Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Sortides professionals de FP en Sistemes microinformàtics i Xarxes

Sortides professionals de FP en Sistemes microinformàtics i Xarxes

sistemes microinformaticos
Ja ho deia Steve Jobs: “Un ordinador és per a mi l’eina més sorprenent que hàgim ideat”. Si a tu també t’apassiona el món dels sistemes informàtics i de les xarxes, no hi ha dubte que la millor manera de donar curs a la teva passió accedint a les sortides professionals d’una FP en Sistemes microinformàtics i Xarxes a distància . Descobreix a continuació què aprendràs, quins són els avantatges d’adquirir aquests coneixements ja quins treballs podràs accedir.

Què aprendràs cursant aquest grau mitjà?

En veure el títol del cicle de grau mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, el més probable és que et preguntis què inclou el seu pla d’estudis. És una branca de la informàtica? ¿Aprendràs el que realment t’agrada? ¿Tindràs un ventall ampli de sortides professionals? La veritat és que es tracta d’una proposta destinada a preparar els estudiants per dissenyar, implementar i suportar sistemes en xarxa tant en entorns estàndard com empresarials. A través d’aquest cicle de grau mitjà seràs capaç de construir una base sòlida en diferents coneixements, encara que interrelacionats entre si: maquinari i arquitectura de les xarxes i sistemes de telecomunicacions, sistemes operatius i aplicacions, disseny i anàlisi de sistemes, teoria i solucions de xarxes, tipus de xarxes (incloses les de fibra òptica i sense fils), gestió i control de xarxes, optimització de xarxa i flux, seguretat de la xarxa; configuració i solució de problemes, entre altres qüestions. En definitiva, es tracta d’un cicle d’Fp d’allò més complet perquè surtis ben preparat al mercat laboral.

Sortides professionals en Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Pel que fa a les sortides laborals de l’FP en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, t’alegrarà saber que aquestes són diverses. Si estudies una Formació Professional d’aquest tipus podràs accedir a una feina en una empresa especialitzada del sector, en una companyia de qualsevol àmbit que requereixi aquests serveis o desenvolupar-te de manera autònoma i pel teu propi compte. T’esmentem alguns exemples a continuació:

  • Podràs exercir com a responsable del departament d’informàtica. Seràs l’encarregat de gestionar la seva àrea d’influència, coordinar l’equip informàtic i les seves activitats, executar el pla de treball i dirigir l’activitat informàtica de la companyia.
  • D’altra banda, també pots treballar com a tècnic / a de sistemes. En aquest cas, el perfil laboral és d’algú que instal·la i configura equips, tant maquinari com programari, i els integra en el sistema de xarxes que requereixi el client. La seva funció és la instal·lació de sistema complet amb totes les seves peces, com ordinadors o servidors.
  • A més, podràs ser tècnic en serveis d’Internet i entorns web. Aquesta sortida professional està vinculada a la gestió, administració i manteniment de la infraestructura de xarxes intranet, internet o extranet amb l’objectiu de realitzar intercanvi d’informacions.
  • Per la seva banda, també pots ocupar un lloc en una empresa com a tècnic en administració de bases de dades i xarxes. Així seràs el responsable d’implantar i gestionar bases de dades instal·lant i administrant el programari de gestió en condicions de qualitat, segons les característiques de l’explotació.
  • Amb els coneixements que adquiriràs en el cicle podràs també resoldre els problemes que es presenten en els equips com ordinadors, servidors, perifèrics utilitzant eines i instruments de mesura, tant de manera presencial com a distància. Treballaràs com a tècnic de suport tècnic i teleassistència.
  • D’altra banda, també podràs ser supervisor de sistemes. En concret, controlaràs i supervisaràs l’equip que instal·la i configura equips i els integra en el sistema de xarxes. L’anàlisi que facis serà el que dictaminarà l’actuació pertinent.

Els avantatges d’estudiar una FP en sistemes microinformàtics i xarxes

Una de els principals avantatges d’estudiar una Formació Professional en Sistemes Microinformàtics i Xarxes és precisament totes les sortides professionals a les quals podràs accedir, així com l’ampli ventall de tasques que podràs exercir. Es tracta d’una professió dinàmica amb la qual mai t’avorriràs. La transformació digital ha fet també que siguin moltes empreses les que reclamin professionals en informàtica i telecomunicacions. A causa de l’abundant demanda, però poca oferta d’especialistes, moltes empreses acaben contractant a alumnes en pràctiques, de manera que decantar-te per aquesta opció d’estudi et pot assegurar una ràpida immersió en el món laboral. D’altra banda, si ets una persona de ment inquieta, a la qual li agrada estar constantment informada de les últimes novetats en el sector, estàs en el cicle de grau mitjà de Formació Professional ideal. Aquests estudis exigeixen una renovació de coneixements constant. La societat genera constantment noves necessitats informàtiques, i el tècnic en sistemes microinformàtics i xarxes es forma precisament per poder donar resposta a totes elles, per la qual cosa hauràs de mantenir-te actualitzat en tot moment. A més, un cop hagis acabat els teus estudis de Formació professional de Grau Mitjà, tens diverses opcions que abasten des que accedir i romandre en el mercat laboral fins a continuar formant-te amb cicles superiors com el Grau Superior d’Aplicacions Web a distàncoa o el Grau Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma a distància entre d’altres. D’aquesta manera augmentaràs tant els teus coneixements com les teves probabilitats d’ascendir professionalment, sigui en la teva empresa actual o accedint a ofertes de treball cada vegada més qualificades. Sens dubte, estudiar una FP en Sistemes Microinformàtics és una gran opció de futur!

  • Home
  • Blog
  • Sortides professionals de FP en Sistemes microinformàtics i Xarxes

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK