Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells per treballar i estudiar alhora

Consells per treballar i estudiar alhora

treballar i estudiar Intentar treballar a temps parcial o a temps complet mentre estudies pot ser tot un desafiament. Si et veus en aquesta situació, segur que estàs fent malabars per compaginar les classes, les tasques, el treball i la teva vida social, i per no perdre el seny en el procés. Si et preguntes com treballar i estudiar a la vegada de forma completament efectiva, estàs d’enhorabona: avui volem compartir amb tu uns consells que et facilitin el camí. Sabem que són moltes les persones que es decideixen a cursar una fp a distància mentre treballen o assumeixen altres responsabilitats. De fet, en moltes ocasions és una de les raons per les quals s’han decantat per una modalitat d’estudi flexible. Així que presta atenció!

 

1. Mai oblidis les teves raons i objectius

Aquest no és un mètode sinó un recordatori important. Quan estudies i treballes, complir amb totes les obligacions pot convertir-se en tot un repte. És més que probable que per moments et sentis aclaparat i et preguntes per què vas triar fer les dues coses simultàniament. Fins i tot pots arribar a plantejar-te si renunciar al teu treball, als estudis oa tots dos alhora. En aquests moments, has de recordar quin és el teu objectiu i per què vas decidir estudiar i treballar al mateix temps. Tingues aquestes raons en ment quan les coses es posin difícils. Pren un respir i recorda la teva gran “Per què?”.

2. Planifica acuradament els teus estudis

Un dels majors desafiaments de treballar i estudiar a temps complet és administrar la pesada càrrega d’estudi. Necessitaràs planificar acuradament quan i com vas a estudiar. Un mètode poderós és dividir sistemàticament la lectura del temari i l’estudi en períodes acuradament proporcionats. Per exemple, si tens 200 pàgines per llegir en dues setmanes, calcula quantes hores d’estudi tindràs disponibles en les pròximes dues setmanes. Si tens deu hores disponibles, has de llegir a l’almenys 20 pàgines per hora per completar la tasca. Fragmentar el període de lectura i d’estudi en espais proporcionals no només et permetrà evitar situacions de pànic i estrès completament innecessàries, sinó que a més et garantirà que vagis assimilant tots els coneixements al llarg del curs. Una cosa molt important a l’hora de preparar qualsevol examen.

3. Aprofita les vacances per posar-te al dia o avançar

Depenent de la teva feina, podràs disposar de períodes de vacances més llargs: generalment durant l’estiu, les vacances de Nadal o Setmana Santa, però també durant dies de les vacances personals i fins i tot d’assumptes propis. La nostra recomanació és que durant aquestes etapes vacacionals no deixis l’hàbit de l’estudi. De fet, és fins i tot millor si te’ls planteges com una oportunitat per avançar. Amb la possibilitat de desconnectar de les preocupacions laborals, segur que concentrar-te et resulta més fàcil, ja que el teu temps de descans serà més gran.

4. T’has plantejat millorar la teva velocitat lectora?

Potser el desafiament més gran en estudiar i treballar a temps complet és mantenir-se al dia amb tots els apunts que s’han de llegir. No és estrany que s’acumulin centenars de pàgines cada setmana, i amb la manca de temps de qualitat és difícil fer-ho tot. Una tècnica específica per a aquests casos és millorar la velocitat de lectura. La majoria de les persones no s’adonen que llegeixen amb força lentitud i que tenen molt marge de millora. En implementar algunes tècniques simples, pots augmentar dràsticament tant la teva velocitat com la teva comprensió.

5. Aprofita qualsevol estona per estudiar

Llevat que treballis des de casa, probablement tens un viatge diari a la feina. La majoria dels adults tenen almenys un viatge de 20 minuts, i alguns condueixen molt més temps. El teu temps de viatge a la feina és perfecte per estudiar una mica, si et porten a la feina o vas en transport públic. Algunes formes simples d’aprofitar les estones perdudes de camí a la feina són les següents:

  • Pots fer-te resums per anar-los repassant en cas que facis servir el transport públic per arribar al teu treball. La sol fet d’anar-los visualitzant farà que et relacions amb el contingut gairebé sense adonar-te!
  • En el cas que condueixis o vagis caminant i hagis prestat atenció al teu recorregut, el format de l’àudio és ideal. Planteja’t trobar podcasts relacionats amb els teus estudis, segur que et resulten entretinguts i et proporcionaran molt coneixement.
  • També pots anar escoltant les teves classes en línia, o fins i tot gravar-te a tu mateix explicant temari del curs. No només et servirà per seguir aprenent sinó que a més et permetrà perfeccionar la teva capacitat argumentativa.

Per descomptat, aquestes tècniques són aplicables a qualsevol moment del teu dia, no només al trajecte. Si estàs a la sala d’espera del metge, esperant a una cita o fins i tot abans d’anar a dormir. La qüestió és optimitzar el teu temps al màxim!

  • Home
  • Blog
  • Consells per treballar i estudiar alhora

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK