Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Sortides professionals en FP Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Sortides professionals en FP Sistemes Microinformàtics i Xarxes

És una obvietat que les xarxes i la informàtica actualment són necessàries per a tota mena de feina, i que totes les empreses requereixen això per tirar endavant el seu negoci. És per aquest motiu a tenir una formació professional sobre Sistemes Microinformàtics i Xarxes ara mateix t’obre moltes portes laborals. Al sector de la informàtica està l’avantatge que hi ha molts camps diferents de treball. No obstant això, avui, en aquest sentit, li explicarem l’especialitat de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, un dels oficis que farà que siguis un professional altament qualificat, ja que sabràs tot el necessari sobre els ordinadors i les xarxes que hi ha a internet. Així que presta atenció, perquè en les pròximes línies t’explicarem quins són els avantatges d’estudiar aquesta formació professional, i, a més, et donarem una llista sobre les sortides professionals que té aquest tipus d’estudi. 

Beneficis  d’estudiar Sistemes Microinformàtics i Xarxes 

En l’actualitat la informàtica mou pràcticament tothom, i si ara mateix no sabem d’ella i no coneixem mínimament els conceptes bàsics, estem perduts. Per això, si t’interessa aquest àmbit i vols ser un gran professional de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, a continuació, veuràs quins són els beneficis principals d’endinsar-te en aquest sector. 

Bon sou 

Pel que fa a la remuneració d’aquesta ocupació de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, és important destacar que sol ser bastant bona. Depenent de l’empresa en la qual estiguis i el contracte que t’ofereixin, pots rondar entre els 900 i els 1.300 euros. L’avantatge és que, habitualment, aquest ofici dona molta feina i segurament s’hauran de fer hores extres, les quals són pagades de manera molt positiva.  

Moltes ofertes de treball 

Com hem dit a l’inici d’aquest article, la informàtica obre un gran ventall de llocs de treball, en els quals pots treballar en diferents llocs. Per aquesta raó, ja que la informàtica està present en totes les empreses i requereixen personal expert, hi ha molts llocs de treball per a tot aquell que es dediqui a Sistemes Microinformàtics i Xarxes. 

Maneig de diferents sistemes operatius 

La majoria d’usuaris està acostumada a treballar o utilitzar el sistema operatiu de Windows, ja que és el més comú. No obstant això, una persona dedicada a Sistemes Microinformàtics i Xarxes tindrà l’oportunitat d’aprendre sobre altres sistemes i treballar amb ells amb un gran avantatge respecte als altres. Aquests sistemes són els coneguts com a Mac, Linux, Ubuntu, entre molts altres. 

Innovació 

La tecnologia i la informàtica avancen ràpidament. Cada vegada que tanquem i obrim els ulls sorgeix alguna novetat i hem d’adaptar a ella. Per aquesta raó, la persona que estigui treballant en Sistemes Microinformàtics i Xarxes tindrà l’avantatge d’estar constantment actualitzat i estar al corrent a l’instant de les evolucions que es produeixin en la societat tecnològica. 

Autonomia 

Treballar en Sistemes Microinformàtics i Xarxes et permet l’oportunitat d’aprendre i posteriorment seguir el teu camí de manera autònoma, tenint els coneixements necessaris per a laborar sense la necessitat de tenir a la banda a una altra persona que t’indiqui què has de fer. 

Propis arranjaments informàtics 

Aquesta és un avantatge que va de la mà amb l’anterior, ja que, si una persona que treballa en això ho fa de manera autònoma sense cap mena d’ajuda, també serà capaç d’arreglar els seus propis inconvenients informàtics, sense haver de portar-los a un expert especialitzat en això. 

Sortides  professionals en FP Sistemes Microinformàtics i Xarxes 

Ara que ja hem explicat quins són els avantatges d’estudiar una FP en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, et mostrarem una llista de quines són les diferents sortides professionals a les quals pots optar si decideixes realitzar aquesta formació professional i obtenir el títol especialitzat en això. Som-hi! 

Instal·lador/a i reparador/a d’equips informàtics 

Com el seu propi nom indica, la seva funció principal és instal·lar, reparar i mantenir els equips de telecomunicacions i de transmissions de dades. A més, s’encarrega d’estar al corrent de la funció dels cables, les antenes i els diferents conductes, i de reparar i mantenir els diferents equips informàtics que existeixen. 

Tècnic/a de suport informàtic 

Quan es produeix una incidència amb els equips informàtics i les xarxes d’internet, hi ha una persona encarregada de reparar-lo, i aquesta és el tècnic/a de suport informàtic. La seva tasca principal és instal·lar, mantenir i encarregar-se de la resolució d’aquestes incidències perquè tot torni a funcionar. 

Tècnic/a de xarxes de dades 

Un tècnic/a de xarxes és la persona encarregada, dins de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, del manteniment de la xarxa. Ha d’ocupar-se dels arranjaments físics dels diferents dispositius, i de les possibles ampliacions un cop s’hagi construït i instal·lat aquesta xarxa.   

Reparador/a de perifèrics de sistemes microinformàtics 

Un sistema microinformàtic està constituït d’equips i components. En aquest cas, la tasca d’un reparador/a de perifèrics de sistemes microinformàtics és muntar, reparar i ampliar aquests equips i components i a més assegurar-se que tot funciona de manera correcta i sense cap inconvenient. 

Comercial de microinformàtica 

En Sistemes Microinformàtics i Xarxes, el comercial de microinformàtica, és l’encarregat d’instal·lar, configurar i mantenir els serveis multiusuaris. S’ocupa dels programaris bàsics d’aplicació, de les xarxes locals que són tan cablejades, com sense fil o mixtes i més · la i es fa càrrec de mantenir en funcionament les aplicacions dels diferents dispositius. 

Operador de teleassistència 

Quan hi ha alguna incidència sobre un sistema microinformàtic, un usuari va primerament a un operador de teleassistència. Aquest és el que s’ha d’ocupar de donar respostes a aquest usuari davant les seves necessitats o davant la situació d’emergència en la qual es trobi, amb l’objectiu d’afavorir-una bona qualitat de vida i que se sentin protegits i segurs. 

 

Esperem que aquest article us hagi agradat i que et decideixis per estudiar aquesta formació. Si vols estudiar amb Linkia FP, nosaltres t’oferim un Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, en què aprendràs els conceptes necessaris sobre aquesta formació i et prepararàs correctament per al teu futur laboral. 

  • Home
  • Blog
  • Sortides professionals en FP Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK