Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quina és la diferència entre farmàcia i parafarmàcia?

Quina és la diferència entre farmàcia i parafarmàcia?

Molts es pregunten: hi ha alguna diferència entre farmàcia i parafarmàcia? Podré comprar el mateix en els dos comerços? Encara que ho desconeguis, segur que si alguna vegada has entrat en una farmàcia i has accedit a la secció de parafarmàcia d’algun centre comercial o supermercat, t’hauràs adonat que res tenen a veure l’un amb l’altre. La primera diferència entre una farmàcia i una parafarmàcia la pots percebre sense necessitat d’entrar en aquests establiments. Tots dos s’identifiquen amb una creu, però aquesta és de color verd en el cas de les farmàcies i de color blavós en el de les parafarmàcies.

Medicaments vs productes medicinals

Però és a l’interior quan de veritat s’aprecia la veritable diferència entre farmàcia i parafarmàcia. Si accedeixes a una farmàcia, et donaràs compte de que es tracta d’un lloc on es dispensen medicaments. Si estàs malalt o tens algun familiar o conegut que es trobi malament, acudiràs amb tota seguretat a una farmàcia per comprar les medicines que hagi receptat el metge. És a les farmàcies on tradicionalment es preparaven medicaments, tot i que ara solen rebre els medicaments dels grans laboratoris farmacèutics. A més, a les farmàcies els professionals farmacèutics acostumen a assessorar els clients sobre el consum de medicaments. Moltes vegades es va a la farmàcia amb símptomes d’alguna malaltia menor com pot ser un refredat o mal de panxa, per exemple. És en aquests casos quan es demana consell al farmacèutic perquè recomani algun medicament que no necessiti de manera obligatòria recepta mèdica. I a què es dediquen llavors les parafarmàcies si no és a dispensar medicaments? En aquests establiments, els propietaris i empleats no estan obligats a tenir formació farmacèutica, es venen productes medicinals que no requereixen de recepta mèdica com poden ser els suplements vitamínics, cremes de cura facial, preservatius, articles de primers auxilis, sabons especials … Per tant , en una parafarmàcia no podrà comprar medicines. Tot i les diferències, la veritat és que a les farmàcies també hi ha productes que es venen a les parafarmàcies. I és que en totes les farmàcies hi ha un racó dedicat a productes de primera necessitat de l’àmbit sanitari com compreses, tiretes, cotó, alcohol per curar ferides, productes de nadó i així fins a un llarg etcètera.

Obrir una farmàcia o un parafarmàcia?

Quan un ha estudiat formació farmacèutica, a través d’una carrera universitària o d’un cicle de formació professional a distància , el primer que es pregunta és si obrir una farmàcia o un parafarmàcia. El més freqüent sol ser inclinar-se per obrir una farmàcia, tot i que les dificultats per fer-ho són molt més grans. Per fer-ho es necessita una llicència especial. Les llicències de farmàcia són molt limitades i no es lliuren així perquè si. La seva obertura està lligada a l’obtenció d’una autorització d’instal·lació, que concedeix la conselleria de sanitat de cada comunitat autònoma. Per a això se solen convocar concursos d’obertures de farmàcies amb certa freqüència. En aquest sentit, i com hem dit anteriorment, la concessió de llicències per a farmàcies està restringida. Segons la normativa, en cada zona farmacèutica només es pot obrir una farmàcia per cada 2.800 habitants i només es podrà obrir una farmàcia extra si es supera aquesta proporció. A part d’això, cada farmàcia ha de guardar un mínim de distància entre si. Per regla general, les farmàcies han de tenir una distància mínima de 250 metres entre una i altra. Hi ha molts professionals formats en farmàcia que no aconsegueixen la llicència que necessiten per obrir una, de manera que es decanten per la seva segona opció: obrir una parafarmàcia, per a la qual no es requereix de cap llicència a.

Tenir èxit amb una parafarmàcia

Els requisits per obrir una parafarmàcia són molt menys restrictius que en el cas de les farmàcies. I com tenir èxit al muntar una? Molt simple, l’important és dur a terme una bona gestió empresarial i ser competitius respecte a altres parafarmàcies. Recorda que, al contrari de les farmàcies, aquests locals sí que tenen més competència pel que els clients valoraran bé la diferència de preus entre diferents establiments. També és important haver cursat la formació adequada per a dominar la matèria a la perfecció. Per a aquelles persones que volen introduir en aquest sector però ja es troben treballant, els cicles formatius a distància són una alternativa vàlida per combinar les dues tasques. De la mateixa manera, disposar d’una pàgina web de fàcil accés per als clients i que, al seu torn, contingui tots els productes que es comercialitzen a la botiga és essencial per proporcionar un millor servei a l’usuari.

  • Home
  • Blog
  • Quina és la diferència entre farmàcia i parafarmàcia?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK