SOLICITA + INFORMACIÓN whatsapp
  • Actualitat
  • Quins cursos puc estudiar amb el Graduat Escolar?

Quins cursos puc estudiar amb el Graduat Escolar?


Tenir el graduat escolar t’obre un món d’oportunitats a l’hora de millorar de manera professional. Si el tens, és perquè has cursat i finalitzat l’anomenada Educació Secundària Obligatòria (ESO). I és que, encara que ja no se sol utilitzar molt aquest terme, has de saber que el graduat escolar és el nom anterior i col·loquial que rep l’ESO de l’entrada en vigor de la Llei Orgànica d’Educació (LOE). Avui, en Linkia FP, volem explicar-te quins són els cursos que pots estudiar amb el graduat escolar.

Cursos que pots estudiar amb el graduat escolar

Per entrar en matèria, el graduat escolar és una formació fonamental. S’obté, generalment, als 16 anys i és una etapa educativa que dura quatre anys. Tenir el graduat escolar proporciona diferents opcions: des d’accedir al mercat laboral fins a cursar estudis de batxillerat o una formació professional de grau mitjà. Si tens ja el graduat escolar, posa atenció a les opcions i cursos que estan al teu abast.

1. Cicles formatius de Grau Mitjà

Com et anàvem dient, el graduat escolar obre moltes portes en l’àmbit educacional. Una de les alternatives que cada vegada guanya més adeptes és la de cursar una formació professional, ja que sol ser una via directa a l’ocupació. A més, es tracta d’un tipus de formació que ha sabut adaptar-se a les necessitats dels seus alumnes, de manera que hi ha cicles formatius a distància que permeten compaginar l’estudi amb altres responsabilitats o interessos. Els tècnics de grau mitjà són un perfil altament demandat per les empreses. En una FP de Grau Mitjà cursaràs dos anys de formació professional en la qual la major part de l’acció formativa seran pràctiques, de manera que estaràs ben preparat per trobar feina fàcilment. A més, un altre avantatge és la seva amplitud de branques: des de Gestió Administrativa fins Infermeria, Educació Infantil, Informàtica o Dietètica (encara que aquests són només alguns exemples). Pots consultar els cicles de grau mitjà a distància per veure quin s’adapta millor a tu.

2. Batxillerat

Una altra de les opcions disponibles en tenir el graduat escolar és seguir estudiant Batxillerat. Per norma general, quan un estudia Batxillerat és perquè vol accedir després a la Universitat (encara que també es pot accedir a la universitat amb un grau mitjà si es fa servir un Grau Superior com a pont, cosa que tampoc has de perdre de vista). Els estudis de Batxillerat estan enfocats a la formació d’un grup d’estudiants molt variat, i el seu pla d’estudis està enfocat en l’ensenyament de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) en l’últim any d’estudis. Encara cursar no és obligatori, ja que sempre es pot optar per cursar un Grau Superior i acabar accedint a la universitat igualment. Entre els beneficis del Batxillerat destaca que, en haver de triar un itinerari d’estudis (ciències, lletres, socials …), pot ajudar a l’estudiant a anar definint els seus interessos de cara a una posterior carrera professional.

3. Estudis no reglats

A la tercera proposta sobre cursos que es poden cursar amb el graduat escolar ens trobem amb els estudis no reglats, en el cas que cap de les opcions anteriors siguin del teu interès. Com el seu propi nom indica, són ensenyaments no regulades per la llei, però de les que sí que pots obtenir un certificat professional. Algun d’aquests cursos són els d’auxiliar de cabina d’avions, per exemple. T’animem a investigar per trobar si entre la seva oferta hi ha alguna que encaixi amb tu.

4. Formació professional per a l’ocupació

Una altra opció per millorar les teves competències professionals és la formació per a l’ocupació. Són cursos destinats a millorar les competències professionals i itineraris d’ocupació i formació dels treballadors que tenen més dificultats en l’àmbit laboral. Aquests cursos poden fer-los tant persones aturades com aquells que estiguin en actiu en l’àmbit laboral. Així que sempre pot tractar-se d’una alternativa per a tu, independentment de la teva situació.

Com pots aconseguir el graduat escolar?

No has acabat l’ESO i no tens el graduat escolar? No et preocupis, mai és tard per aconseguir-ho. Però, ¿com fer-ho? Et recordem que per obtenir el graduat escolar has d’haver completat els quatre cursos de l’educació secundària. Si, per exemple, si dia sí que vas acabar el primer cicle d’ESO (és a dir, 1r i 2n), només et faltaria completar els dos restants per obtenir el certificat. Avui dia hi ha moltes opcions per aconseguir-ho, sigui en línia, semipresencial o de manera presencial. Matricular-se de nou en aquests cursos és la millor manera d’aconseguir el graduat escolar. Esperem que la nostra informació t’hagi resultat d’utilitat i que alguns dels cursos que pots estudiar amb el graduat escolar hagi encaixat amb les teves expectatives tant formatives com laborals. 🙂