SOLICITA + INFORMACIÓN whatsapp
  • Actualitat
  • Com accedir a Odontologia des Higiene Bucodental?

Com accedir a Odontologia des Higiene Bucodental?


Cada any, els dentistes ajuden a milions de persones a seguir somrient. Segur que aquesta va ser una de les causes que et van portar a voler estudiar un Grau Superior d’Higiene Bucodental a distància . A l’acabar-la, és possible que vulguis seguir formant-te. Si aquest és el teu cas, t’interessarà conèixer com pots accedir a Odontologia des Higiene Bucodental. La resposta la trobaràs en aquest article.

Es pot accedir a Odontologia des Higiene Bucodental?

Odontologia i Higiene Bucodental són formacions que estan relacionades entre si. Les dues disciplines se centren en la cura de la dentadura, pel que no és estrany que moltes persones que hagin cursat primer Higiene Bucodental, després vulguin fer un salt a el grau universitari en Odontologia. Estudiar Odontologia et permetrà aprendre a diagnosticar, mantenir i millorar la salut bucal de les persones, enfortint també la seva autoestima mitjançant la cura de la boca, genives i dents. A més, aplicaràs una combinació de conceptes de medicina, ciència i altres disciplines que a qualsevol dentista qualificat se li requereix. És important distingir entre els titulats universitaris i els titulats en Formació Professional. De fet, només les persones que hagin cursat el grau d’Odontologia poden exercir com odontòlegs. No obstant això, és probable que aquests professionals treballin conjuntament amb auxiliars, entre els quals s’inclouen els titulats en Higiene Bucodental. La pregunta de l’milió és: ¿es pot accedir a Odontologia des Higiene Bucodental? Per descomptat que es pot. Molts estudiants aconsegueixen accedir a aquest ensenyament de manera directa, ja que hi ha universitats que tenen en compte factors com la puntuació mitjana obtinguda en el cicle sigui superior o igual a la nota de tall de la cursa. O, en el cas d’haver places suficients per cursar aquesta especialitat mèdica, que la branca de coneixement de la qual prové pertanyi a la mateixa família, en aquest cas a Sanitat. Podria donar-se també el cas que l’estudiant no hagués obtingut en la Formació Professional la nota suficient per accedir a la universitat, i en concret a la carrera d’Odontologia. En aquest cas, haurà de presentar-se a les proves específiques de la EBAU. Cal recordar que la puntuació màxima que es pot arribar amb el cicle és de 10 punts, mentre que a la EBAU les qualificacions es ponderen sobre 14.

La convalidació d’assignatures des FP

Un cop s’ha aconseguit accedir a la carrera d’Odontologia des d’Higiene Bucodental, queda per fer-se la següent pregunta: podran convalidar assignatures de l’grau superior? És possible que algunes sí es puguin convalidar, però cal recordar que les universitats no comparteixen el mateix pla d’estudis entre elles, d’aquesta manera les convalidacions varien en funció de la universitat en què et vagis a matricular. Tanmateix, és possible que et reconeguin entre 20 i 30 crèdits de la carrera. Perquè es reconeguin els mòduls que s’han fet a Higiene Bucodental, el reconeixement s’ha de fer mitjançant crèdits ECTS. Perquè la convalidació sigui efectiva, aquests hauran d’estar r egulados per la Universitat on es realitza la carrera i pertànyer a la mateixa branca acadèmica. No obstant això, les competències s’indiquen també en la Llei d’Autonomia Universitària. Si malgrat tot no s’aconsegueix el reconeixement de crèdits i no es vol començar de zero la carrera en Odontologia, independentment de les múltiples sortides professionals d’Higiene Bucodental, també té l’opció de continuar la formació fent un altre cicle relacionat amb aquest àmbit.

Altres carreres des Higiene Bucodental

Avui dia hi ha moltes carreres de la branca sanitària que poden interessar, a part d’Odontologia. I és que encara que aquesta última pertanyi a un dels àmbits sanitaris amb més possibilitats laborals tant en el sector públic com en el sector privat, també pots optar per altres carreres amb un perfil similar, com les que et esmentem a continuació:

1. Estudiar Medicina

Una de les carreres universitàries a les quals pots accedir des Higiene Bucodental és Medicina. La Medicina és una carrera de superació personal. No hi ha dubte que és un dels graus més exigents a nivell teòric i pràctic, que suposa per als estudiants de passar sis anys de la seva vida amb una dedicació plena. No obstant això, a través d’ella s’obté un gran aprenentatge per qualsevol dels seus alumnes. A més, l’esforç que es fa per treure aquesta carrera és molt gratificant per als estudiants, ja que solen obtenir treballs ben remunerats.

2. Estudiar Farmàcia

Fer un Grau en Farmàcia també està relacionat amb la Salut, per la qual cosa podria ser molt interessant per a tu si ja has cursat prèviament un FP d’Higiene Bucodental. I és que el cicle superior d’Higiene Bucodental pertany a la mateixa branca de coneixement que els estudis universitaris que vols cursar, de manera que l’accés a la Universitat des FP serà preferent. Com bé sabràs, l’odontòleg o dentista és el professional sanitari encarregat de la salut bucodental dels seus pacients, però també podrien interessar-te altres branques sanitàries com les que t’hem esmentat. Així que si no aconsegueixes entrar en Odontologia, o bé vols remenar altre tipus d’opcions universitàries abans d’escollir la teva carrera professional, aquests graus universitaris també poden ser una bona opció per a tu.