puguin mesurar-se a si mateixos tant individualment com en equip. Saber quina és la seva posició en relació amb els punts de referència descrits proporcionarà més motivació i incentius per treballar units.

8. Reconèixer els mèrits de cada un

Elogiar i reconèixer un treball ben fet augmentarà la confiança i la moral; i és una cosa aplicable tant a nivell global (de tot l’equip) com a nivell personal (de cada empleat). Trobar el temps necessari per conèixer què aporta cada un i expressar el seu bon fer pujarà ràpidament els ànims i l’esperit per millorar dia rere dia.

9. Intervenir el conflicte de manera ràpida i eficient

És completament normal que sorgeixin conflictes en un entorn d’equip: pot haver-hi una falla de comunicació en algun moment o les persones poden tenir problemes personals. L a manera com es maneja el conflicte ha de quedar clara en els processos de l’equip. Si un membre de l’equip té un problema, com s’ha de bregar amb això? Amb qui s’hauria de parlar primer? Establir premisses des del primer moment permetrà que les situacions puguin manejar-se de forma ràpida i avançar de manera efectiva.

10. Servir-se de un programari de gestió de tasques

Recopila i agilitza les tasques de l’equip, el progrés, els terminis i les actualitzacions amb un sistema de gestió de projectes. Utilitzar un CRM adequat ajudarà a organitzar molt millor les tasques ja conèixer què està fent cada un, quines tasques estan finalitzades i què és el que queda de treball.

11. Mantenir un equilibri de la feina entre tots

Amb tota seguretat, diferents membres de l’equip treballaran en diferents tasques, però és important assegurar-se que tots tinguin càrregues de treball similars. No hauria d’haver una sola persona portant la pitjor part de la feina. La base de l’millorar el treball en equip és treballar junts per compartir la càrrega i crear alguna cosa que un no podria fer pel seu compte.

12. No oblidar les reunions regulars

Les reunions no han d’obstaculitzar la productivitat ni ser una pèrdua de temps, però els equips han de reunir-se regularment per verificar el progrés i les metes, generar idees i crear consciència sobre el que cada membre està treballant. Planificar reunions periòdiques i comentar l’estat de l’empresa ajudarà enormement a que tots els membres se sentin part fonamental d’un tot. Esperem haver-te resolt el dubte de com millorar el treball en equip i que el nostre article t’hagi inspirat per canviar tot el que fins ara no et estava funcionant correctament.

  • Home
  • Blog
  • Consells sobre com millorar el treball en equip

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK