Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Modalitats d’FP, les coneixes totes?

Modalitats d’FP, les coneixes totes?

modalidades de fp

Estudiar una formació professional ha significat per a molts alumnes un nou gran descobriment. Acostumats a un  sistema educatiu presencial, han pogut comprovar que és possible progressar i no quedar-se únicament ancorats en una modalitat tradicional. L’fp, amb el pas dels anys, ha brindat als estudiants l’oportunitat d’oferir diferents modalitats, adaptades a les necessitats principals d’aquests, amb l’objectiu que hi hagi una millor flexibilitat en les seves vides i una major comoditat per a ells. Quines són aquestes modalitats d’fp que s’han creat per a la formació professional? Avui, en les línies que venen a continuació, te les explicarem. Et mostrarem els diferents tipus de modalitats d’fp que hi ha; en què consisteixen cadascuna d’elles i, a més, t’explicarem alguns dels avantatges que té el fet d’endinsar en aquest tipus de sistema educatiu respecte als altres. 

Tipus de modalitats d’fp 

En la formació professional hi ha quatre tipus de modalitats diferents, cadascuna d’elles amb la finalitat que l’alumne esculli la millor opció, en funció dels seus gustos i necessitats principals. A continuació, te les explicarem amb detall perquè sàpigues quina és la millor elecció per a tu en cas que estiguis pensant a cursar una fp. 

Presencial

La modalitat presencial és la tradicional que tots ja coneixem. Aquest tipus d’fp consisteix en una formació genèrica, on els estudiants acompleixin el seu pla d’estudis assistint presencialment a les classes. Són dos cursos acadèmics i, depenent del cicle formatiu que es realitzi, serà en un torn de matí o de tarda. Pel que fa al període de pràctiques que s’exerceix al llarg del cicle, l’estudiant podrà realitzar-les en una empresa relacionada amb el sector que està estudiant en aquest mateix moment, sempre que s’hagi aprovat la major part de les assignatures. A més, i a diferència de la formació professional dual, que ara comentarem, els alumnes, en aquest període de pràctiques, no tenen relació de caràcter laboral. Què vol dir això? Que no obtenen cap mena de salari i tampoc se’ls computen les hores realitzades a la Seguretat Social. 

Dual

La modalitat d’fp dual es basa en una formació més específica. L’objectiu principal és que s’aprenguin els conceptes bàsics sobre el sector estudiat i aplicar-lo al mateix temps en un lloc de treball concret. En aquest cas, per tant, des del primer instant es combina la teoria amb la pràctica, treballant tot allò que vas aprenent en un entorn laboral real. De la mateixa manera, els alumnes que estudien un cicle formatiu d’fp dual, cobren un salari des del primer moment que comencen la seva formació professional i, a més, en aquest cas, a diferència de l’fp presencial, estan donats d’alta a la Seguretat Social. 

Online

Aquest tipus de modalitat d’fp ha estat el gran descobriment de tots els alumnes. Ha estat una gran oportunitat perquè tot aquell que vulgui estudiar una fp pugui fer-ho des de les seves cases i, sobretot, des de qualsevol part de país. La modalitat en línia ofereix als estudiants l’ocasió de poder compaginar els estudis amb la feina i la vida personal  sense cap mena d’inconvenient i amb la màxima flexibilitat i comoditat possible. A més, els alumnes que optin per una fp online també podran realitzar el seu període de pràctiques com els altres en empreses líders del sector que escullin. Aquest tipus de modalitat és una gran opció per a totes aquelles persones que vulguin seguir formant-se i combinar-ho amb altres qüestions laborals o personals sense que els perjudiqui al seu futur professional. 

Mixta

Potser aquest tipus de modalitat és la menys comuna entre els centres de formació professional. No obstant això, existeix i per tant també hem de tenir-la en compte. La modalitat d’fp mixta consisteix en, com bé el seu propi nom indica, barrejar els estudis en línia amb els estudis presencials. En aquest cas, depenent del centre i de les diferents matèries, es realitzaran algunes assignatures de manera presencial assistint al centre, i altres a distància. El període de pràctiques és el mateix als anteriors, i els alumnes podran adaptar els coneixements bàsics atribuïts al llarg del curs en el sector laboral escollit. 

 

Com veus, tens un ampli ventall d’opcions per triar el teu futur professional. Pots estudiar una fp de la manera que et sigui més còmoda i triar aquella preferència que s’adapti millor a tu. En Linkia FP comptem amb una modalitat en línia a tot el país, i una modalitat presencial a Madrid, perquè tots aquells estudiants que vulguin seguir aprenent sobre allò que els motiva, puguin fer-ho de la millor manera possible amb nosaltres. Si t’animes, no dubtis a donar una ullada als cicles formatius a distància que impartim i contacta amb nosaltres per resoldre qualsevol dubte. És el teu moment! 

  • Home
  • Blog
  • Modalitats d’FP, les coneixes totes?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK