Solicita información

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Requisits per estudiar Informàtica

Requisitos para estudiar informática

T’apassiona el món de la informàtica i tens clar que vols dedicar-t’hi professionalment al món laboral actual? Doncs aquest és l’article que has de llegir avui, perquè en les properes línies que venen a continuació t’explicarem quins són els requisits acadèmics que necessites per ser un especialista informàtic i els diferents camins que hi ha per arribar fins a aquesta professió. Podem dir que actualment pràcticament tots i cadascun de nosaltres vivim connectats, d’una manera o altra a la xarxa. Gràcies als avenços tecnològics que s’han produït al llarg d’aquests anys, la informàtica ha esdevingut una necessitat, tant pel nostre ús personal de la vida diària, com pel treball de les diferents empreses. És per això que, cada cop més, els propietaris de les organitzacions requereixen professionals qualificats que es dediquin a aquest sector per complir les necessitats principals de les entitats. Creus que tu en pots ser un i dur a terme les funcions que fan falta en un lloc com aquest? Si la resposta és que sí, des de Linkia FP, us recomanem que us endinseu en un dels nostres cicles formatius en informàtica i comunicacions, on podreu escollir entre diferents graus especialitzats i estudiar allò que més us agrada. En vols saber més? T’ho expliquem tot, a continuació. 

Què  necessito per ser informàtic/a? 

Tenir clara la professió a què et vols dedicar en un futur és molt important. Però per això, també has de saber quins són els diferents camins que hi ha fins a arribar-hi. En el cas de la informàtica podem parlar de dos camins diferents: la universitat i la formació professional. Ambdues opcions són correctes i cadascú de vosaltres és qui decideix què és el que considera més adequat, però des del nostre punt de vista, creiem que hi ha algunes diferències rellevants a tenir en compte. 

Si voleu optar per l’opció d’un grau universitari en informàtica, heu de saber que hi ha alguns requisits acadèmics, dels quals us demanaran, com a mínim, un. Te’ls mostrem.  

 • Has de tenir el títol de Batxillerat i haver superat l’EVAU (Avaluació per a l’Accés a la Universitat). 
 • Has de tenir una titulació de Tècnic Superior de Formació Professional. 
 • O haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys. 

En aquest cas, realitzaràs uns estudis en un període de temps de 4 anys, en què podràs aprendre tots els conceptes bàsics sobre el sector de la informàtica, i durant un període de temps, aplicar-los a la pràctica durant el període de pràctiques en un centre de treball. 

Què hi ha de diferència en comparació amb una formació professional? Doncs molt senzill. En cas d’escollir una fp en informàtica, sigui a distància o de forma presencial, l’estudiant podrà aprendre pràcticament el mateix sobre l’àmbit informàtic, però en un període de temps més curt, concretament en dos anys. Durant la seva etapa acadèmica podrà conèixer tots els aspectes rellevants sobre la informàtica i els seus procediments i aplicar-los alhora en un centre de treball durant les pràctiques, per compaginar estudi i treball i que el seu aprenentatge sigui més eficaç.  

Si et convenç més aquesta opció, has de tenir en compte, que de la mateixa manera que per accedir a un Grau Universitari, també cal tenir alguns requisits, i aquests són els següents: 

 • Tenir el títol de Batxillerat. 
 • Haver superat la prova d’accés a grau superior. 
 • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys. 
 • Estar en possessió del títol de COU. 
 • Estar en possessió del títol de FPII. 
 • Estar en possessió d’un títol oficial equivalent o superior a qualsevol dels anteriors.

Quines  aptituds ha de tenir una persona que és informàtic/a?  

Ara que ja saps quins són els requisits acadèmics que calen en un sector com el de la informàtica, considerem que també cal que sàpigues quines són les aptituds personals que un informàtic ha de tenir per ser un especialista d’èxit. És cert que els coneixements que s’obtenen durant l’etapa acadèmica són molt importants per tenir una base sòlida sobre allò a què et vols dedicar. Tot i això, és molt important tenir en compte que has de tenir algunes aptituds que encaixin amb les necessitats de l’empresa i perquè, posteriorment, puguis aplicar-les a la feina en un futur. Te les mostrem, a continuació. 

 • Has de tenir capacitat de raonament lògic i analític. 
 • És imprescindible que tinguis un gran interès per les noves tecnologies i els avenços tecnològics. 
 • Has de tenir grans coneixements de matemàtiques i de física. 
 • Tenir un bon coneixement i un ús de l’anglès. 
 • I sobretot, és important que tinguis creativitat, curiositat i imaginació.