Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quines sortides professionals té estudiar automoció?

Quines sortides professionals té estudiar automoció?

Quines sortides professionals té estudiar automoció?

Si et encanten els automòbils i tot el relacionat amb el sector de l’automoció, hauries de plantejar estudiar un FP Grau Superior d’Automoció a Distància, gràcies al qual desenvoluparàs la teva passió i podràs aconseguir treballar en el que t’agrada. Si bé aquest és un treball exigent, no hi ha res millor que poder millorar, reparar vehicles o dissenyar un de nou que compleixi les expectatives de milers de persones.

La professió de tècnic d’automoció ha existit durant més d’un segle, però en els últims anys, amb la introducció de tecnologia avançada i combustibles alternatius, s’ha tornat més complexa. Actualment, els estudiants que volen treballar a la indústria de l’automòbil han d’estudiar mecànica, electrònica i seguretat, així com aspectes mediambientals, i han de dominar diversos programes informàtics i electrònics.

Treballar com a expert en automoció

El negoci de l’automòbil canvia cada any, de manera que el treball professional en aquest camp haurà d’estar obert a noves idees i millorar constantment els mètodes de producció, així com la tecnologia darrere dels automòbils, cosa que amb una formació professional és més que possible.

Per exemple, un tècnic especialista en automoció pot treballar tant en un taller mecànic com en una gran fàbrica d’automòbils. En aquest últim cas quan es treballa en el disseny d’un automòbil nou, l’expert ha de tenir en compte tots els diferents materials i sistemes del cotxe. Cal que totes les parts funcionin bé juntes; doncs els petits errors poden tenir un impacte desastrós en el rendiment i la seguretat del vehicle.

És per això que el professional ha de comptar amb les suficients habilitats tècniques i experiència com per controlar la qualitat de diversos sistemes. És responsable del desenvolupament de vehicles, inclosos el disseny, la fabricació i el funcionament dels mateixos.

Sortides professionals de l’expert en automoció

La majoria dels experts en automoció passen la major part del seu temps treballant en un taller; encara que, de vegades, poden haver de treballar en una oficina o en una gran fàbrica de cotxes.

Una de les sortides professionals és la de mecànic d’automòbils. Els mecànics emprats en un taller de reparació o un concessionari generalment treballen al taller durant tot el dia; un entorn inusual en comparació amb gairebé qualsevol altra feina.

Així mateix, un tècnic en automoció de realitzar proves de nivell, validació i certificació de cadascuna de les parts que componen els automòbils que es vendran a posteriori. Un cop fet això, tots els sistemes han de verificar junts perquè una persona a càrrec pugui veure com estan interactuant.

Tenint en compte el que en els últims anys han evolucionat els automòbils i les millores tècniques i tecnològiques que s’han incorporat en els vehicles, haver estudiat automoció obre un món de possibilitats laborals per als alumnes d’aquests cicles. De fet, es tracta d’una titulació amb gairebé el 100% d’ocupabilitat.

Característiques dels professionals de l’automòbil

Els tècnics en automoció i les companyies automotrius existeixen a tot el món, en cultures completament diferents i parlen idiomes totalment diferents. Aquests professionals necessiten saber com comunicar-se a nivell global i tenir un horitzó més ampli que la seva pròpia cultura.

Es tracta de persones amb visió de futur. Són dinàmics, visionaris i s’empren en funció de la seva capacitat de pensar fora de de la seva zona de confort. Una manera d’expandir els seus horitzons, atreure la seva passió i començar a pensar com un tècnic especialista és involucrar-se en activitats i competències extracurriculars que puguin ajudar a emplenar el currículum que aquests professionals poden adquirir en estudiar un cicle formatiu a distància.

Tasques que realitzen

La varietat d’habilitats i tasques en què s’involucren els tècnics superiors són gairebé infinites. Per exemple, s’encarreguen de desenvolupar nous procediments de prova, utilitzant mètodes convencionals i innovadors.

També porten nous productes al mercat i participen en la resolució de problemes i la gestió de projectes. S’ocupen al seu torn del disseny i organització de proves, per respondre preguntes de clients, consumidors i altres tècnics involucrats en el desenvolupament de vehicles.

Són professionals que anticipen el comportament del vehicle o components en diferents condicions amb el programari de modelatge per ordinador per explicar-li al client quin és el problema del vehicle i poder reparar-lo.

Una altra de les seves tasques és analitzar i interpretar dades tècniques en informes o presentacions i respondre a qualsevol consulta sobre els resultats, així com construir una especialitat individual dins d’un equip més gran; però encara que solen treballar en equips, hi ha moltes tasques que són de manera individual.

Aquells que treballen en grans empreses també acostumen a assistir a reunions periòdiques de l’equip per informar els companys sobre el progrés, els problemes i els nous desenvolupaments.

Per la seva banda, gestionen tots els detalls dels projectes, inclosos els costos projectats, reconeixent els beneficis dels desenvolupaments d’enginyeria per departaments relacionats amb la finalitat de comercialitzar projectes nous.

En definitiva, els apassionats dels cotxes i de tota la tecnologia que envolta els vehicles actuals han trobat en aquests cicles la seva professió ideal. I si a això se li uneix que l’ocupabilitat és bastant alta, el resultat és que hauran trobat el seu treball ideal.

  • Home
  • Blog
  • Quines sortides professionals té estudiar automoció?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK