Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Tècniques de concentració per garantir el teu rendiment

Tècniques de concentració per garantir el teu rendiment


Es creu que els nivells de concentració durant els estudis tendeixen a disminuir a mesura que augmenten les hores invertides. Per evitar una disminució de l’rendiment, en les institucions educatives, els professors acostumen a donar descansos durant les seves classes perquè els estudiants es refresquen i es concentrin més en els seus estudis quan tornin. Però aquest no només és un problema associat als estudis, sinó que també sol passar en organitzacions corporatives. De fet, en moltes empreses, els empleats reben descansos durant la jornada laboral. Es pot fer alguna cosa per augmentar la concentració i així garantir el rendiment? La resposta és “sí”. Segueix llegint!

Què cal fer per garantir el rendiment?

En moments de fracàs, és important assumir la responsabilitat i comprometre a realitzar un pla per canviar. Ja sigui que els teus qualificacions baixin en un cicle superior d’FP , o simplement no estiguis aconseguint el teu objectiu, mai és massa tard o massa d’hora per aplicar certs canvis als teus hàbits d’estudi. És més, la majoria d’aquestes tècniques les pots aplicar també en qualsevol altre àmbit de la vida.

1. Fes un pla

Sempre és recomanable que tinguis un pla per el que sigui que estiguis fent. Quan et sents a treballar sense haver planejat les teves tasques prèviament, pots córrer el risc de quedar-te estancat en activitats com revisar correus electrònics, missatgeria instantània i navegar per Internet. Sense un propòsit, estàs perdent el temps. Et trobaràs distret per una varietat de pensaments molestos en lloc de dedicar tota la teva atenció a una tasca important.

2. Medita

La pràctica de la meditació definitivament millorarà els nostres poders de concentració. En realitat, quan tractem de meditar, el primer que hem de dominar és la concentració. Prendre uns minuts o unes hores a el dia per meditar et donarà l’oportunitat de treballar específicament en altres tècniques de concentració.

Tria un lloc per concentrar-te

Òbviament, alguns llocs són millors que altres. Les biblioteques, les sales d’estudi i les sales privades són les millors opcions. Sobretot, el lloc que escullis no hauria de distreure. Intenta mantenir allunyat d’altres persones si vols concentrar-te en el teu treball.

Controlar l’alimentació

A més, si desitges dominar les arts de la concentració, desenvolupa una dieta controlada i equilibrada. Menjar en excés crea una gran càrrega de digestió i pot fer-te sentir incòmode i amb son. Menjar plats més lleugers i saludables poden ajudar-te a maximitzar la teva capacitat de concentració. Com va dir Thomas Jefferson, poques vegades lamentem menjar molt poc. És probable que descobreixis que necessites menys menjar per satisfer-te del que et penses.

Fer exercici amb regularitat

La capacitat de concentració depèn molt del nostre benestar físic. Si estem cansats, insalubres i afectats per nombroses dolències menors, la concentració serà més difícil d’aconseguir. Per descomptat, arribar a un estat de concentració encara és possible, però és més difícil. No obstant això, hem d’intentar fer-nos la vida més fàcil; necessitem donar una alta prioritat a la nostra salut física. És per això pel que dormir prou, mantenir-se físicament en forma, mantenir un pes saludable i fer exercici regularment és summament important.

Consells per als estudis i el món professional

Presta més atenció

Evita somiar despert i concentra’t en el que està succeint, ja sigui en alguna de les classes virtuals de la teva cicle superior de Formació Professional a distància o en una reunió a la feina. Si prestes atenció segur que a classe, per exemple, el docent et donarà alguna pista sobre els continguts més interessants i els que poden caure en l’examen. A més, podràs comprendre el concepte que se t’està ensenyant d’una manera més ràpida i formular les preguntes corresponents en el precís moment abans d’anar-te’n amb algun dubte que pugui passar-te factura més endavant.

fer preguntes

Diuen que més val preguntar mil vegades que quedar-se amb el dubte. Pren bona nota d’això, ja sigui per als teus estudis o per al teu futur laboral. Aquest punt va juntament amb la idea de concentrar-se en els estudis, ja que podràs identificar coses que no vas entendre a la primera i podràs, per tant, sortir de dubtes si se les preguntes al teu company o al professor.

pren nota

Molts estudiants no aproven les seves tasques o exàmens causa de la falta d’habilitats per prendre notes. Aquestes notes seran la teva font d’informació per a tot el que has de fer a l’hora de lliurar treballs. Com a resultat, assegura’t que els teus apunts siguin llegibles, útils i organitzades. A més, a nivell laboral prendre notes és molt positiu de cara a poder realitzar amb posterioritat l’encàrrec que t’hagin fet correctament.

Fer revisions i pràctiques

Una de les raons principals per les que s’obtenen notes baixes és la falta de pràctica i revisió. Per això és tan important revisar les notes. A més, els exàmens pràctics són una gran idea per començar, perquè puguis identificar les teves debilitats i treballar-hi. Dóna’t el temps suficient per revisar per no estressar per la falta de temps.

No pospongas les teves tasques

Moltes persones prefereixen deixar les seves tasques pendents fins al dia anterior a la data de venciment. Això és una pràctica molt habitual, però gens recomanable, ja que tindràs una gran càrrega de treball, et sentiràs més cansat i, per tant, la teva concentració podria disminuir. Per evitar tenir una gran càrrega de treball, has de fer la teva feina cada dia. No esperis la nit anterior per preparar les teves entregues.

Organitza’t millor

Probablement la millor manera de millorar la teva vida en general i la teva vida acadèmica en particular és organitzar-se. Fes una carpeta per a cada tema i col·loca-hi tots els documents relacionats amb aquest tema. És important que, al menys un dia a la setmana, et dediquis a revisar les carpetes i rebutjar els papers que no necessites. A més, comença a utilitzar una agenda per anotar els terminis de lliurament. Ser ordenat t’ajudarà a millorar també el teu nivell de concentració. En definitiva, les claus principals per concentrar-se en les tasques que s’estiguin realitzant passen per descansar regularment i tenir molt present els objectius de la feina. Així i seguint aquestes tècniques de concentració aconseguiràs tots els teus propòsits.

  • Home
  • Blog
  • Tècniques de concentració per garantir el teu rendiment

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK