Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les 8 grans avantatges de les classes online

Les 8 grans avantatges de les classes online

Totes les modalitats formatives tenen els seus pros i contres. Que la balança es decanti d’una o altra banda depèn, en bona mesura, de la pròpia personalitat de l’estudiant. No obstant això, el que no tothom sap és que l’educació a distància té més beneficis que inconvenients. I en el cas d’aquests últims, són fàcilment solucionables, com veurem. En aquest post t’expliquem quins són els avantatges de les classes en línia, i ho fem amb coneixement de causa, ja que Linkia FP és un dels líders en la fp a distància.

 

8 avantatges de les classes online o a distáncia 

A nivell personal, educatiu i laboral. Els avantatges de les classes en línia abasten molts aspectes, com et vam mostrar a continuació.

1. La millor manera de conciliar 

Una de les característiques més valorades de la formació a distància és la flexibilitat horària. Tot i que és cert que pot haver classes virtuals en viu, amb horari marcat, aquesta no sol ser la tònica general. Per tant, aquesta modalitat dóna àmplia llibertat a l’alumne per organitzar-se el dia. I això repercuteix positivament en la conciliació, ja sigui quan es tracti de treballar i estudiar a el mateix temps o bé quan calgui adaptar-se a determinades obligacions familiars, com la cura de fills o de gent gran.

2. Una opció més econòmica 

Un altre dels avantatges de les classes en línia és el seu preu. Òbviament, hi ha casos de tot tipus, amb propostes formatives per a pressupostos elevats. Però per norma general, l’estalvi de costos que té el centre se sol traslladar a un estalvi de el preu de el curs. En un mitjana es troba la FP, on els preus per mòdul solen ser bastant semblants en totes les comunitats autònomes. No obstant això, l’estalvi de despeses relacionades (transport, material físic, etc.) solen situar a la modalitat a distància en un escalafó més barat a la llarga.

3. Estalvi de temps… Que és oro 

On no hi ha dubtes és en l’estalvi de temps. I això és, per a molts, or pur. Suprimits els desplaçaments, notaràs com si el dia tingués més hores. No és màgia, és un aprofitament intel·ligent de la jornada.

4. Una oportunitat per al desenvolupament personal 

A l’parlar de desenvolupament professional, sovint es posa excessiu èmfasi en els altres, en el paper que juga l’individu en relació a la resta de persones. I això és important, no hi ha dubte, però no ho és menys el desenvolupament personal, aquell que et fa créixer interiorment, amb reptes en els quals t’enfrontes a tu mateix. La formació a distància situa a l’estudiant davant d’aquesta gran aventura. A l’completar-la amb èxit, la teva autoestima haurà crescut com l’escuma i, a més, hauràs adquirit nombroses competències intangibles però molt valorades per les empreses: les anomenades soft skills.

 

5. Habilitats informàtiques, claus per al món laboral actual 

L’adquisició d’habilitats informàtiques és un altre dels avantatges de les classes en línia. I amb això no parlem de qüestions tècniques relacionades amb la programació, sinó d’altres d’ús més general i que, sens dubte, són també molt valorades per les empreses. I és que, en la pràctica, la capacitat de gestionar autònomament un equip informàtic et farà desenvolupar una gran desimboltura, tant a nivell de maquinari com de programari.

6. Un màster per al teletreball 

En aquesta llista d’avantatges de les classes en línia, no podíem oblidar-nos d’una tendència que ha arribat per quedar-se: el teletreball, cada vegada més instaurat en les empreses d’avui. I la millor formació per a això és, precisament, el ‘tele-estudi’, si se’ns permet aquesta expressió. Gestió de el temps, capacitat de concentració, desconnexió quan es requereixi, responsabilitat… Tots ells són conceptes comuns a tots dos mons, que estan molt interrelacionats.

7. Major oferta en l’educació online

Si optes per les classes presencials, la teva elecció quedarà limitada al que quedi prop del teu domicili … Si no vols canviar de residència o perdre temps en desplaçaments. Però un dels avantatges de les classes en línia és que pots accedir a qualsevol curs, dissenyat i impartit arreu de món, la qual cosa amplia exponencialment les opcions al teu abast.

8. Professors més accessibles 

Paradoxalment, en l’educació a distància els professors poden mostrar-se més accessibles. Solen ser més receptius i flexibles a l’hora d’establir comunicacions amb els alumnes, cosa que ja és possible des de qualsevol lloc: ni el mestre ha d’estar al seu despatx ni l’alumne a la seva aula. Qualsevol lloc pot ser una bona sala de reunió!

¿Les classes online tenen alguns desavantatges? 

Per descomptat, res és perfecte i tot és millorable. I subjectiu. De fet, les que se citen com desavantatges de les classes en línia tenen a veure més aviat amb la personalitat de cada alumne: el que per a un és un inconvenient, per a un altre és un benefici. I, de fet, tots aquests ‘contres’ es poden convertir en ‘pros’ amb una mica d’esforç.

Un exemple d’això és l’exigència d’una major autodisciplina. Se sol al·legar com una de les desavantatges de les classes en línia, però com hem vist, un cop assolida, esdevé una de les principals avantatges. En relació a aquest punt, pots consultar el nostre post sobre com organitzar-se per estudiar i descobriràs que és més senzill del que sembla.

Una altra que es pot esmentar és la menor socialització amb els companys, ja que en les classes en línia es té un contacte més limitat amb la resta d’alumnes. Però gràcies a l’estalvi de desplaçaments, que esmentàvem més amunt, l’estudiant pot tenir més temps i de més qualitat per dedicar a les persones del seu entorn més proper, ja siguin familiars, amics o parella.

Per tant, són diverses les avantatges i desavantatges de les classes virtuals i de l’educació a distància en general. I a la teva mà està que les primeres siguin més nombroses i importants que les segones. Linkia FP s’encarregarà d’ajudar-te en aquest repte a través dels cicles formatius a distància que impartim.

  • Home
  • Blog
  • Les 8 grans avantatges de les classes online

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK