Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com ser un expert en Ciberseguretat i què estudiar

Com ser un expert en Ciberseguretat i què estudiar

Cómo ser un Experto en Ciberseguridad y qué estudiar

Avui dia, seguim veient contínuament a la xarxa múltiples ciberamenaces per part dels pirates informàtics. Això és una cosa que cada vegada es desenvolupa d’una forma més ràpida, i per la qual cosa són necessàries persones expertes que puguin combatre contra això. És per això, que l’existència de professionals que es dediquin al món de la ciberseguretat, és molt important actualment perquè els usuaris puguin utilitzar la xarxa d’una manera eficaç i sense cap mena de perill. Dedicar-especialment en l’àmbit de la ciberseguretat implica treballar en la protecció dels servidors, dels diferents dispositius i sistemes electrònics, de les xarxes i sobretot dels atacs informàtics que es puguin produir en un moment determinat. Vols ser un d’aquells experts en Ciberseguretat i dedicar plenament a això? Doncs queda’t en aquest article, perquè avui, en les properes línies, t’explicarem tot el que necessites saber sobre aquesta professió i què és el que has d’estudiar per poder aconseguir-ho. A més, t’oferirem una llista mostrant quin ha de ser el perfil ideal d’un expert en ciberseguretat i els avantatges de dedicar-t’hi. Estàs preparat? Som-hi! 

Què  he d’estudiar per ser expert en Ciberseguretat? 

Si encara tens alguns dubtes sobre què escollir per al teu futur, però tens cert interès per la ciberseguretat, nosaltres, des de Linkia FP et recomanem que optis per fer el Grau Superior de Ciberseguretat a distància. Un cicle formatiu en què aprendràs a configurar, administrar i mantenir els diferents sistemes informàtics que hi ha.  

Si, per tant, decideixes estudiar sobre això, és important que tinguis en compte que aquesta professió té moltes sortides professionals. Un cop obtens la titulació de Tècnic en Ciberseguretat, pots escollir entre treballar d’administrador de sistemes de xarxa, de seguretat perimetral, d’analista de seguretat, de consultor o anàlisi de riscos, entre altres múltiples opcions. 

Quin  és el perfil ideal d’un expert en Ciberseguretat? 

Actualment aquest sector s’ha convertit en una cosa fonamental per a les diferents empreses. I et preguntaràs, per què? Doncs perquè ara mateix la societat en què vivim està connectada de manera online als diferents dispositius mitjançant sistemes d’informació. Què passa amb aquesta informació? Que conté milions de dades de tota mena i cada vegada més són més vulnerables de cara als pirates informàtics. Per aquesta raó, les empreses, a hores d’ara, busquen a persones que s’impliquin al 100% en aquest tipus de professió i que desenvolupin el seu màxim potencial per complir amb els objectius que es plantegen en cadascuna d’aquestes empreses. Quin és aquest perfil que busquen? A continuació, t’ho mostrem.  

  • Autodidacta.
  • Capacitat d’aprenentatge.
  • Creativitat i innovació. 
  • Habilitats analítiques i resolució de problemes. 
  • Capacitat per prendre decisions. 
  • Orientat a resultats. 
  • Capaç de manejar informació confidencial. 

Avantatges  d’estudiar Ciberseguretat 

A una persona que l’apassiona el món de la informàtica, és complicat que tingui dubtes per optar per la ciberseguretat. No obstant això, si tu ets una d’aquestes persones que encara necessita una empenta més, no et preocupis, perquè creiem que després d’aquestes properes línies en què t’explicarem algunes de les raons per les quals has d’estudiar ciberseguretat, acabaràs de decidir-te. Obre bé els ulls! 

Salari d’un expert en Ciberseguretat 

Els especialistes que es dediquen a aquest ofici i que tenen certs anys d’experiència en aquest sector, solen cobrar aproximadament entre uns 30.000 i uns 60.000 euros de mitjana anual. És una professió que actualment està ben remunerada perquè, com hem comentat, és una feina fonamental que totes les empreses requereixen ara mateix.   

Gran demanda de professionals 

Un expert en ciberseguretat és una peça fonamental dins de qualsevol negoci. És important tenir en compte que, independentment del sector al qual pertanyi la teva empresa, sempre serà indispensable un encarregat d’informàtica que et resolgui totes les qüestions sobre les dades d’aquesta. Per aquesta raó, hi ha una gran demanda de professionals que cada any va augmentant més perquè, d’aquesta manera, es pugui cobrir tot el que va relacionat amb aquest aspecte. 

Pots créixer professionalment 

Una altra de les raons per les quals has d’estudiar ciberseguretat és perquè a mesura que vagis agafant experiència en aquest sector pots anar creixent professionalment. Cal tenir present que el món de la informàtica cada vegada va avançant més i apareixen conceptes nous, de manera que estaràs al corrent de totes les innovacions i seràs dels primers a recopilar aquesta informació. A més, gràcies als coneixements obtinguts al llarg de la teva etapa acadèmica, podràs desenvolupar tot el teu potencial sent un gran expert en ciberseguretat i resolent tots els problemes informàtics que se’t presentin. 

 

Esperem que aquest article t’hagi servit per adonar-te del que realment vols estudiar i que donis l’empenta que necessites per a poder dedicar-t’hi. Si vols començar una nova etapa amb nosaltres gràcies al cicle formatiu de grau superior que t’hem recomanat, ja saps que pots contactar amb nosaltres quan vulguis i et resoldrem tots els dubtes que tinguis. Anima’t! 

  • Home
  • Blog
  • Com ser un expert en Ciberseguretat i què estudiar

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK