Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quins són els avantatges del teletreball a nivell professional i personal?

Quins són els avantatges del teletreball a nivell professional i personal?


Alguna vegada has somiat amb poder treballar estirat en una hamaca, sota una palmera en una platja caribenya? O simplement des de casa amb roba còmoda? El teletreball continua sent el somni de moltes persones gràcies a la flexibilitat que aporta, encara que per a moltes altres, ja és una realitat. La crisi de l’coronavirus ha confinat a milions de treballadors a casa seva, impulsant d’aquesta manera el treball en remot. Així que, davant d’aquest procés d’acceptació i integració d’aquesta modalitat de treball, en Linkia FP volem parlar-te dels avantatges de l’teletreball, perquè puguis treure’n el màxim rendiment.

Les 7 principals avantatges del teletreball

Pot semblar fàcil adaptar-se a aquesta forma de treballar, però com gairebé tot a la vida té els seus punts positius i negatius. Pel que fa a si el treball remot va arribar per quedar-se, només el temps ho dirà, però de moment podem abordar una sèrie de punts clau que t’ajudaran a sentir-te còmode, a aprofitar els beneficis de l’teletreball i treure-li el major partit a la situació.

1. Autonomia i conciliació laboral

L’autonomia és probablement l’avantatge més òbvia de l’teletreball: augmenta la llibertat per organitzar el temps de treball, el que significa tenir més temps per gaudir d’altres coses de la vida, especialment de les importants, com l’atenció als nostres éssers estimats ia les nostres aficions. Així, per a moltes persones, el teletreball pot ser una oportunitat única per equilibrar la vida professional i familiar, el que seria de gran valor. Aquesta autonomia també pot permetre l’ús de formes mixtes de teletreball, com iniciar la jornada laboral a casa i traslladar-se a el lloc de treball en moments en què el trànsit està menys congestionat o establir el lloc de treball en diferents llocs (com un aeroport, un hotel o casa nostra).

2. Una oportunitat per seguir aprenent

Derivat de l’avantatge anterior, aquesta major conciliació entre la vida professional i la personal et permetrà seguir desenvolupant les teves habilitats professionals en el CV per poder créixer en la teva carrera mentre mantens el teu treball o lloc actual. En aquest sentit, resulta especialment interessant cursar una FP en línia amb Linkia , no només per la nostra garantia de qualitat, sinó perquè els nostres graus s’ajusten tant a aquelles persones que volen formar-se en un àmbit professional completament nou com a aquells que busquen seguir creixent en el seu sector. Fes-li un cop d’ull a la nostra oferta i decideix quin és el grau que millor encaixa amb tu. I, per si encara no tens clara la diferència, t’animem a conèixer quina és la diferència entre un grau mitjà i un grau superior . Així podràs prendre millor la teva decisió!

3. Estalvi de temps en desplaçaments

A les grans ciutats, i fins i tot en les petites, arribar a el lloc de treball pot consumir diverses hores a el dia. Si no necessitem desplaçar-nos cada dia fins a un lloc de treball determinat, això vol dir que podem estalviar una gran quantitat de temps que podrem dedicar a aspectes més importants. Però, a més de l’estalvi temporal, també és evident que també hi ha un estalvi en costos de desplaçament. Tant el vehicle privat com el transport públic costen diners, així que si evitem seu ús diari, no només aconseguirem reduir el nostre estrès rutinari, sinó que contribuirem a que hi hagi una menor contaminació. El teu compte bancari, la teva salut i el planeta ho agrairan.

4. Major valoració de l’empresa i el lloc

Atès que el treball a distància té una sèrie d’avantatges importants, és molt comú que això influeixi en l’avaluació de l’empleat tant de l’empresa com del seu treball. Un treballador que sap que podrà fer-se càrrec de la seva família davant d’un imprevist (per exemple, si un dels seus fills malalta) serà un aspecte tremendament positiu a l’hora de valorar les seves condicions de treball.

5. Augment de la productivitat

Un altre dels avantatges de l’teletreball més clares és l’augment de la productivitat. Els treballadors guanyen comoditat, cosa que té una traducció positiva en el seu ànim i, per tant, també en el seu compromís amb el seu lloc. D’aquesta manera, no només millora la valoració de les condicions laborals, sinó que es dóna un augment en la productivitat a l’hora de fer les tasques. A més, el “presentisme”, això que està tan estès i que significa estar en el lloc de treball, però sense treballar, es redueix a la mínima expressió.

6. Reducció dels costos del negoci

Si bé esmentàvem que un dels avantatges de l’teletreball era l’estalvi en desplaçaments per part dels treballadors, cal destacar que l’empresa també gaudeix de determinats beneficis, com poden ser les despeses associades a la feina diària; consum d’electricitat, lloguer d’oficines, etc. En molts casos, fins i tot es pot arribar a prescindir d’un espai laboral o reduir enormement la inversió optant per un coworking per a usos puntuals.

7. Atracció de talent

Un altre dels grans beneficis de l’teletreball que val la pena tenir en compte és que ja no existirà limitació geogràfica a l’hora d’incorporar a grans professionals. L’empresa podrà, per tant, accedir a candidats de tot el país o fins i tot de l’món, seleccionant a el millor perfil sense que la distància suposi una barrera. A més, també permetrà una major incorporació laboral de persones amb discapacitats o dificultats de mobilitat. Aquestes persones podran accedir per fi a treballs per als quals estan plenament qualificats. Esperem que el nostre llistat d’avantatges de l’teletreball t’hagi animat a treure el màxim profit d’aquesta experiència laboral, ja que, a més, pot ser la modalitat definitiva de cara a futurs. 🙂

  • Home
  • Blog
  • Quins són els avantatges del teletreball a nivell professional i personal?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK