Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

TAPSD. Què és? T’ho expliquem

TAPSD. Què és? T’ho expliquem

TAPSD. ¿Qué es?

Per a aquelles persones que hagin sentit alguna vegada parlar de les sigles TAPSD, però no han sabut desxifrar què és el que signifiquen, avui sortiran de dubtes, perquè en les properes línies que venen a continuació, us explicarem què és; quina és la seva importància, i alguns aspectes relacionats que considerem que tothom ha de saber. Les sigles TAPSD fan referència a “Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència”. Una professió que, actualment, té un gran pes al món de la sanitat. Per quin motiu? Perquè cada cop més, trobem persones grans en aquestes circumstàncies que necessiten un professional qualificat que s’encarregui de complir les necessitats principals. Tu ets una d’aquelles persones que s’hi vol dedicar? Doncs queda’t en aquest article, perquè avui t’explicarem tot el que necessites saber sobre aquest ofici i, a més, resoldrem diverses de les qüestions que alguns es pregunten abans d’endinsar-se a estudiar sobre aquest àmbit. En vols saber més? Doncs atent, perquè t’ho expliquem tot, ja! 

Què  és un TAPSD i quina importància té? 

Com hem esmentat a l’inici d’aquest article, un TAPSD és un tècnic en atenció a persones en situació de dependència. Què vol dir això? Doncs és un especialista encarregat d’ajudar i donar suport, tant de manera física com psicològica, a altres persones més vulnerables, habitualment grans, que es trobin en una situació en què necessitin assistència d’un tercer. 

A la societat actual, cada cop més, veiem persones grans que resideixen en centres d’atenció sanitària perquè els professionals del sector puguin aportar el seu granet de sorra i atendre les seves necessitats, quan els seus familiars i/o amics no puguin fer-se càrrec d’ells en un moment determinat. Això és habitual que passa actualment i que cada vegada augmenta més. És per això que les empreses d’aquest sector necessiten professionals qualificats a TAPSD que puguin atendre aquestes persones i que siguin capaces de realitzar de manera correcta les tasques que aquest ofici requereix. Vols saber què és el que cal i quines són les activitats que s’han d’executar en aquest ofici? T’ho expliquem, a continuació.

Què  he d’estudiar per ser TAPSD? 

Si tens clar que vols estudiar sobre aquest sector i dedicar-t’hi professionalment, des de Linkia FP, et recomanem que optis per un Grau Mitjà en Atenció a Persones en Situació de Dependència. Un cicle formatiu en què podràs aprendre a fer intervencions que estiguin relacionades amb l’estat físic d’aquest col·lectiu, així com altres tasques que tenen a veure amb els trasllats, les mobilitzacions i el suport a la deambulació. 

És un sector que actualment està molt demandat per les diferents empreses sanitàries del país i que requereix molts professionals que s’hi dediquin. Un sociosanitari en aquests moments pot cobrar al voltant de 12.000 euros anuals, depenent del departament on es trobi i de les activitats que aquest realitzi. 

Quin  és el perfil de TAPSD? 

És important destacar que, per dedicar-se a aquest sector, no només cal obtenir una titulació i els coneixements apresos durant l’etapa acadèmica. Per poder ser un gran especialista d’aquest àmbit i treballar-ne de manera adequada, heu de tenir en compte algunes aptituds personals, i veure si realment series capaç d’encaixar en aquest ofici.

Has de ser responsable  

Un TAPSD ha de tenir present que la responsabilitat, el compromís i la transparència són imprescindibles per treballar-hi. Les persones en situació de dependència necessiten professionals que hi estiguin i els tractin amb molta delicadesa. 

Energia i positivisme 

Una cosa molt important en aquest àmbit és l’ambient que cal transmetre en aquest tipus d’empreses. És per això que l’actitud de cadascun dels treballadors és de vital importància per crear l’ambient adequat amb la gent gran i que se sentin còmodes dins de l’espai que comparteixen tots dos. 

Comunicació 

La comunicació és essencial en pràcticament tots els oficis. Les persones grans són un col·lectiu que necessiten atenció ràpida per part dels TAPSD i, per tant, els treballadors han d’estar pendents d’atendre i comunicar-s’hi sempre que ho necessitin.

Empatia 

A més de ser una persona responsable i tenir respecte per les persones que estàs tractant, has de tenir empatia amb ells. És molt important que coneguis quina és la seva situació, en quin punt de la seva vida està i entendre com es troba per poder satisfer totes les seves necessitats. 

Saber escoltar 

Hem de saber que en un centre d’atenció sanitària trobarem diferents tipus de persones, cadascuna amb necessitats i peticions diferents. És per això que si som TAPSD hem de saber escoltar-les i parar especial atenció per atendre-les correctament i sense errors. 

Tenir paciència 

Si ets una persona que no té paciència, no et recomanem que t’hi dediquis. Hem de tenir en compte que les persones grans són persones vulnerables i amb les quals hem de tenir molta paciència quan atenem les vostres necessitats. És per això que aquesta aptitud personal és una de les que més hem de tenir present si volem dedicar-nos-hi de manera professional a llarg termini. 

Tractar-los amb afecte 

Primordial. Quan et dediques a aquest ofici, has de saber amb quina mena de persones estàs tractant. L’afecte i l’amor que necessita aquest col·lectiu és digne de tenir present i de saber com actuar a cada moment quan requereixin alguna necessitat específica. 

 

I això és tot sobre els TAPSD. Esperem que aquest article hagi resolt tots els dubtes que tenies i que, si realment t’interessa dedicar-te a aquest sector, t’hagi servit de gran ajuda per acabar de decidir-te. Si vols estudiar aquest grau amb nosaltres, no dubtis a contactar amb nosaltres i preguntar-nos tot allò que necessitis. Estarem encantats de parlar amb tu i d’explicar-te tot allò que necessites saber. Què esperes? És la teva oportunitat! 

  • Home
  • Blog
  • TAPSD. Què és? T’ho expliquem

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK