Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què es Necessita per a ser Informàtic?

Què es Necessita per a ser Informàtic?

Què es Necessita per a ser Informàtic?

T’interessa el món de la informàtica i vols dedicar-te a això? Llavors, estàs en el lloc correcte. En aquest article, t’explicarem tot sobre el que es necessita per a ser informàtic. Parlarem dels requisits acadèmics i les diferents maneres d’entrar en aquest camp. Avui dia, vivim en un món on la tecnologia i informàtica estan en el centre de gairebé tot. Des de les nostres activitats diàries fins a les operacions de grans empreses, la informàtica és essencial. Per això, la demanda d’experts en tecnologia està en augment. Penses que tu podries ser un d’aquests experts? Si és així, continua llegint.

Requisits per a ser Informàtic

En primer lloc, triar una carrera en informàtica implica conèixer els diferents camins que et portaran a convertir-te en un expert en aquest camp. Generalment, existeixen dues rutes principals:  la formació professional (FP) i la universitària. Cadascuna té les seves particularitats, i l’elecció depèn de les teves preferències i circumstàncies personals. Vegem els requisits i característiques de cada opció.

Formació Professional en Informàtica

D’una banda, la formació professional en informàtica, ja sigui a distància o presencial, ofereix un enfocament més pràctic i sol durar 2 anys. Aprendràs sobre aspectes rellevants de la informàtica i tindràs l’oportunitat d’aplicar els teus coneixements en pràctiques professionals.

Els requisits per a accedir a un FP en informàtica són:

  1. Tenir el títol de Batxillerat.
  2. Haver superat la Prova d’Accés a Grau Superior.
  3. Haver superat la Prova d’Accés a la universitat per a majors de 25 anys.
  4. Estar en possessió del títol de COU.
  5. Estar en possessió del títol de FPII.
  6. Posseir un títol oficial equivalent o superior a qualsevol dels anteriors.

Grau Universitari en Informàtica

D’altra banda, si optes per un grau universitari en informàtica, has de complir amb uns certs requisits acadèmics. Aquests inclouen:

  1. Posseir el títol de Batxillerat i haver superat la EVAU (Avaluació per a l’Accés a la Universitat).
  2. Tenir una titulació de Tècnic Superior de Formació Professional.
  3. Haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys.

Un grau universitari en informàtica sol durar 4 anys. Durant aquest temps, aprendràs els conceptes bàsics i avançats del sector, i tindràs l’oportunitat d’aplicar-los en pràctiques professionals.

Independentment de la ruta que triïs, tots dos camins et prepararan per a una carrera emocionant i desafiadora en el món de la informàtica. La clau és triar l’opció que millor s’ajusti als teus objectius i estil d’aprenentatge.

Què es necessita per a estudiar informàtica?

En segon lloc, convertir-se en informàtic va més enllà de la formació acadèmica. Encara que els estudis són fonamentals, hi ha una sèrie d’habilitats i qualitats que són igualment importants per a triomfar en aquesta professió. Explorarem alguns d’aquests requisits no acadèmics essencials.

1. Passió per la Tecnologia i Aprenentatge Continu

La informàtica és un camp que evoluciona ràpidament. Per tant, una passió genuïna per la tecnologia i un compromís amb l’aprenentatge continu són crucials. Mantenir-te actualitzat amb les últimes tendències i desenvolupaments tecnològics és essencial.

2. Habilitats de Resolució de Problemes

Un bon informàtic ha de tenir excel·lents habilitats de resolució de problemes. Seràs desafiat constantment a trobar solucions creatives i eficients a problemes complexos, sovint sota pressió de temps.

3. Capacitat de Treball en Equip

La informàtica sol ser un esforç col·laboratiu. Tenir la capacitat de treballar bé en equip, comunicar-te eficaçment amb col·legues i clients, i contribuir a un ambient de treball positiu són habilitats clau.

4. Atenció al Detall

La precisió és vital en el camp de la informàtica. Un petit error pot tenir grans conseqüències, per la qual cosa l’atenció al detall és una qualitat indispensable.

5. Habilitats de Programació

Encara que no és un requisit per a tots els rols en informàtica, tenir una base sòlida en programació pot ser molt beneficiós. Conèixer un o més llenguatges de programació t’obre més portes en el camp.

6. Adaptabilitat

La capacitat d’adaptar-se ràpidament a nous entorns, sistemes i tecnologies és crucial en un camp que està sempre en constant canvi.

En considerar una carrera en informàtica, és important reconèixer que l’èxit en aquest camp depèn tant de les habilitats toves i el caràcter personal com dels coneixements tècnics adquirits a través de l’educació formal. Desenvolupar aquestes habilitats t’ajudarà a destacar i avançar en la teva carrera com a informàtic.

Com puc estudiar informàtica?

En tercer lloc, decidir estudiar informàtica és el primer pas cap a una emocionant carrera plena d’oportunitats. A continuació, et presentem diverses vies per a endinsar-te en aquest fascinant món, adequades tant per a principiants com per a aquells que busquen especialitzar-se.

  1. Formació Professional (FP) en Informàtica: Una opció pràctica i enfocada és inscriure’t en un FP en Informàtica. Aquests programes solen durar entre un i dos anys i et proporcionen coneixements tècnics, així com experiència pràctica. Són ideals per a aquells que prefereixen un aprenentatge més aplicat i directe al món laboral.
  2. Grau Universitari: Si prefereixes un enfocament més teòric i ampli, un grau universitari en informàtica podria ser per a tu. Aquests programes abasten des de fonaments de la informàtica fins a aspectes avançats, com a intel·ligència artificial i ciència de dades.
  3. Cursos En línia i Certificacions: Per a aquells que busquen flexibilitat, hi ha nombrosos cursos en línia disponibles. Plataformes com Coursera, Udemy o edX ofereixen des de cursos bàsics fins a especialitzacions, amb certificacions que poden afegir valor al teu currículum.
  4. Bootcamps de Programació: Aquests programes intensius estan dissenyats per a ensenyar-te habilitats de programació en un curt període de temps. Són ideals si busques una transició ràpida al camp de la informàtica.

Es necessita experiència prèvia en programació per a estudiar informàtica?

Una de les preguntes més comunes entre aquells que estan considerant estudiar informàtica és si és necessari tenir experiència prèvia en programació. La resposta curta és: no és imprescindible, però sí que pot ser beneficiós. Aprofundirem una mica més en aquest tema.

Començar des de Zero

Molts programes i cursos d’informàtica estan dissenyats per a estudiants que comencen des de zero. Això significa que:

  • Fonaments Bàsics: S’ensenyen els fonaments de la programació, la qual cosa és ideal per a principiants.
  • Aprenentatge Progressiu: Els cursos solen estructurar-se de manera que es va avançant gradualment, augmentant la complexitat a mesura que adquireixes més coneixements.
  • Suport i Recursos: Les institucions educatives i els cursos en línia ofereixen recursos i suport per a aquells sense experiència prèvia.

Avantatges de Tenir Experiència Prèvia

Encara que no és necessari, tenir una mica d’experiència en programació pot donar-te un avantatge inicial:

  1. Confiança Addicional: Si ja saps alguns conceptes bàsics, podràs sentir-te més còmode en les primeres etapes del curs.
  2. Progrés Accelerat: Amb coneixements previs, podries avançar més ràpid en uns certs temes, la qual cosa et permet dedicar més temps a aspectes més complexos o a interessos específics.
  3. Millor Comprensió dels Desafiaments: L’experiència prèvia pot ajudar-te a entendre millor els desafiaments i les solucions possibles en el camp de la programació.

Desenvolupar l’Experiència en el Camí

Si no tens experiència prèvia, no et preocupis. Estudiar informàtica és també un camí per a desenvolupar habilitats de programació. Molts estudiants descobreixen la seva passió i habilitat per a la programació durant els seus estudis.

Començar en el món de la informàtica és una decisió plena de possibilitats. Com hem vist, hi ha múltiples camins i opcions educatives per als qui desitgen explorar aquesta apassionant àrea. Ja sigui que comencis sense cap experiència en programació o amb alguns coneixements previs, l’important és la teva disposició per a aprendre i créixer en aquesta disciplina en constant evolució.

Per a aquells que busquen una formació integral i pràctica en informàtica, Linkia FP ofereix una àmplia varietat de cicles formatius. Aquests programes estan dissenyats per a proporcionar no sols el coneixement tècnic necessari, sinó també per a desenvolupar habilitats pràctiques essencials per al món laboral. En triar un camí de formació professional en informàtica, et prepares per a enfrontar els reptes del sector tecnològic i obres les portes a un futur professional ple d’oportunitats.

  • Home
  • Blog
  • Què es Necessita per a ser Informàtic?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK