Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Requisits per accedir a un Grau Superior

Requisits per accedir a un Grau Superior

Requisits per accedir a un Grau Superior

En l’article anterior us comentàvem quins eren els requisits principals que es necessitaven per poder accedir a un Grau Mitjà un cop acabaves els teus estudis d’Educació Secundària Obligatòria o batxillerat. No obstant això, en l’article d’avui, farem el mateix, però en aquesta ocasió ens centrarem en els requisits d’accés a un Cicle Formatiu de Grau Superior. Per a això, és important que destaquem que, en l’actualitat, estudiar una formació professional, i en concret, un cicle formatiu de Grau Superior, s’ha convertit cada vegada més en una valoració molt positiva per part de les empreses en el món laboral actual. Això és degut al fet que la metodologia d’estudi que s’utilitza en aquests cicles formatius va molt enfocada en el període de pràctiques que es realitzen i que preparen els estudiants per ser uns grans professionals del món laboral actual. En el teu cas, és possible que acabis de sortir de Batxillerat, d’un grau mitjà o que fins i tot vulguis realitzar la prova d’accés a Grau Superior. Doncs no et preocupis, perquè si tens alguns dubtes, en l’article d’avui te les resoldrem totes. Et mostrarem quins són els requisits d’accés a un Grau Superior; t’explicarem quins són els avantatges d’estudiar un cicle formatiu d’aquesta índole i per què has de fer-ho i, a més, et donarem les pautes necessàries que has de tenir en compte si vols fer la prova d’accés a un Grau Superior sense passar primer pel Grau Mitjà. Així que, allà anem! 

Requisits  per accedir a un Grau Superior 

Hi ha múltiples requisits que s’han de tenir en compte per poder accedir a un cicle formatiu de Grau Superior. No obstant això, només cal que compleixis amb un d’ells per poder entrar. A continuació, te’ls mostrem.  

 • Estar en possessió del Títol de Batxillerat. 
 • Haver superat el segon curs de qualsevol modalitat de Batxillerat experimental. 
 • Estar en possessió del Títol de Tècnic (Formació Professional de Grau Mitjà). 
 • Tenir el títol de tècnic superior, tècnic especialista o equivalent a efectes acadèmics. 
 • Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU). 
 • Tenir el títol de qualsevol Titulació Universitària o equivalent. 
 • Haver superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys.   

Avantatges  d’estudiar un Grau Superior 

Estudiar un cicle formatiu de Grau Superior t’obre les portes a grans oportunitats que no pots deixar passar per alt. I això, és el que t’explicarem a continuació punt per punt. 

Titulació en 2 anys 

Un dels grans avantatges que té estudiar un cicle formatiu de Grau Superior és que el temps de formació és relativament curt. En només dos anys, aprens els conceptes bàsics que es requereixen saber per treballar posteriorment, un cop acabis, en el món laboral i, obtens els coneixements necessaris per poder desenvolupar en el teu futur professional tot el potencial obtingut. 

Període de pràctiques 

Un altre dels punts positius que té estudiar aquest cicle, és que et permet l’oportunitat de realitzar un període de pràctiques en les empreses líder relacionades amb el tipus de sector que estiguis estudiant. El fet d’exercir unes pràctiques sobre allò que estàs aprenent, és un gran pas per obtenir grans coneixements i poder executar-los en una empresa. D’aquesta manera, el que aconsegueixes amb això és preparar-te pel món laboral i anar previngut a aquells esdeveniments que et puguin sorgir dins d’una empresa o institució. 

Pots seguir formant-te  

El fet d’estudiar un Grau Superior no et limita a seguir formant-te en allò que t’agrada. És una manera d’especialitzar-te més en aquell àmbit que hagis escollit, però pots seguir fent-ho quan que vulguis i necessitis. Sempre tens l’opció de seguir formant-te en altres cicles o fins i tot accedir a un Grau Universitari per aconseguir més titulacions. 

Prova  d’accés a Grau Superior 

Hi ha la possibilitat que no s’ajustin a cap dels requisits anteriors que hem comentat per accedir a un cicle formatiu de Grau Superior. No obstant això, no és cap impediment, perquè sempre tens l’oportunitat de realitzar la prova d’accés a Grau Superior. Per a això, també hi ha algunes condicions a tenir en compte. Te les mostrem. 

 • Has de tenir, al menys, 19 anys o complir-los en el mateix any en què es realitza la prova. 
 • Pots tenir 18 anys únicament si abans has obtingut el títol de Tècnic de Grau Mitjà i que estigui relacionat amb l’àmbit que hagis cursat i vulguis continuar fent. 

  

Ara que ja ho tens tot clar, esperem que tinguis molta sort amb els teus estudis i que creixis professionalment de la millor manera possible. Si vols apuntar-te a algun dels nostres cicles formatius de Grau Superior, pots donar una ullada a través de la web de Linkia FP i contactar amb nosaltres si tens algun dubte. Anima’t i pensa en el teu futur. És el teu moment! 

 • Home
 • Blog
 • Requisits per accedir a un Grau Superior

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK